Havi horoszkóp decemberre – Változtass, hogy változhass!

asztrológia december havi horoszkóp horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amit eddig tettél, azt most végre megerősítheted, fontos döntéseket hozhatsz és az önismereted is fejlődhet. Mindezekben a Szaturnusz lesz a csillagjegyek segítségére az év utolsó hónapjában.

Szeretteid, otthonod és persze családi életed játsszák a főszerepet decemberben. Itt az advent, a karácsony, a szeretet időszaka, amikor nagyon fontossá válik, hogy ki is mutasd, mit érzel és gondolsz másokról. Ne félj kimondani, ami belülről fakad, ez vihet előrébb, és építhet téged és a különféle emberi kapcsolataidat. Ha befektetésen töröd a fejed, azt ne siesd el, ráér jövőre is, január sokkal kedvezőbb a pénz mozgatására. 15-e környékén – szerencsére rövid időre - viharfelhők csapnak össze a fejed felett, hisz rengeteg teher nyomja a válladat és nehéz helytállnod a fárasztó mindennapok során. Lazításra lenne szükséged, amit biztosíts is magadnak, nehogy kifulladj idő előtt.

Az adventi készülődés izgalomba hoz, feltüzel, tettekre sarkall, ugyanakkor biztos, hogy alapjaiban rombolja szét a lelked nyugalmát. Nem baj, csupán többet fogsz jönni és menni, barátokkal találkozni, vagy épp az otthonodat rendezgetni. Emellett pihenésre nem igazán jut idő karácsonyig, viszont a munka, a család és a mindennapi tennivalók igencsak lekötik a figyelmedet. Kollégáidra, beosztottaidra vagy épp feletteseidre több figyelmet kell most szánnod, fontos, hogy a vitákat messzire kerüld el, minden félreértését csendben próbálj rendezni. Legyél körültekintő a közlekedésben, mert fokozott balesetveszély áll fenn, különösen a 16-a és 20-a közötti időszakban.

December hava nem lesz problémamentes számodra, ugyanis rengeteg a tennivaló, ambícióból viszont nem lesz sok. Természetes reakció az, hogy inkább homokba dugod a fejed, és megvárod, míg beköszönt az újesztendő, ám a havi égi konstellációk mégis arra ösztökélnek, hogy szánj időt régi ügyeid lezárására - ez elsősorban a te érdeked. Például, ha bármilyen jellegű tartozásod van, akkor készülj fel arra, hogy ezt ki kell egyenlítened, vagy legalább ki kell dolgoznod valamilyen tervet a rendezésre. Sok olyan élethelyzet adódik, ahol az anyagiak fókuszba kerülnek, bár ennek nem mindig fogsz örülni. Családodtól segítségre is számíthatsz, ha hozzájuk fordulsz tanácsért. A váratlanul kínálkozó munkalehetőségekre ne mondj nemet!

December elején kapkodhatod a fejed, sokkal több tennivalód akad, mint azt gondoltad. Másoknak is be kell segítened, viszont, ha önzetlen leszel, és támaszául szegődsz a bajba jutottaknak, nagyon sok hálában lesz részed, ami persze jót tesz a lelkednek. Rákként most biztos, hogy kifejezetten vágyni fogsz a magányra, pár csendes estére, a karácsony most nem dob fel. Jól teszed, ha többet törődsz önmagaddal, akár annak az árán is, hogy baráti és rokoni kapcsolataidat egy picit háttérbe tolod. Anyagiak tekintetében viszont szerencsés helyzetek tárulnak eléd, többet dolgozhatsz, plusz munkát vállalhatsz, s ez meghozza az eredményt is.

