Utazz a csillagjegyed szerint!

2013.06.18. 9:00

Az, hogy mikor születtél, nemcsak a csillagjegyedet határozza meg, hanem azt is, hogy hová érdemes repülőjegyet váltanod. Megkönnyíti a nyári vakáció szervezését, ha tudod, hogy ki milyen nyaraláson érzi magát elemében.

Kos

Ahhoz, hogy kipihenje magát, legjobb, ha valamilyen hűvösebb úti célt választ, itt ugyanis csillapíthatja a benne tomboló tüzet. Attól nem kell félni, hogy láblógatással tölti a vakációra szánt időt, hiszen hajtja a felfedezővágy és folyton keresi az újdonságokat. Az aktív pihenés jelent számára igazi kikapcsolódást, ahol kellő kalandban részesülhet és adrenalinszintje is az egekbe emelkedhet. Még a szabadsága alatt is fontos számára, hogy az élre törjön, szívesen kezébe veszi az irányítást, s ha a helyzet úgy hozza, teljesen váratlanul átszervezi a tervezett programokat.

Bika

Számára nemcsak a hétköznapokban, hanem a pihenésre szánt időszakban is fontos a biztonság, a kiszámíthatóság: mindent lefoglal és előre eltervez, nem akarja a véletlenre bízni a dolgok alakulását. Olyan helyszínre vágyik, ahol családias a légkör, szívesen visszajár a korábban bevált helyszínekre. Az ismeretlen nem vonzza, csak ritkán kockáztat: ahol egyszer jól érezte magát, oda visszahúz a szíve. A csomagolás is egy "szertartás" számára, hiszen mindent magával visz, amire szükség lehet a váratlan helyzetekben is. A nyaralást igyekszik kiélvezni, felfedezi a látnivalókat, megkóstolja a helyi specialitásokat, masszázsra is szívesen költ.

Ikrek

A változatos vakáció híve, képtelen arra, hogy hosszú ideig egy helyben maradjon. Éppen ezért a körutazások vagy hátizsákos túrák híve, ahol kedvére kalandozhat és új embereket ismerhet meg. Legszívesebben az összes barátját magával vinné, hogy mindig biztosítva legyen a szórakozása. A bőröndpakolásból nem csinál nagy ügyet: csak azt viszi magával, amire biztosan szüksége lesz. A telefonja nélkül viszont egy lépést sem tesz, és a szállás kiválasztásánál fontos szempont számára az internetelérés, hiszen a kommunikáció a lételeme.

Rák

A Rák szülöttek igazi "kanapéturisták", akik azzal is megelégednének, hogy átlapozzanak néhány útikönyvet, megnézzenek néhány utazással kapcsolatos dokumentumfilmet - mindezt otthon, jól megszokott környezetükben. Ha netán mégis kimozdul, olyan helyet választ, ahol igazán otthon érezheti magát, ha lehet, nem utazik messzire. Fél siker, ha vízpartra visszük nyaralni: szívesen úszkál, csónakázik, és a hajókirándulások is kedvére valók. Legszívesebben a családjával együtt utazik, s ahol jól érzi magát, onnan szívesen visz haza emléktárgyakat is.

Oroszlán

Ha nem számítana a pénz, legszívesebben csakis luxusutazásokon venne részt, mivel imádja a fényűzést, a pompát. Amennyiben ez nem jön össze, fontos, hogy kedvére sütkérezhessen a napon és kényeztető kikapcsolódásban részesüljön. Nem garasoskodik sem a nyaralás szervezésekor, sem a helyszínen: ha valami megtetszik neki, azzal szívesen meglepi magát. Ha tehetné, magával vinné a szívének kedves embereket, persze a saját kontójára, ezzel is kifejezve nagyvonalúságát. Szívesen fotózkodik a látványos helyszíneken, de túl sok energiát nem pazarol a városnézésre.

Szűz

Ha valaki, hát ő tényleg mindent lépésről lépésre és percről percre eltervez. Listát ír az utazás előtti teendőkről, pontokba szedi, hogy mit pakoljon a bőröndjébe, összeírja a látnivalókat és előre kigondolja a napirendet. Nem fecséreli az időt lustálkodásra, reggel korán kel, hogy minél inkább kiélvezhesse a vakációt. A pontosság híve, kizárt, hogy lekésse a repülőt vagy a megengedettnél nehezebb legyen a poggyásza. Biztosítást köt és úti patikát is összeállít, gondosan ügyel a biztonságra. Sok fotót készít, a legjobban sikerült képeket pedig szívesen előhívja, sőt, hagyományos képeslapot is szívesen küld az otthonmaradtaknak.

