Légy türelemmel, hamarosan fordul a kocka! - Heti horoszkóp (május 4-10.)

asztrológia heti horoszkóp május ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A május 4-i, vasárnapi Telihold rányomja bélyegét a hét elejére: a fogyásnak induló égitest által kevésbé lehet feltöltődni, ráadásul számos apró hibát is elkövethetünk. Szerdától lassan, de érezhetően fordul a kocka, minden könnyebbé válik, a Merkúrnak hála pedig remek kilátások nyílnak meg előttünk.

Úgy véled, kicsúszott a lábad alól a talaj? Mindezt azért, mert ezen a héten nem mennek hibátlanul a dolgok? Ez szerencsére még nem jelenti azt, hogy nagy a baj. Mindössze a Fogyóhold nehezíti meg a dolgod, bármihez nyúlsz, annak befejezése több időbe kerül, mint eddig, késlekednek az ügyeid, és nem kapsz korrekt válaszokat a feltett kérdésekre. Tény, hogy sok a váratlan akadály, és lesznek olyan feladatok, amelyek alaposan elgondolkodtatnak, vagy épp a drága időt rabolják tőled, de hidd el, miután megleled a megoldást, tudni fogod, hogy szükséged volt ilyen jellegű tapasztalatokra is. Ám, a jó dolgok nem késlekednek túl sokáig, csütörtökön és pénteken pedig kifejezetten a te javadat szolgálják az égi energiák!

Tőled egyáltalán nem szokatlan, hogy inkább az egyszerűbb, kiszámíthatóbb dolgokat választod a felfordulás, a zűrzavar és a bonyolult élethelyzetekkel szemben. Ám ezen a héten mégis fordul a kocka, s biztos lehetsz abban, hogy nem lesz béke és nyugalom körülötted, annál inkább kuszaság, amelynek szálait mihamarabb ki kell bogoznod. Nagyon sok jövés-menés vár rád, ügyeket kell intézned, ráadásul sok olyan tennivalók is az asztalodra kerülnek, melyekkel egyáltalán nem számoltál, sőt, még az is lehet, hogy másvalaki kötelezettségét sózzák a nyakadba. Ki kell mozdulnod a komfortzónádból, és el kell fogadnod, hogy jönnek új kihívások. Ha tettre kész leszel, akkor a sikerek sem maradnak el. Pénteken már önmagadat fogod dicsérni azért, hogy bátor voltál.

Merkúr és Jupiter összefognak a te érdekedben, erős hátszelet adnak ahhoz, hogy valami fontos dolgot tégy, és eljuss végre a célvonalig. Mivel égi segítséget kapsz, ezt illik elfogadni, és a tettek mezejére lépni. Erős lökést adnak neked azok az emberek, akik eddig is támogattak, figyelj szeretteid, megbízható kollégáid tanácsaira. Új dolgok megtételére fogod elszánni magad, ami nagyon időszerű! Lesz benned bátorság ahhoz, hogy a hét második felében rálépj egy ismeretlen útra. Fontos döntéseket kell meghoznod ezekben a napokban, melyek elsősorban önmagaddal függenek össze. Akkor is érdemes lényegi kérdésekkel foglalkoznod, ha ezt nem tervezted eredetileg. Képes vagy új információkat befogadni, tanulni, légy nyitott a szellemi fejlődésre.

A hétfői és keddi napjaid nyugalmasnak ígérkeznek, sokat tudsz gondolkodni, okos dolgokat tudsz megfogalmazni, és reményt keltő beszélgetéseket tudsz kezdeményezni. Érdemes a rutinfeladatokon túl valaminek az alapjait most letenni, a szakmai kérdésekre választ keresni, és nem gond, ha a nagy lépéseket csak a következő hetekben teszed meg. A lényeg, hogy indíts el valami újat. Tervezz hosszabb távra, s próbáld felvázolni a következő két-három hónapot magad előtt, állíts fel időrendi sorrendet, és nem árt, ha további célokat is kitűzöl magad elé. Szerdától magasabb fokozatra kell kapcsolnod, de nehézségek nélkül haladsz előre. Csütörtöktől extra energiák érkeznek, melyeket érdemes felhasználnod jogi és üzleti ügyek intézéséhez, vagy akár bonyolult emberi kapcsolatok rendezéséhez.

