Az ősz sok esetben változásokkal jár: új iskola, új munkahely, új lakás vagy új ruhatár. Miért ne változtatnál az életmódodon is? Az ősz a sportválasztás időszaka is lehet: ha nem tudsz dönteni, meríts inspirációt a Life.hu sporthoroszkópjából!


Kos

Az egoista Kos kis létszámú, csapatban játszható, dinamikus sportokban (például kosárlabdában vagy kézilabdában) hajlandó visszavenni az arcából és a közös célért küzdeni, lehetőleg csatárként. Lételeme a verseny, de a monotonitást nem bírja elviselni: sprinterként jól domborít a futószámokban, a medencében pedig a rövidebb távokban hozza ki magából a maximumot. Neki valók az olyan lendületes küzdősportok, mint az ökölvívás, a ketrecharc, a kardvívás, de élvezettel tör a csúcsra falmászóként, és villog ügyességével az extrémsportok street műfajaiban.

Bika

Remek csapatjátékos, képes feloldódni a közösségben, és nem keresi a feltűnést. Kényes a szabályok betartására: jaj annak a bírónak, aki elfogultan ítél! Ezt még akkor sem tűri, ha előnye származna belőle. A futball, a rögbi, a jégkorong, a kézilabda mind remek perspektívát kínálnak számára: leginkább védőjátékosként vagy kapusként alakít nagyot. A földhöz való természetes kötődése miatt talajtornában, súlyemelésben vagy kalapácsvetésben is megtalálhatja a helyét, a jegyre jellemző robosztus testalkat pedig kiváló birkózóvá vagy cselgáncsozóvá avathatja a szülöttet. 

Ikrek

Az Ikrek igyekszik a sportot beépíteni a mindennapjaiba: ahelyett, hogy edzéseken kínozná magát, inkább gördeszkára, görkorcsolyára, biciklire vagy rollerre pattan, és így közlekedik. Mivel egyébként is gépmániás, erős vonzalmat érez a technikai sportok iránt: anyagi lehetőségeihez mérten szívesen kipróbálja magát a terepmotorozásban, a sárkányrepülésben vagy jetskin - bár a közutakon kész istencsapása, a motoros sportokban kifejezetten jól teljesít. A legáldásosabb sport számára azonban mégiscsak a jóga, melynek segítségével csapongó gondolatait rendezheti.

Tanulj jógázni a Life.hu-val! Ilyen a tökéletes napüdvözletRák

A sport jó alkalom ahhoz, hogy a jegy szülötte visszataláljon természetes lételeméhez, a vízhez! A Rák tehetségesen mozog a vízben; a vízi sportokban szerzett sikerek megerősítik törékeny önbizalmát, így sokkal könnyebben, és kevésbé hisztisen dacol a hétköznapok kihívásaival. Az úszás mellett remekül kibontakoztathatja tehetségét vízi balettben, vízilabdában, valamint evezős sportokban, különös tekintettel a családias élményt nyújtó, közösségformáló sárkányhajóra. A mimóza Rákot a medencén kívül a szelíd sportok ragadják meg, mint a tájcsi, a csikung vagy a jóga.

Oroszlán

A magas, ruganyos és izmos Oroszlánt testfelépítése számos sportág művelésére alkalmassá teszi, ám ő amellett teszi le a voksát, amiben sztár lehet. A reprezentatív sportokban éli ki exhibicionizmusát, mint a vízilabda, a rögbi, a strandlabda, a szörf vagy a squash. A külsejére hiú Oroszlán pasiból szenvedélyes testépítő válhat, az Oroszlán hölgyet pedig a divatos fitneszirányzatok, például az aerobik, a spinning vagy a kangoo varázsolják el - de még inkább a vérpezsdítő, tüzes latin táncok!Szűz

A Szűz az elméleti felkészültséget igénylő sportokban talál magára. A vívásban a szigorúbb határok között mozgó, elegáns tőrvívás ragadja meg, melynél a testi erő másodlagos a pontosság és a jó stílus mellett. Intelligenciáját és precizitását örömmel veti be a sakkban vagy a biliárdasztal mellett. A tájékozódó futás a rejtvényfejtés izgalmát kapcsolja össze számára a testmozgással, a díjugratásban pedig egyszerre hódolhat szépérzékének, állatszeretetének és a gondosan kivitelezett akciók iránti szenvedélyének.