Mérleg

A vakáció alatt is a kiegyensúlyozottság híve: fontos számára, hogy legyenek mozgalmas programok a nyaralásban, de azért a lazításra is kellő időt szánna. Az biztos, hogy a vadkempingezést és a fárasztó túrázást nem neki találták ki, el sem tudja képzelni, hogy hálózsákban hajtsa álomra a fejét és másokkal közös fürdőszobát használjon. Jobban kedveli az elegáns szállodákat, ahol kényelemben pihenhet és "felvonulhat" előre összeválogatott ruháiban. A különleges - lehetőleg művészettel vagy kultúrával kapcsolatos - programokra vevő, de a gyertyafényes vacsorák is elkápráztatják.

Skorpió

Szélsőségessége a nyaralási stílusában is megmutatkozik: nem riad vissza az extrém körülményektől, szívesen belevág a kihívásokkal teli utazásokba is. Bár szereti a mozgalmas és élménydús utakat, fontos, hogy lehetőséget kapjon az elvonulásra, a csendes befelé fordulásra is. Imád titkokat megfejteni, olyan helyeken járni, ahol csak kevesen fordultak meg előtte. A búvárkodás és a hegymászás is lázba hozza, a lényeg, hogy a vakáció semmilyen szempontból se legyen átlagos. A kiruccanás rendkívüli módon feltölti, még akkor is, ha csak egy-egy hétvégére szakadt ki megszokott környezetéből.

Nyilas

A Nyilas szülöttek imádnak utazni, újabb és újabb helyeket felfedezni. Igazi úttörő alkat, hajtja a kalandvágy és a kíváncsiság. Az új információkat szivacsként szívja magába, érdeklődő és rendkívül nyitott típus. A nyelvtanulás is kedvére való, szívesen használja is külföldön, amit megtanult. Lelkesen figyeli a különleges helyi szokásokat, amiket maximálisan tiszteletben tart és alkalmazkodik is azokhoz. Alapvetően társas lény, de cseppet sem bánja, ha egyedül kell útra kelnie, hiszen így legalább a maga ura lehet.

Bak

Legklasszabb vakációi a hegyekhez, erdőkhöz, ódon helyszínekhez vagy mozgalmas európai nagyvárosokhoz kötődnek. Az utazását gyakorlatiasan és az eszére hallgatva szervezi meg, bár kedveli az elegáns és felkapott helyeket, csak akkor dönt ezek mellett, ha nem kell túl mélyen a zsebébe nyúlnia. Tisztában van pénze értékével, mindig csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér. Visszataszítónak tartja azokat, akik rázzák a rongyot és pusztán felvágásból utaznak drágábbnál drágább nyaralásokra - ő biztosan nem tenne ilyet. Környezetére és megjelenésére is igényes, a magának lefektetett - például az étkezésére vonatkozó - szabályokat a vakáció alatt sem szabadságolja.

Vízöntő

Nem hive az előre eltervezett, programozott nyaralásnak: szívesen sodródik az árral, hagyja, hogy a dolgok megtörténjenek. Ezzel is függetlenségét, szabadságvágyát és különcségét hangsúlyozza, fontos számára, hogy új tapasztalatokat gyűjtsön és kalandos helyzetekbe kerüljön. Könnyen köt barátságot, szívesen veszi, ha mások csatlakoznak hozzá és együtt indulnak felfedezőútra. Nem riad vissza a puritán életmódtól, ha kell, szívesen éjszakázik hálózsákban, kemény talajon. Akkor is jól érzi magát, ha nyaralása alatt munkára fogják, például egy ökogazdaságban vagy valamilyen jótékonysági projekt keretein belül.

Halak

Garantált a jókedve, ha vízközelben lehet és megmártózhat a habokban. Ha választhat, olyan szállás mellet dönt, mely vízparti panorámával rendelkezik, így kedvére gyönyörködhet a látványban. Nem törekszik vezető szerepre, a szervezési feladatokat szívessen bízza másra. Könnyen alkalmazkodik és segítőkész, ha környezetében valaki bajba kerül, ismeretlenül is a segítségére siet. Romantikus, álmodozó alkat, éppen ezért a feszített tempójú, túlzottan mozgalmas nyaralás frusztrálhatja. Igazi pihenésre vágyik, amit leginkább szíve választottjával tud megvalósítani.

 

Fogyókúrázz a horoszkópod szerint!http://www.life.hu/ez-zsir/20111004-fogyokurazz-a-horoszkopod-szerint.html Így elemezd a kínai horoszkópodathttp://www.life.hu/tested-lelked/20130523-nagy-melinda-a-lifehu-asztrologus-es-asztrozofus-szakertoje-segit-a.html Így csábíts - Segít a horoszkópodhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130509-ezoteria-es-csillagjegy-a-venusz-horoszkop-megmutatja-hogyan-csabits.html Horoszkópod elárulja, milyen a hatodik érzékedhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110309-horoszkopod-elarulja-milyen-a-hatodik-erzeked.html Horoszkópod elárulja, mit sportolj!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101014-horoszkopod-elarulja-mit-sportolj.html


 

nyaralásutazáscsillagjegyhoroszkóp