A december eleji bolygóállások mindent biztosítanak ahhoz, hogy remekül érezd magad a bőrödben, sok erőt és energiát tudsz olyan ügyekbe fektetni, amelyek fontosak neked. Használd ki, hogy sok külső segítséget kaphatsz a fejlődéshez, továbblépéshez, változáshoz. Az év legutolsó havában barátaid és támogatóid játszanak főszerepet az életedben, mert azon kívül, hogy te is mindent megteszel a saját sikeredért, sokan támogatnak téged abban, hogy ez a siker csillogóbb és fényesebb legyen. Sok érdekes emberrel ismerkedhetsz meg, akik szerencsét és változást hozhatnak életedbe. Nem javasolt semmilyen hitelfelvétel és ne adj kölcsönt senkinek.

Az ősz egészen jól alakult, ám december beköszöntével véget ér a nyugalom, és a kapkodás, illetve a feszült helyzetek sem fognak elkerülni. Egészen 20-ig leszel zaklatott, leterhelt, és alkalmanként nagyon fáradt. Ezt követően lenyugszol, megtalálod a helyed, ismét jól érzed magad a bőrödben, visszatalálsz a helyes útra, megnyugvás és harmónia költözik szívedbe és lelkedbe. December utolsó harmadában kifejezetten vidám és kiegyensúlyozott leszel, így a gondok, melyek válladat nyomják, valamint a családi terhek mellett a munkahelyi feszültségek is fokozatosan megszűnnek. Ha lehetőséged adódik, érdemes kikapcsolódni, külföldi vagy belföldi utazást is szervezni.

Ebben a hónapban folyamatosan új dolgokat szeretnél létrehozni, nem nyugszol, egyfolytában valamilyen változáson töröd a fejed. Ez jó, ám azért a túlzásokkal bánj csínján! Légy nagyon figyelmes, és olyan dologba most inkább ne kezdj, amely túl sok kockázattal jár. Könnyen elhamarkodott döntést hozhatsz egy fontos ügyben, aminek így biztos nem lenne megfelelő végeredménye. Emellett persze remek hír, hogy Jupiter megsegít, és elsietett döntés esetén is kihúz a bajból. A változtatás iránti igényed jogos, de lehet, hogy ezt közvetlen környezeted nem fogja jól viselni, úgyhogy vedd figyelembe az ő érdekeiket is.

Skorpióként nagyon szerencsésnek érezheted magad, mindaz, ami kimaradt az elmúlt hetekben vagy épp hónapokban az életedből, az most mind beérkezik. Légy a sok jóért nagyon hálás! Egy meglehetősen kiegyensúlyozott időszakot hoz december hava, de készülj fel arra, hogy december 7-e és 11-e között azért tartogatnak kellemetlen eseményeket is az égiek. Nehézségek, akadályok, hirtelen nyakadba zúduló feladatok bukkanhatnak fel, amelyek elsősorban munkahelyi, s csak másodsorban otthoni ügyekből fakadnak. Azon kaphatod magad, hogy hirtelen egy komoly döntést kell meghoznod, ami akár költözéssel vagy munkahelyváltással is összefügghet. Ne félj a változástól!

December eleje a nagy rohanás miatt úgy telik el, hogy észre sem veszed az idő múlását, annyi dolgod lesz. A hónap hátralévő része viszont nagy részben nyugalomban telik, - kedved szerint töltheted az időt. Csupán a 15-e és 19-e közti napok hozhatnak problémás helyzeteket, vitákba bonyolódhatsz, vagy áldozata lehetsz egy kellemetlen pletykának. Megeshet, hogy környezetedben valaki irigykedik picit rád, s ezért olyasmiket suttoghat a hátad mögött, amik nem fognak örömmel eltölteni. Jusson eszedbe, hogy te remekül tudsz kommunikálni, használd is ezt ki! Hozd helyre a dolgaidat, így a mások által létrehozott kellemetlenséget kivédheted.

