személyiség alvás tulajdonság testhelyzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy napközben a testbeszéd, úgy éjszaka az alvás során felvett pozitúra árulkodik lelkiállapotunkról, kapcsolatainkról. Akár egyedül hajtod álomra a fejed, akár mással osztozol az ágyon, sok hasznos dolgot tudhatsz meg magadról és hálótársadról is!

A legkedveltebb alvási póz az úgynevezett embrionális testhelyzet, amikor oldalra fekve, felhúzott lábbal, kissé összegömbölyödve merülünk álomba. A szakemberek megfigyelése szerint a legtöbb nő ezt a testhelyzetet érzi a legkényelmesebbnek - ha te is közéjük tartozol, az azt jelenti, hogy a külvilág felé határozottnak és erősnek mutatod magadat, de valójában sérülékeny és érzékeny lelkű vagy.

Aki fatörzs-pózban, vagyis oldalt fekve, egyenes tartással, nyújtott karral és lábbal piheni ki a nap fáradalmait, az nyitott személyiséggel rendelkezik, néha a kelleténél jobban bízik az emberekben, ezért olykor tőrbe csalják.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Aki a könyörgőpózt érzi a legkényelmesebbnek, az oldalt fekve, nyújtott lábbal, előre tartott (olykor összefont) karokkal alszik. Ez a testhelyzet azt mutatja, hogy az illető megfontolt és kissé bizalmatlan, éppen ezért nehéz túljárni az eszén.

A katonapóz kedvelői hanyatt fekszenek, karukat a testük mellett tartják, lábukat pedig kinyújtják, mintha vigyázzállásban tértek volna nyugovóra. Aki így alszik, az visszahúzódó, nehezen megnyíló személyiség, aki rendkívül magasra teszi a mércét saját magával szemben.

A hasonfekvést - főleg, ha a lábak kis terpeszbe nyitottak - a szakértők szabadesés-póznak nevezték el. Aki így szendereg, az rosszul viseli a kritikát, és döntéshelyzetekben hajlamos hezitálni. Kedveli a társaságot, előszeretettel vesz részt és otthonosan mozog a baráti összejöveteleken.

Aki háton fekve alszik és karját nem szorosan a teste mellett pihenteti, az a tengericsillag-pózt favorizálja. Jellemző rá a segítőkészség és az empátia, ami figyelmességgel és gyengédséggel párosul.

Űrhajós a középkori katedrálison - mi az igazság?http://www.life.hu/tested-lelked/20130627-szkafanderes-figura-urhajos-a-salamancai-szekesegyhaz-falan.htmlHoldhoroszkóp júliusrahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130705-holdhoroszkop-juliusra-ezoteria-csillagjegy-hold.htmlNagy nyári szexhoroszkóp (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/20130702-ezoteria-es-csillagjegy-nagy-nyari-szexhoroszkop.htmlA férfi, aki nem hal meg és mindent tudhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130618-rejtely-es-misztikum-saintgermain-grof-lett-volna-ii-rakoczi-ferenc.htmlAz arc ráncai árulkodnak a személyiségrőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130624-az-arc-rancai-arulkondnak-a-szemelyisegrol.htmlPapírfecni-teszt: ilyen vagy a szexben!http://www.life.hu/tested-lelked/20130619-papirfecniteszt-ilyen-vagy-az-szexben.htmlUtazz a csillagjegyed szerint!http://www.life.hu/tested-lelked/20130617-horoszkopod-elarulja-hol-nyaralj-hova-utazz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.