Mérleg

A Mérleg nem büszkélkedhet komoly izomzattal, de ha nincs rajta túlsúly, könnyed mozgással annál inkább. A sportban a harmóniát, két oldal erőinek kiegyenlítődését keresi és szereti megélni. A muzikális Mérleg szívesen táncol, lehetőleg olyan táncot, melyhez partner is szükségeltetik, de a csábító orientális, valamint az önkifejezésre alkalmas modern irányzatok is elvarázsolják. A páros labdajátékokban is örömét leli: a teniszben, a tollaslabdában vagy a pingpongban szó szerint magára ismer, ahogy a labda a két térfél között pattog.

Skorpió

A Skorpió a sportban is keresi az egzotikumot, a mélységek feltárását, és nem bánja, ha sportszerű keretek közt sebet is ejthet ellenfelén. A párbajtőrvívásban fullánk helyett használhatja "fegyverét", és biztosak lehetünk benne, hogy tökéletesen céloz, kihasználva az ellenfél gyengeségeit. Elméje elcsendesítésére és magába nézésre a jóga kiváló eszköz, az önuralom-fejlesztő harcművészetek közül pedig értelemszerűen a "veszélyesebb" műfajok vonzzák: például a karate, kungfu vagy a krav maga.

Nyilas

A Nyilas szenvedélyes természetjáró és utazó, így bármilyen sportot örömmel művel, amivel e két tevékenységet összekapcsolhatja. Kalandor természetének remekül megfelel a hegymászás, az extrém túrák, a vadvízi evezés - ezekre az expedíciókra képes kitartóan gyűjtögetni. Mivel a jegy szimbóluma a mitológiai harcos kentaur, a kedvelt sportok repertoárjából nem hiányozhat a sportlövészet, az íjászat és a lovaglás - különösen annak terepen művelhető formája - sem.Bak

A Bak kihívásban nem becsüli a kicsit. Számára fontos, hogy eredményeit hallva minimum felszisszenjenek az ismerősök. Szívesen teszi le a voksát az embert próbáló sportok mellett: a maratoni futás testhezálló választás, akárcsak a triatlon, az öttusa vagy éppen az extrémúszás. A Bak ellenállhatatlan vonzalmat érez a magas hegyek iránt: a büszke sziklabérceket nem rest hegyi túrákon meglátogatni; és mikor ott áll a hegy ormán a süvítő szélben, mindenkitől távol, felülemelkedve a világ zaján, úgy érzi, hazatalált. 

Vízöntő

Az extrém programokkal szívesen kokettáló, független Vízöntőnek az ejtőernyő, a paplanernyő vagy a sárkányrepülés a szabadság mámorító érzését nyújtja. Világpolgár szellemét megragadja a keleti harcművészetek rafinált világa és a mögöttük rejlő filozófia: az erőszakosabb harcművészetekkel szemben azonban a lágyabb, taktikásabb fajták valók neki, mint az aikido, a judo (cselgáncs) vagy a thai chi.

Halak

A Halak egész életében a flow-élményt keresi, és ezt egyes sportágakban jó eséllyel meg is találja. Neki valók a monoton, nyugodt tempóban, hosszú ideig űzhető vagy a suhanás illúzióját adó sportok, így a jogging, az úszás, a túrakerékpár, az evezés bármilyen formája, a síelés, sífutás és a nordic walking. A Halak szívesen választ olyan sportot, mely alkalmat ad arra, hogy visszataláljon a természethez, és a szabad ég alatt mozgás közben nyugodtan álmodozhasson. Talán mondani se kell, a sporthorgászat is passzol az életmódjához.

 

Ikerlelkek: tényleg létezik a másik felünk?http://www.life.hu/tested-lelked/20130923-ezoteria-es-misztikum-ikerlelkek-tenyleg-letezik-a-masik-felunk.html Life-mágia: önbizalombűbáj tükörkoronggalhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130918-lifemagia-onbizalombubaj-tukorkoronggal-ezoteria-varazslat.html Boszorkányok márpedig vannak!http://www.life.hu/tested-lelked/20130917-ezoteria-es-rejtely-boszorkanyok-es-boszorkanyuldozes.html Horoszkóp: Milyen esküvőről álmodozik a férfi?http://www.life.hu/tested-lelked/20130916-ezoteria-es-csillagjegy-milyen-eskuvorol-almodozik-a-ferfi-horoszkopja-elarulja.html Horoszkópja elárulja, mit nem szeret az ágyban (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/20130910-ezoteria-es-csillagjegy-ezt-nem-szereti-a-pasi-a-szexben.html Life-mágia: Rózsabűbáj az igaz szerelemérthttp://www.life.hu/tested-lelked/20130911-lifemagia-rozsabubaj-az-igaz-szerelemert.html Összebújás és vad ágytorna - Őszi szexhoroszkóp (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/20130903-ezoteria-es-csillagjegy-oszi-szexhoroszkop.html