Fizikai és szellemi aktivitásod hétfőn és kedden még messze nem lesz az igazi, ám szerdától erősödsz, feltöltődsz és ismét 100 százalékon pörögsz. Még téged is meglep, hogy a különféle élethelyzetekben kiválóan fogsz teljesíteni, s ezek közt akad bőven olyan, mely meglehetősen szokatlan tőled. Egészen elképesztő, egyben látványos dolgokat fogsz tenni, s lehet, hogy mások hívják majd fel a figyelmedet arra, hogy a saját határaidat feszegeted. Ám, pont ez az, amire szükséged van, azaz kilépni a komfort zónából. Végre másképp, máshol, más útvonalon éred el a kitűzött célokat. Egyszerűen nem tud senki olyat kérni tőled, amit ne tudnál teljesíteni. Nagyszerű tanácsadója leszel most mindenkinek, kommunikációs képességeddel nem csak a saját ügyeidet rendezed el hibátlanul, hanem másoknak is besegítesz.

Használd ki Vénusz és Merkúr kiváló energiáit csütörtöktől, addig is, a hét elején inkább a tervezésre, a függőben lévő ügyek rendezésére szánj sok időt és figyelmet. A hét második felében sok lehetőséged adódik, de te döntöd el, mit ragadsz meg, és mit utasítasz el. Szűzként kifejezetten jót teszel magadnak azzal, ha kicsit elrugaszkodsz a realitás talajától. Hidd el, pont a megszokások elengedése vihet közelebb a céljaidhoz. Most nagyon könnyen építheted, javíthatod, vagy épp mélyítheted emberi kapcsolataidat, ez is szükséges ahhoz, hogy jobban érezd magad a mindennapok során. Biztosan észrevetted az elmúlt hetekben, hogy kicsit több nehézségben volt részed, mint máskor, és néha felesleges vitákba bonyolódtál. Mérlegelj! Lehet, hogy ezek előjelei voltak annak, hogy meg kell újítani, vagy épp le kell zárni valamit, akár egy emberi kapcsolatot is. Egy telefon, egy e-mail, egy személyes találka sokat segíthet abban, hogy jó döntéseket hozz.

Hétfőn és kedden nem leszel a helyzet magaslatán, így a fontos döntések jobb, ha megvárnak a hét második feléig. Szerdától javul a hangulatod, meglepő lesz, milyen sok ember fordul hozzád segítségért, s ez extra energiával tölt fel, még talán az önbizalmad is erősödik. Képes leszel inspirálni önmagadon kívül másokat is, jókedvet, mosolyt viszel környezeted monoton pillanataiba, s ezt bizony sokan meg fogják neked hálálni. Fordulj őszinte örömmel az emberek felé, és ha épp neked lesz segítségre szükséged, biztos sokan ugranak majd. Légy befogadó az új információkra, keresd annak a lehetőségét, hogy tanulj, tapasztalj valamit, ami eddig ismeretlen volt számodra. Figyelj a különféle lehetőségekre, melyeket megragadva változtathatsz önmagadon, életeden, jövőképeden.

Kedvező napok állnak előtted, folyamatosan javul a hangulatod, egyre több feladatot tudsz elvégezni, és a hét második felében az eredmények is megérkeznek hozzád. Alapvetően nincsenek akadályok előtted, semmi nem zavarja meg a terveidet, életed biztos mederben halad, bár lehet, hogy hétfőn és kedden alkalmanként kételyek merülnek fel benned, de legbelül érezni fogod, hogy nincs semmi baj. Nem kell azon tűnődni, hogy vajon tényleg minden rendben van-e, hisz ha akad is bonyodalom, gyorsan helyére teszed a dolgokat. A Fogyóhold teremti meg körülötted ezt a kellemes, nyugodt állapotot, így pedig kicsit magadba mélyedhetsz, gondolkodhatsz, eltűnődhetsz a hibákon, tervezheted a közeli és távoli jövőt. Hidd el, hogy minden sínen van, csak végezd a dolgod, hisz senki nem hátráltat, sőt, még segítőid is akadnak.

