Idegen civilizációk nyomai a Földön

2013.03.12. 19:43
A mai napig vitatott kérdés, hogy az emberiség történetében milyen szerepet játszottak az idegen civilizációk. A Life.hu most a rejtély nyomába eredt.  

Néhány elmélet szerint soha nem voltunk egyedül, a technikai forradalmakat idegen lények "beavatkozásának" köszönhetjük, mások szerint viszont a kozmoszból érkező vendégekről szóló legendák a képzelet szüleményei.

Forrás: AFP

A mimikri-elmélet

Erich von Däniken svájci író nemcsak azt állítja, hogy az emberiség fejlődését egy másik civilizáció segítette, de elmélete szerint az idegenek mintegy beépültek a régi kultúrákba, és átadták azokat a tanításokat, amelyeket az adott társadalom - fejlettségének megfelelően - képes volt befogadni. Vagyis az idegenek - ahogy az állatvilágban is - alkalmazkodtak "vendéglátóik" értelmi képességeihez. A szerző szerint az ufók nem véletlenszerűen bukkantak fel, hanem a több ezer éven át tartó látogatásaik tervszerűek voltak: istenek által kigondolt és megvalósított stratégia volt ez.

Milyen bizonyítékok vannak?

Mindazok, akik számára az elmélet szimpatikus, rendkívül sok bizonyítékot találtak az ősi idegenek segítő jelenlétére, úgymint:

- megmagyarázhatatlan méretű szobrok, épületek, amelyek felépítésére - bár számos népszerű vélekedés van - az adott kor technikáját ismerve nincs földi magyarázat,
- idegen repülő szerkezetek (űrszekerek, tüzes kocsik, mennyei járművek) pontos leírásai, "tervrajzai", makettjei,
- magas színvonalú kőmegmunkálási technika,
- mondák, mesék, hitek és tradíciók - "furcsa istenek" és lények ábrázolása,
- pontos csillagászati ismeretek ősi kultúrákban.

Tudtad?
A Nazca-vonalakkalösszefüggésben a szerző igényesen próbálta feltárni a rejtélyt: Däniken magyarázata szerint a vonalak légi járművek leszállását segíthették elő. Az ősi "leszállópálya" csak a levegőből értelmezhető mindazok számára, akik annak idején (i. e. 200-ban) hasznát vehették, rendelkeztek aerodinamikai ismeretekkel és képesek voltak repülni.


Repülőgép aranyból, fából

Inka régészeti kutatások különös aranyszobrocskákat tártak fel a múlt században. A körülbelül kéthüvelyk hosszú tárgyak első ránézésre furcsa állatoknak tűntek, ám további vizsgálatokból kiderült, hogy a szobrocskák nem állatfigurák, hanem repülő járművek "makettjei". Amikor a kutatók elkészítették a szárnyasok másolatát, és rádió távirányítással tesztelték a mozgásukat, azok bonyolult fel- és leszállási manővereket is képesek voltak végrehajtani. 

Egy másik feltárás is számos megválaszolatlan kérdést tartogatott a kutatók számára, akik egy fából készült tárgyra bukkantak Egyiptomban, 1898-ban. A különös figura i. e. 200-ban készülhetett. A régészek egészen egyszerűen "madár"-nak nevezték el a szobrot. Pár évtizeddel később, amikor a szobrocska újra a figyelem középpontjába került, és dr. Khalil Messiha, az ókori tárgyak szakértője és kollégái megvizsgálták azt, észrevették, hogy a tárgynak fejlett aerodinamikai paraméterei vannak, és íves szárnya a repülést segíti elő.

Forrás: AFP

Kövek őrzik titkaikat

A tudósok szerint az ősi kőmegmunkálási technikák is bizonyítékok az idegen civilizációk létezésére. Különösen, ha hatalmas méretű kövekről van szó, amelyek esetében már a tömbök szállítása is kérdéseket vet fel (pl. Stonehenge), vagy ha olyan kemény, emberi kézzel, kézi szerszámokkal meg nem munkálható kövekről van szó, mint amilyen a Puma Punku.

A Puma Punku - ami egy óriási, gyönyörűen kifaragott kőszerkezet neve - Bolívia területén helyezkedik el, és a ma ismert legrégebbi kőépítmény a Földön - kb. 12-14 ezer évvel ezelőtt készülhetett, bár vannak tudósok, akik vitatkoznak ezzel a számítással. A kutatók szerint egy sok ezer évvel ezelőtt élt népcsoport az akkori technológiával képtelen lett volna egy ilyen jellegű munka elvégzésére. A Puma Punka anyaga gránit és diorit, megmunkálásához ma is gyémántvágóra lenne szükség. A kövek súlya is meglepetést okozott: egyenként 800 tonnát nyomnak, amelyeket  mozgatni, emelni kellett, és kérdés, hogy milyen eszközzel tudta az akkori ember megemelni azokat, ráadásul a kövek illesztése is pontos mérnöki munkára utal.

Akik a csillagok közül jöttek

Az észak-afrikai dogon törzs tagjai máig tradicionális módon kecsketartásból és csekély gabonatermelésből tartják fenn magukat. Eredetmondájuk mégis meglepő elemeket tartalmaz. Hagyományaik szerint őseiket a Szíriusz csillagrendszerből érkezett idegenek segítették kultúrájuk megteremtésében. A lakóhelyük sziklái között található barlangban, sziklába vésve meg is őrizték e különös látogatások emlékét, továbbá elképesztően pontos csillagászati ismeretek birtokában vannak törzsük kiválasztottjai. Hiedelemviláguk középpontjában a Szíriusz áll. A barlangrajzokon látható tojás alakú ellipszisről állítják, hogy az "keringési pálya" és az ellipszisen pontosan oda helyezik a Szíriuszt, ahol az valójában található. Szigui nevű ünnepük a Szíriusz és társcsillagának keringési idejéhez kötődik: 50 évente kerül sor a hatalmas ünnepségre.

Forrás: AFP

 

Tudtad?
Egyes elméletek szerint a Biblia is őrzi idegen civilizációk látogatásának nyomát. Bizonyíték erre az a tüzes tárgy, amely például Ezékiel próféta előtt jelenik meg. A kutatók szerint az nem más, mint egy űrhajó.
"...és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, amely körül nagy fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó érc látszana."

4 rejtélyes eset, ami talán örökre titok maradhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130306-4-misztikus-tortenet-ami-talan-nem-csak-mese.html A titokzatos Nazca-vonalakhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130225-ezoteria-tudomany-a-rejtelyes-nazcavonalak.html 5 talány, amire nincs magyarázathttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130220-5-rejtely-aminek-talan-sosem-lesz-megoldasa.html Az 5 legrémisztőbb háborús kísértetvároshttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130218-oradoursurglane-kapolnapuszta-imber-belchite-agdam-az-5-legremisztobb-haborus.html A titokzatos cottingley-i tündérfotókhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130212-a-cottingleyi-tunderfotok-rejtelye.html Hope-gyémánt, a megátkozott drágakőhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130211-hopegyemant-a-vilag-legveszelyesebb-dragakove.html Randi a szellemekkel - Kísértetjárta vidékekhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130123-ezoteria-kiserteties-videkek-ahol-akar-szellemekkel-is-talalkozhatsz.html Ufók és aszteroidák: veszélyben a Föld?http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130206-napkitores-aszteroidak-kozmikus-hulladek-foldonkivuliek-veszelyben-a-fold.html

 

 

FöldcivilizációUFOföldönkívüliek