asztrológia ezoterika fekete hold horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tizenkét csillagjegy jellemző, pozitív tulajdonságaival gyakran foglalkozik az ezoterikus sajtó, ám jóval kevesebb szó esik a csillagjegyekhez tartozó karakteres, negatív személyiségjegyekkel. A titkos tulajdonságainkkal, amelyek egyrészről nehezíthetik életfeladataink elvégzését, másrészt éppen ellenkezőleg: az általuk teremtett konfliktusok és feszültségek nyomán fejlődünk és csiszolódunk jobbá. Ennek szellemében olvassátok a sorokat, felháborodás és tiltakozás nélkül. Egy csepp bántás sincs a dologban, hiszen a titkos jegyek feltárása építő szándékú.

Kos – lobbanékonyság

Amíg a gyors döntéshozatal képessége segítheti a Kosokat, lobbanékony természetük próbára teszik emberi kapcsolataikat. Túl gyorsan, túl markánsan alkotnak véleményt, túl sokszor szólalnak meg olyan helyzetben, amikor a hallgatásé lenne a szerep. Mindemellett makacs erővel ragaszkodnak egyszer már kimondott véleményükhöz, még akkor is, amikor a pozíció fenntartása inkább káros, mint hasznos számukra. A szexben is akad vészterhes jellemzőjük: kalandkeresők és szexéhségük szinte csillapíthatatlan.

Bika - bosszúállás

A Bika nem felejt. Bizony, megjegyzi a sérelmeket, felrója, dédelgeti magában. Újra meg újra előveszi, és a legváratlanabb pillanatban – akár orvul - de megtorolja a vélt vagy valós támadásokat. Vita során rendkívül nehéz ésszerű érvekkel hatni rá, ahhoz túl „elvakult”, ha sajt érdekeiről van szó. Sőt, ha megengedheti magának, képes akár el is taposni azt, aki az útjába áll. A szexben valós, de néha megjátszott közönnyel vesz elégtételt. Gyakori büntetőeszköz a kezében a szex megvonása a partnertől.

Forrás: Thinkstock

Ikrek – álnokság

Az Ikrek jegyben születettek számára nem mindig tűnik etikátlannak az ármánykodás, a kétarcúság, az álnok viselkedés. Nem félnek ezeknek az eszközöknek a használatától se a karrier, se a magánélet területén. Sőt: érvényesülésük érdekében, a hozzájuk egészen közelállókat is képesek az ujjuk köré csavarni és kifacsarni belőlük azt, amire szükségük van. A szexben is van min változtatni, hiszen gyakran tartanak egyszerre több vasat is a tűzben, még akkor is, ha látszólag már kiválasztották az igazit.

Rák – múltban élés

A Rákok egyik legnehezebb jellemzője, hogy nem képes a jövő felé tekinteni. Túl sokat rágódik a múlton. Túl sokszor citál elő rég eltemetett dolgokat, és táplál haragot olyan események miatt, amelyeken más már rég túllépett. Bár a bosszúállás nem kenyere, azzal, hogy megreked egy bizonyos szinten, a mellette élők életét is megkeserítheti. Párkapcsolatban is nehéz vele együttrezdülni, annál is inkább, mert ostoba módon képes ragaszkodni az exhez, így az új partnerrel való kapcsolatépítés és a közös erotikus szokások kialakítása is nehézkessé válhat.

Oroszlán – önhittség

Az Oroszlánokat elsősorban óriási egójuk hátráltatja karrierjükben és emberi kapcsolataikban egyaránt. Sokszor nem is veszik észre azt a gőgös, fölényes kommunikációt, amellyel másokkal tárgyalnak. A dülleszkedés, dominanciájuk örökös hangsúlyozása fárasztó lehet környezetük számára. Sokszor párkapcsolataik is ezért végződnek kudarccal. Az Oroszlán elvárja párjától is a teljes hódolatot és egójának fényezését, amelyre bizony hamar ráunhat a partner, főleg, hogy a szexre is rányomhatja bélyegét a fölényes magatartás.

Szűz – kishitűség

Amilyen kedves, szinte csipkefinomságú a szűz lelke, olyan nehéz terhet cipel magával. A kishitűség ugyanis nem csak számukra jelent akadályt. A család, a párjuk, vagy éppen a kollégák számára is komoly problémát jelenthet a közös „munka” során az a belső bátortalanság, amellyel a Szűz az élet dolgaihoz viszonyul. Sokszor kell másnak szinte „cipelnie” a hátán a Szűz partnert, vagy lökdösnie maga előtt, hogy végre célba érjen. A szexben is akadályt jelenthet ez a kishitűség, mivel nem látja önmagát reálisan, gyakran túl tartózkodó, nehéz lendületbe hozni.

