Egy tipikus Bika: Anthony Quinn

2013.04.23. 8:50

Sorozatunkban havonta bemutatjuk az aktuális csillagjegy egy-egy híres szülöttjét, hogy megvizsgálhassuk: hol és miként jelentkeztek az életében a horoszkópjának jellegzetességei? A Bikákat a már külsejében is a csillagjegyéhez illő színészlegenda, Anthony Quinn képviseli.

Persze nem kell ahhoz valakinek hasonlítania a csillagjegyének szimbólumára, hogy jellemzőek legyenek rá annak tulajdonságai (ez mondjuk a Halak vagy a Mérleg esetében elég furcsa is lenne), de Anthony Quinn tényleg emlékeztet a busa fejével egy bikára, és ráadásul még azok a megállapítások is igazak rá, amiket a Bika férfiakról tesznek az asztrológusok: gyakran magas, nyílt és őszinte tekintetű, férfias megjelenésű.

Forrás: AFP
A színészlegendáról készült galériánkat nézd meg itt!

Antonio Rodolfo Quinn Oaxaca 1915-ben született Mexikóban, érdekes családba: anyai ágon azték indiánok, apai ágon ír ősök vére is keveredett az ereiben. A család még Quinn gyerekkorában az Egyesült Államokba, Los Angelesbe költözött, ahol a családfő kameraasszisztensként kezdett el dolgozni, így került közel először a filmekhez a kis Antonio, aki ekkora persze már inkább Anthony volt. Noha szinte egész életében Hollywoodban dolgozott, mégsem vált soha igazi nagyvárosi figurává Quinn: szeretett visszavonulni a vidéki birtokára, közel lenni a természethez. Ez talán a gyerekkorából is következhetett, de egyben tipikus Bika tulajdonság is: ezen csillagjegy szülöttei különösen kedvelik a zöld környezetet, nagyra becsülik a természet ajándékait - akár a jó ételek és italok formájában is, amiket szintén igencsak kedvelt Anthony Quinn is.

A Bikák legfőbb jellemzőjeként egyfajta "nyugodt erőt" szoktak emlegetni, türelmes, de makacs is - nehéz kihozni a sodrából, de ha valakinek sikerül, akkor azt felökleli és eltiporja. Talán nem véletlen, hogy pályája elején főleg fenyegető megjelenésű, háttérben álló gazfickókat játszott Anthony Quinn mindenféle B-kategóriás kalandfilmekben, igaz, ebben közrejátszhatott az egzotikus külseje is... De ez a szereptípus egész életében elkísérte őt: a nyugodt, de belülről nagy érzelmek feszítette erős emberé, aki egyszer csak kitör, és akkor kő kövön nem marad. Ilyen karaktert játszott az Országútonban is, a bambán marcona, de belül sérülékeny erőművész szerepében - Fellini filmjében örökké emlékezetes párost alkotva Giulietta Masinával. Persze ekkor már ismert színésznek számított Quinn, aki kétszeres Oscar-díjasként átruccanhatott a nagy európai rendezők filmjeibe is szerepelni: az elsőt a Viva Zapata!, a másodikat A nap szerelmese című mellékszerepéért kapta.

Forrás: AFP
A nap szerelmese, Anthony Quinn. A többi képért kattints ide!

Anthony Quinn a szerelmi életében sem vetette meg a dolgok ráérős élvezetét: háromszor nősült, de mindegyik feleségével hosszan élt együtt, és mindegyiktől több gyermeke is született, összesen tíz. A Bika tipikus tulajdonságai közé tartozik a családszeretet is, ezen jegy szülötteit kiváló szülőnek tartják - ugyanakkor a Bika férfi számára a hódítás is fontos és nagy tisztelője a női nemnek, ez a két tulajdonság pedig könnyen konfliktusba tud kerülni egymással. Ha Anthony Quinn és a nők, akkor Zorba, a görög: ennek a filmnek a címszerepében egy olyan derűvel teli, egyszerű embert játszott el, aki kiokosítja az élet fontos dolgairól a Görögországba érkező amerikai ficsúrt. Többek között azt is megtanítja neki, hogy egy férfi számára nincs nagyobb bűn, mint ha egy nő vágyik rá, ő pedig kielégítetlenül hagyja...

A Bika szülöttei kitartóak, megbízhatóak, nem kapkodják el a dolgokat, de hosszú távon szépen teljesítenek. Anthony Quinn pályafutása összesen több mint hatvan évig tartott a kamerák előtt, ez pedig nem fordulhatott elő másképp, mint hogy józanul, megfontoltan intézte az ügyeit a karrierje esetében is: egy idő után már megtehette, hogy csak azokat a filmeket vállalta el, amiket igazán szeretett volna. A nyolcvanas-kilencvenes évektől kezdve ez egyre kevesebb alkotást jelentett, de Quinn ekkor sem vált tétlenné: festészettel és írással foglalkozott, nem is beszélve a népes családja istápolásáról. 2001-ben, 86 évesen hunyt el.

csillagjegyhoroszkópjellemzőtulajdonságtipikusbikaezotéria