Egyre több autó rongálódik meg a brit főváros egy részén. A sofőrök tehetetlenek és egyre idegesebbek...

Szó szerint megolvadnak az autók Londonban. Persze nem mindegyik, csak azok, amelyek egy bizonyos helyen parkolnak: a Walkie-Talkie-nak elnevezett felhőkarcoló közelében vannak problémák.

Forrás: AFP
A Walkie-Talkie felhőkarcoló

És hogy mi okozza a gondot? Az építmény fura formája miatt olyan intenzíven begyűjti, majd visszaveri a napfényt, hogy durván károsítja a fémet. Egy "áldozat", Martin Lindsay a BBC-nek azt mondta: amikor visszatért kocsijához, amit az épület előtt hagyott, néhány része szó szerint elolvadt rajta. "Nem hittem a szememnek. A kocsi egyik tükre és az orrán az embléma szétolvadt. Valamit csinálniuk kell, ez veszélyes is lehet. Mi van akkor, ha a testünkkel történik hasonló?" - nyilatkozta felháborodva. Mások tükörtojást sütöttek abban a fényben, ami az épületről tükröződött vissza.

A létesítmény egyébként még be sincs fejezve, de a mérnökök máris törhetik a fejüket, hogy megoldják ezt a váratlan, súlyos problémát. Közben a fejlesztők közleményt adtak ki, amelyben nyugalomra intik az embereket. "Tisztában vagyunk a problémával, elővigyázatosságból három parkoló zónát lezártunk egy időre, amíg alaposan kivizsgáljuk az ügyet"- fogalmaznak.

Démoni ikertestvérek - a doppelgänger-jelenséghttp://www.life.hu/tested-lelked/20130905-ezoteria-es-rejtely-demoni-ikertestverek-a-doppelgngerjelenseg.html Férfival, vagy nélküle - A szingliség okaihttp://www.life.hu/tested-lelked/20130904-szinglik-itthon-es-kulfoldon-eletmod-es-a-szingli-jelenseg.html Pálmalevél mondja meg a jövődhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130906-laar-andras-palmalevelekbol-tudta-meg-a-halala-idopontjat.html Lady Dianát támasztanák fel a legtöbbenhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130905-diana-walesi-hercegnet-hoznak-vissza-leginkabb-a-halalbol-az-amerikaiak.html Pinokkió-szindróma: így hat ránk a hazugsághttp://www.life.hu/tested-lelked/20130903-pinocchioszindroma-igy-hat-rank-a-hazugsag-a-fullentes.html