Mérleg – anyagiasság

A Mérleg jegyűek számára a földi javak birtoklása elsőrangú kérdés. Sokszor akár érzelmeik látják kárát ennek a fekete jegynek, hiszen ha nem is adja el a lelkét az ördögnek, a pénz bűvölete olykor kétes kimenetelű helyzetbe is sodorhatja. A szexben ez a jegy ugyan nem hangsúlyos (nem lesz prostituált a pénz miatt), e területen inkább a döntésképtelenség dominál. Egyszerre képes lázba hozni kettő vagy akár több partner is, és ha belemegy a párhuzamos kapcsolatokba, akkor sok fájdalmat tud okozni olyanoknak, akik nem érdemlik meg tőle a „becstelen” bánásmódot.

Forrás: Thinkstock

Skorpió – konfliktuskeresés

A Skorpiókat fullánkos „nyelvvel” és „lélekkel” ajándékozták meg a csillagok. Soha nem rejti véka alá a véleményét, ami még nem lenne akkora baj, de a Skorpió sokszor szinte keresi a bajt, és ha olyan ellenfélre bukkan, aki belemegy a harcba, akkor képes tökéletesen érdektelen dolgok miatt is komoly sebeket okozni másoknak. Sajnos a nála gyengébbeket sem kíméli. Szexben (nőnél) gyakori a jóval fiatalabb partner, akire iszonyúan féltékeny lehet, ezzel nehezítve a szexuális harmónia beteljesülését.

Nyilas – meggondolatlanság

Amíg a Kosnál a lobbanékonyság állja útját az olajozott feladatmegoldásoknak, addig a Nyilas egyszerűen meggondolatlan. Nem tud, nem is akar ésszerűen gondolkodni és a szerint dönteni. Simán, botor módon rábólint olyan dolgokra is, amelyekről az adott pillanatban is tudja, hogy károsak a maga vagy szerettei számára. Meggondolatlansága mellett a hiszékenység is jellemzi, gyakran válik „áldozattá”, akit ilyen vagy olyan módon, de kifosztanak mások. A szexben is a meggondolatlanság - az ösztönei vezérlik -, és aztán nem győzi helyrehozni az okozott károkat.

Bak – rugalmatlanság

A Bak keménysége és látszólagos ridegsége kőkemény falat húz a maga és a többi ember közé. Gyakran borzolja környezetét nyers szókimondásával és hogy a világot feketén vagy fehéren akarja csak látni. Rugalmatlansága folytán nehezen alkalmazkodik és nehezen enged igazán közel magához másokat, ha viszont valakit megkedvel, ahhoz akkor is ragaszkodhat, ha az illető nem érdemes arra a hitre és bizalomra, amellyel a Bak megajándékozza.
A szexben is csak akkor és csak annak nyílik meg, aki képes átlátni és átlépni páncélján, így olyan partnert (vagy partnereket) is elszalaszthat, akik szerelemmel és szenvedéllyel lágyítani tudnák személyiségét.

Vízöntő – kiegyensúlyozatlanság

Hepehupák, hegyek és völgyek, bakhátak és mély pocsolyák kísérik sorsát a Vízöntőknek. Durva élethelyzetek, hatalmas szerelmek, mély csalódások, fényes karrier és nagy bukások jellemezhetik életútjukat. Mindez persze nem véletlen: a Vízöntők ugyanis éppen kiegyensúlyozatlanságukkal vonzzák be a hatalmas ellentéteket. Egyszerre tudnak nagyon szerethetők és szörnyen irritálók lenni, hangulatváltozásaikkal pedig maguk ellen hangolják mindazokat, akik akár tudnák is őket szeretni. A szexben is ez a szeszélyes, kiszámíthatatlan magatartás jellemzi őket, néha olyan kapcsolatokba is belemennek, amelyek komoly sebeket okoznak nekik, vagy veszélybe sodorják egészségüket.

Halak – passzivitás

A Halaknál szó sincs döntésképtelenségről, őket az élet egyszerűen csak viszi magával. Sodródnak az árral, és igazán soha nem állnak ki se saját maguk, se mások mellett. Ez azonban gyakran okoz feszültséget az életükben, hiszen olyan helyzetekben is közönyösek és passzívak, ahol életmentő a határozott döntés képessége. Sajnos nem csak látszat ez a téblábolás az életben, a Halak passzivitása nem álca, még akkor sem, ha szívesen bújnak akkor is e mögé, amikor maguk is tudják, hogy ezzel a jellemzővel életük komoly értékeit is lenullázhatják. A szexben gyakran válnak áldozattá. Könnyű elcsábítani őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.