levegő hideg hőmérséklet Antarktisz hegygerinc rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az antarktiszi hegygerinc mentén fekszik a világ leghidegebb helye, ahol a levegő hőmérséklete akár mínusz 91 fok alá is eshet - írja a The Sunday Times.

Percek alatt lefagyhat az ember szeme, orra és tüdeje a Föld leghidegebb pontján, ahol mínusz 91 fokos hideget mért egy amerikai kutatóközpont - írja a The Sunday Times.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A rekordhideg-pont beméréséhez műholdakat és más speciális műszereket használt az amerikai Nemzeti Hó és Jég Adatközpont (National Snow and Ice Data Centre). Korábban az orosz Vostok kutatóállomásán volt a leghidegebb levegőhőmérséklet a világon: a mínusz 89,2 fokot 1983-ban mérték az antarktiszi tél folyamán.

Lehelj életet a hajadba télen is! Nyerj hozzá festéket!http://www.life.hu/szorakozz/20131209-a-life-hu-karacsonyi-nyeremenyeso-jatekaval-hajfesteket-nyerhetsz.htmlÍgy védd ki a baleseteket télenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131206-az-orszagos-mentoszolgalat-alapitvany-tanacsai-telre-hogy-elkeruljuk-a-baleseteket.html5 szobanövény, ami színt visz az otthonodba télen ishttp://www.life.hu/anyaskodj/20131108-szobanovenyek-amik-telen-viragoznak.htmlTéli edzés két kerékenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131203-kropko-peter-sztarszerzo-elarulja-mi-a-jo-a-teli-kerekparos-edzesben-a-spinningben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.