A planéták komoly feladatokat szánnak neked az év utolsó havában, fontos feladatokat kell teljesítened, a cselekvés és a kreativitás lényeges szerepet játszanak majd mindennapjaid során. Az égi hatások arra ösztökélnek, hogy koncentrálj munkádra, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül tudd élvezni a karácsonyi időszakot. Általában igaz, hogy a dolgaid szerencsésen alakulnak, és anyagilag is pozitív eredménnyel zárod a hónapot, sőt, az egész évet. Családi téren csak a hónap legelején tűnhet fel egy olyan téma, ami feszültté tesz, azonban szeretteiddel összefogva mindent meg tudsz oldani. Próbáld megtalálni az egyensúlyt!

Elérkezett az év vége, amely a karácsony miatt örömmel tölt el, ugyanakkor tudod, hogy még mindig rengeteg dolgod van, és nem állhatsz meg, a lazsálást egyenesen ki kell törölni a szótáradból. A sok tennivaló alaposan megcsapolja energiatartalékaidat, s közben hajlamossá válhatsz arra, hogy megpróbáld magad vásárlással, költekezéssel kárpótolni. Erre vigyázz, ne költekezz feleslegesen! Anyagi ügyekben legyél fokozottan körültekintő! A karácsony nem kell, hogy azt jelentse: költségekbe verem magam, vagy hitelt veszek fel! Gondolkodj és tervezz előre. Mérd fel anyagi lehetőségeidet, így okosabban tudsz tervezni. Szerencsére munkád révén jelentős bevételekre is számíthatsz, így talán nem kerülsz zűrbe.

Egy olyan év vége vár rád, amikor egyfolytában lesz mit csinálnod, felfokozott leszel, tele érzelmekkel, és ha szingli vagy, akkor biztos, hogy a szerelem sem kerül el. Szívügyek terén garantált a változás, de új barátságok is szárba szökkenhetnek, ugyanis Vénusz jóvoltából a külvilág számára nagyon vonzó leszel, a kedvesség és jó szándék, amit az emberek felé sugárzol, egyenesen hozzád vonzza azokat, akiket magad mellett szeretnél tudni. Anyagi ügyeket illetően azonban készülj fel a vártnál nagyobb kiadásokra, könnyen a saját csapdádba eshetsz, ha nem tervezel, csak költekezel. Fontos, hogy legyenek határvonalak, amiket előre bejelölsz magadnak.

A horoszkópod elárulja, milyen vagy a Facebookonhttp://www.life.hu/horoszkop/20141107-vicces-kozossegi-oldal-horoszkop.htmlIdeges leszel, ha valaki szelfit posztol magáról? Esetleg beszólnál neki, ha már megint lefotózta az új cipőjét? Lehet, hogy ez nem is a te hibád, hanem a csillagjegyedé! Persze azért ne vegyél minden szót véresen komolyan... Horoszkóp--Megvan a világ legrondább karácsonyfadísze - sírni fogsz!http://www.life.hu/news/20141124-a-santaur-karacsonyfadisz-felig-lo-felig-telapo-megrendelheto.htmlJó, jó, a karácsonyfadíszek soha nem a visszafogott eleganciáról szóltak, de Santaur, a félig ló, félig Mikulás egészen biztos dobogós helyen végezne az ízléstelenségi versenyen. NewsOrigoSzingli karácsony - Tippek csillagjegyek szerinthttp://www.life.hu/advent/lelekmelengeto/20121221-ezoteria-csillagjegy-horoszkop-tulelesi-tippek-karacsonyra-csillagjegyek-szerint.htmlA szeretet ünnepe sokak számára az összetartozást, az együttlétet és az örömet jelenti, ám az egyedülállók ilyenkor szembesülnek igazán a fájdalmas magány érzésével. Ha idén sem talált rád a szerelem, ahelyett, hogy már előre rettegsz a rokonok kínos kérdéseitől, és nehezen hangolódsz rá az ünnepekre, fegyverkezz fel a Life.hu néhány egyszerű stratégiájával, hogy a karácsony neked is békében és nyugalomban teljen.LélekmelengetőThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.