rémisztő szellem kastély kísértet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted a hátborzongató helyeket? Nagy-Britannia legrémisztőbb kísértetházainak falai között egészen biztosan kitör a frász! Ha ez nem elég neked, némelyik szellemtanya szállodaként is üzemel, így akár az éjszakát is az ijesztő épületekben töltheted, ha mered...

1. Bodmin börtön - Ijesztő neszek, nyughatatlan rabok

Míg nappal csupán egy érdekes turistalátványosság, naplementétől már nem a látogatók zsivajától hangos a cornwalli Bodmin fegyház. Különösen kora este hallhatók ugyanis azok a furcsa zajok, amiért olyan rémisztő hely az 1779-ben épített börtön. A kopogó szellemek szakértői szerint az egykori rabok nyughatatlan lelkei okozzák az ijesztő neszeket, az igazságtalanul fogva tartottak vagy a nem természetes halállal elhunyt bűnözők kísértetei életfogytig tartó büntetésüket letöltve sem leltek békét.

A rácsok mögötti kísértettúráról itt találsz bővebb infót: http://www.bodminjail.org/

Forrás: www.bodminjail.org
Forrás: www.bodminjail.org

2. Sherborne-i kísértetház - Nappal idill, éjjel horror

Dorset a vidéki Anglia egyik legfestőibb megyéje. Igen ám, de ha lemegy a nap, a környék már egyáltalán nem ilyen barátságos. A dorseti régióban található ugyanis a híres-hírhedt Sherborne-i kísértetház, az 1800-as években építtetett Sandford Orcas Manor is. Az állítólag itt kísértő tizennégy lélek egyike az egykori udvarház első tulajdonosa, Sir Hubert Medlycott, aki saját otthonában önkezével vetett véget életének. Egy másik szellem pedig egy helyi pap, "aki" a szóbeszéd szerint már több látogatót is megtámadott.

3. Oakley Court - Show kísértetekkel

Ha ismerősnek találod a windsori Oakley Courtöt, az nem a véletlen, és nem is a természetfeletti műve. Az impozáns palotában forgatták ugyanis a Rocky Horror Picture Show-t! A napfényben csodás épületben szörnyű dolgok történtek, és mindegyik tragédiának köze volt a vízhez. Először egy kisfiú fulladt bele a fürdőkádba, majd néhány évvel később tucatnyi embernek pedig az épület mögött folyó Temze okozta a vesztét. A legbizarrabb haláleset 1920-ban történt, egy helyi "szellem" egy férfit rántott magával egy kirándulóhajó fedélzetéről.

Tippünk: Az Oakley Court hotelszobáit online itt is megnézheted

4. Burton Agnes Hall - Tragikus balesetek a falak között

Akár egy Agatha Christie regény is szólhatna Lady Anne Griffith-ről és a bridlingtoni Burton Agnes Hallról, amelyet az egyik legszebb kastélynak tartanak Nagy-Britanniában. Az ifjú úrnő halála előtt azt írta végrendeletében, hogy a koponyáját sosem szabad elszállíttatni az ódon palotából. A lady szülei azonban nem teljesítették leányuk utolsó akaratát, és pokollá vált az élet a Burton Agnes Hall falai között. Először csak megmagyarázhatatlan zajokra panaszkodtak a lakók, majd egyre több tragikus baleset történt. Így a kastély tulajdonosai exhumáltatták Anne-t, és földi maradványait a fogadóterem falában helyezték örök nyugalomra. Azóta a kastélyba ismét visszatért a béke és a nyugalom.

Forrás: www.burtonagnes.com
Forrás: www.burtonagnes.com

5. Saint Mary-templom - Kiáltások a temető felől

Azt hihetnénk, hogy egy megszentelt helyen nem találkozhatunk elkárhozott lelkekkel, de az Ottery-ben lévő Szent Mary-templomban nemcsak Isten jelenléte érezhető, hanem kevésbé szent szellemeké is. A helyi legenda szerint a templom mögött található temetőből olykor furcsa, kísérteties kiáltások hallhatók. Az egyik leghíresebb szelleme a helynek egy tengerész, akit saját testvére ölt meg az örökségük miatt, és aki halála napja óta bosszúra szomjazik. A meggyilkolt hajós háborgó lelkének megnyugtatására szobrot is állítottak a templom egyik oldalsó fülkéjében, de a matróz kísértete ennek ellenére időről időre felbukkan...

Az otthonod ne legyen rémisztő! - Tedd otthonossá így!


6. Glamis kastély - Szerencsejáték az ördöggel

A skóciai Glamis kastély fontos helyszíne a brit történelemnek, hiszen I. Erzsébet királynő itt töltötte gyermekkorát. Az impozáns épület azonban emblematikus szereplője a helyi kísértethistóriáknak is: azon túl, hogy a legenda szerint a kastélyhoz tartozó tóban, a Loch Calderben él egy félig ember, félig varangyosbéka szörnyeteg, az ódon falak között szellemek is kísértenek. A nagy szerencsejátékosként ismert Earl Beardie a kastélyban vendégeskedett, és ittasan kockázni támadt kedve. Glamis ura azonban a shabbatra hivatkozva ezt megtagadta tőle, a lord emiatt őrjöngeni kezdett, összeesett, és azonnal meghalt. A legenda szerint azóta az ördöggel kockázik a vár alatt húzódó pincékben, a soha véget nem érő játék tétje nem kisebb, mint a nemes úr lelke - csendes éjszakákon állítólag még manapság is hallani lehet a kockák csattogását és az őrült uraság elkeseredett üvöltését.

Tudtad?

A Glamis kastély impozáns épülete és története William Shakespeare-t is megihlette, így lett a Macbeth című királydráma egyik helyszíne.

Titkos szeánszok - A Gellért-hegy boszorkányaihttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130122-titkos-szeanszok-a-gellerthegy-boszorkanyai.htmlA barbadosi mozgó koporsók rejtélyehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130116-barbados-a-kulonleges-mozgo-koporsok-rejtelye.htmlA halál palotája Velencében: Ca|Dariohttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130108-olaszorszag-velence-a-halal-kastelya-cadario.htmlSzellemjárás Judyék házábanhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121221-sztar-ezoteria-szellem-judyek-szellemhaza.htmlFurcsa szagok és sikoly: a poltergeist-jelenséghttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121213-szellem-ezoteria-tulvilag-furcsa-szagok-mozgo-targyak-verfagyaszto-sikoly.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.