Milyen színű a hálószobád? Így hat az életedre!

2013.07.30. 21:45

Érdekes kutatást végeztek Angliában, egy szállodalánc bevonásával. A hálószobákat különböző színűre festették, és megfigyelték, hogy hol a legédesebb a vendégek álma. A kapott eredményeket azután hosszabb távon, otthonokban is tesztelték, így kiderült, melyik falszín segít hozzá leginkább a pihentető alváshoz és a harmonikus házasélethez.

Tipp: Olyan a személyiséged, amilyen pózban alszol!


Mindközül a kék árnyalatai bizonyultak a legideálisabbnak, az ilyen színű hálószoba ugyanis nyugodt és pihentető alvást ígér, sőt, az ébredés is sokkal kellemesebb hangulatban zajlik, mint más színek esetében. A kéket azért is érdemes előnyben részesíteni a hálószobában, mert elcsitítja a zaklatott gondolatokat, távol tartja a félelmeket, lassítja a szapora szívverést és csökkenti az emelkedett vérnyomást.

Forrás: Thinkstock

Akik gyakran felriadnak álmukból, azután nehezen alszanak vissza és csak forgolódnak az ágyukban, azoknak megoldást hozhat a zöldre vagy sárgára festett hálószoba. Azok, akik ilyen árnyalatú helyiségben hajtották álomra a fejüket, átlagosan 7 órát és 40 percet aludtak egyhuzamban, anélkül, hogy bármi is megzavarta volna őket.

Bár napjainkban divatos és kedvelt szín a lila, a hálószobában kerülendő, ha nyugodt alvásra vágysz. Élénk árnyalatai folyamatosan ingerlik az agyat, ami így nem tud "kikapcsolni" és megfelelő módon pihenni. Ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez a színhez, akkor legalább a pasztell tónus mellett tedd le a voksodat, és semmiképpen ne a vibráló árnyalatokat válaszd!

Milyen színű legyen a fal a hálószobában? Olvasd el a szakértő válaszát itt!


Ha fokozottan érzékeny vagy a környezetedből érkező hatásokra, azt javasoljuk, hogy a méregzöld, a sötétbarna és a sötétszürke színeket is kerüld el, mert ezek hosszú távon lehangolttá tehetnek. Ez az érzés rányomhatja a bélyegét az éjszakai alvásra, sőt, akár a párkapcsolatra is!

Azok, akiknek a hálószobáját valamilyen meleg szín tarkítja, intenzívebb szexuális életet élnek az átlagnál. A narancssárga, a napsárga, a tejeskávé és a karamellszínű szobában alvó párok hetente legalább négyszer szeretkeznek! Ez azt jelenti, hogy nem a tüzes piros a lángoló szenvedély színe, jobb is, ha nem ilyenre mázoltatod a hálót! Már csak azért sem, mert az élénk lilához hasonlóan ez is zaklatottá teheti az alvást!

Forrás: Thinkstock

A klasszikusnak számító fehérrel minden rendben, főleg azért, mert semlegessége miatt a kiegészítőket bátran variálhatod a hálószobában. Arra azért vigyázz, hogy a túlzott fehérség felerősítheti a fényeket, ez pedig megzavarhatja a pihentető alvást. Hogy ezt elkerüld, ne használj direkt, erős fényű lámpákat: inkább több, kis teljesítményű, tompább fényű izzó biztosítsa a hálószobai világítást.

 

Kártyákkal a tudatalattihoz: tarothttp://www.life.hu/tested-lelked/20130729-joslas-tarot-kartyaval-ut-a-tudatalattihoz-ezoteria-mit-hoz-a.html Megtalálták a világ legidősebb emberéthttp://www.life.hu/tested-lelked/20130729-a-vilag-legidosebb-embere-afrikaban-el-119-eves-johanna-mazibuko.html Mecsek, a legendák földjehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130722-ezoteria-es-misztikum-mecsek-a-legendak-foldje.html A masszőrök előbb válnak el, mint a mérnökök?http://www.life.hu/tested-lelked/20130725-szakmak-amelyek-koreben-gyakoribb-a-valas-mint-a-tobbiek-eseteben.html Őrangyal vigyáz a világsztárokra?http://www.life.hu/tested-lelked/20130725-gemma-arterton-james-bondlany-denzel-washing-gloria-hunniford-bevallottak-hisznek.html

 

alvásszemélyiséghatáspihenéshálószobaszínek