Újabb titok a babiloni függőkertekről

2013.05.09. 9:47

A legendás babiloni függőkert nem is Babilonban volt? Oxfordi történészek most olyan bizonyítékokat találtak, amelyek arra utalnak, hogy a kert 300 mérfölddel arrébb volt, Ninivében.

Az ókori világ hét csodája közé tartozó babiloni függőkert nem is Babilonban terült el. Helyette 300 mérfölddel északra, Ninivében helyezkedett el, amely Babilon legnagyobb riválisa volt akkoriban. Legalábbis ezt állítja egy oxfordi történész, aki alaposan tanulmányozta a függőkert történeti leírásait.

Forrás: Wikipedia
A függőkert egy festményen ábrázolva

20 éves kutató munka után Dr. Stephanie Dalley elég bizonyítékot gyűjtött össze, amelyek igazolják, hogy a híres kertek igazából Ninivében voltak és a nagy asszír uralkodó, Színahhéeriba építette. Ezzel világossá vált, hogy téves az a feltételezés, miszerint a függőkerteket Nabukodonozor hozta létre Babilonban, hogy feleségét megörvendeztesse vele - ahogy számos történész feltételezte eddig.

Jósolj dobókockával!http://www.life.hu/tested-lelked/20130507-josolas-dobokockaval-kockajoslassal-megismerheted-a-jovot.html Óriási felfedezés! Mégis létezett Atlantisz?http://www.life.hu/tested-lelked/20130508-lehet-hogy-az-elveszett-kontinens-az-atlantisz-nyomaira-bukkantak-kutatok.html Civilizációs fenevadak - a pszichopaták itt élnekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130506-igy-kezeld-a-pszichopatakat-akik-elszivjak-az-energiadat-visszaelnek-szereteteddel.html A bika előtt tért meg a torreádor - mi az igazság?http://www.life.hu/tested-lelked/20130502-nepszeru-tortenetek-atveresek-az-interneten-a-bika-elott-tert-meg.html Csillagjegyed elárulja, milyen szülő vagyhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130429-anyak-napja-ezoteria-es-horoszkop-csillagjegyed-elarulja-milyen-szulo-vagyleszel.html

 

kutatóAsszír Birodalombabiloni függőkertekNabukodonozorNiniveDr. Stephanie DalleySzínahhéeriba