Az égiek ezen a héten segítségedre lesznek, utat mutatnak, de ha kell, hát fel is ébresztenek, hogy időben észrevedd az orrod előtt lévő gödröt. Bármit tégy, akármit gondolj, az pont úgy lesz jó, ahogy létrejön, - akár általad, akár másokkal közös együttműködés során. A dolgok, a különféle események éppen úgy és akkor történnek, ahogy az neked hasznos lesz. Pozitív változások sora áll előtted, bár azt se feledd, hogy le kellene mondanod pár dologról, hogy be tudj fogadni új lehetőségeket. Legyen bátorságod nagy módosításokat véghezvinni, kimondani, ha valamivel elégedett vagy, és azt is, ha valamiből nem kérsz többet. Természetesen dönthetsz úgy, hogy hagyod a sorsot a maga útján járni, s lesz, ahogy lesz... de ne feledd, hogy ebben az esetben nem kérhetsz számon semmit másokon!

Ezen a héten szinte semmi sem alakul úgy, ahogy reméled. Mintha az egész világ kifordulna a négy sarkából? Igen, s bár a hét első felében sokszor leszel elégedetlen, csütörtökön már mosolyogsz, pénteken pedig madarat lehet veled fogatni. Hát kellhet ennél jobb hír? Földies Bakként érthető, hogy szereted, ha előre kiszámíthatod az egyes lépéseket, mikor és hogyan fognak végbemenni a dolgok, de most a különféle égi energiák mindent megváltoztatnak. Olyan érzésed lesz, mintha a sors direkt keresztbe akarna neked tenni. Talán le kellene ülnöd egy kicsit, el kellene merülnöd a gondolataidban, kielemezni a különféle történéseket, mert rájöhetsz, hogy az égiek csupán meg akarnak kímélni néhány felesleges lépéstől, vagy egy-két kudarctól. Hová tartasz, mi a cél, mit akarsz elérni? Ne mellékvágányokon akarj eljutni a végponthoz, hanem a legegyenesebb úton.

Pozitív irányú változások sokaságát érzékeled már hétfőn, ezzel egyenes arányosan a kedved is folyamatosan javul, szerdán már ragyogsz, csütörtökön pedig valószínűleg középpontba is kerülsz, sokan fognak figyelni rád és mondandódra. Rengeteg örömhírt és vidámságot hozhatnak ezek a napok, nem lesz túl sok okod panaszra. Csütörtökön nagy lépésekre szánhatod magad, de semmit ne tégy azért, mert azt mások elvárják tőled. Dönts önszántadból, ahogy te érzed, ahogy neked jó! Így biztos minden rendben lesz. Ha pénteken visszagondolsz az azt megelőző munkanapokra, akkor elégedett lehetsz. Talán Te magad sem gondoltad volna, hogy ilyen sikerrel zársz mindent. Pénzügyeid is kiemelt szerepet kapnak, s akad pár ötlet, hogy miként hidald át az esetleges problémáidat.

A hét elején szükséged lesz extra tartalékaidra, kedves szavakra, inspiráló ötletekre, mert te magad nem leszel a helyzet magaslatán. Ám, szerencsésnek érezheted magad, mert ha körbenézel, észreveheted azokat az embereket, akik sokat segíthetnek neked, beszélgetések, eszmecserék folyamán. Elsősorban nálad idősebbektől, tapasztalt emberektől kaphatsz leginkább iránymutatást, merj kérdezni, érdeklődni. Légy nyitott beszélgetésekre, tanácsadásra, még akkor is, ha úgy véled, Te bizony már mindent tudsz. Bátran vállalj el olyan feladatokat, amiket eddig sosem. Mindeközben talán azt is észre fogod venni, hogy erőteljes belső átalakulási folyamat indult benned, ami érinti a szellemi és a fizikális oldaladat egyaránt. Változol, mert igényed van arra, hogy jobb, okosabb, tapasztaltabb légy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.