Sellőre hasonlító lényt filmeztek Grönlandon

2013.06.01. 15:08

Vagy újabb kamuvideóval gazdagodott az internet, vagy itt a legújabbkori történelem legnagyobb tudományos szenzációja. Egy kutatócsoport ugyanis egy igazi, élő sellőt filmezett le Grönland partjainál egy tengeralatti expedíciója során - azaz ránézésre inkább egy ufó és egy sellő keverékét.

A bizarr lény csak egy pillanatra látszik: éppen csak rátenyerel a tengeralattjáró ablakára, ránéz a kutatókra és már úszik is tovább. Ezt a pillanatot azonban a két kamera alaposan, két szögből is megörökítette.

A felvételt megmutatták az Animal Planet egyik sellőkutató szakértőjének, aki nem akart hinni a szemének, újra és újra visszajátszatta a képsorokat. A kutatók pedig állítják: amit látunk, valódi, sőt némi összeesküvés-elmélettel is előálltak. A grönlandi hatóságok ugyanis, amikor megtudták, mit találtak, megfenyegették őket, hogy jogi lépéseket tesznek, ha folytatják a kutatást, rövidesen pedig betiltották a térségben az olajkitermelést.
A kutatócsapat a Grönland nagyjából felét és némi tengert lefedő természetvédelmi parkban dolgozott, amely a világ legnagyobb ilyen területe.

Idegen élőlény a Marson?http://www.life.hu/tested-lelked/20130529-elolenyt-talalt-a-marson-egy-blogger-a-mars-rover-kepei.html Lefülelhetjük a földönkívüliekethttp://www.life.hu/tested-lelked/20130528-a-keplerurtavcso-adatai-alapjan-pontositottak-a-drakeformulat-a-foldon-kivuli.html A Húsvét-sziget rejtélyes civilizációjahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130522-ezoteria-es-misztikum-a-husvetsziget-rejtelyes-civilizacioja.html Szenzáció - új kultúra nyomaira bukkantakhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130523-tobb-ezer-barlangrajzot-fedeztek-fel-mexikoban-amelyek-egy-eddig-ismeretlen.html Programozz gyógyító vizet!http://www.life.hu/tested-lelked/20130521-a-viz-programozhato-erzi-a-jot-es-a-rosszat.html Soha nem látott képek a Földünkrőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130522-hatalmas-panorama-fotot-keszitett-a-foldrol-a-landsat-muhold.html Újabb titok a barlangrajzokrólhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130521-rejtely-hogy-pontosan-kik-festettek-a-neandervolgyi-barlangrajzokat.html
Grönlandkutatósellőufó