Heti horoszkóp (október 5-11.) – Elengedésre és lemondásra tanít a Hold

asztrológia heti horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valamennyi csillagjegyen éreztetni fogja hatását a fogyásban lévő Hold. Erősen leterheltnek érezhetjük magunkat, energiáinkat szinte teljesen felemészthetjük miatta. A fontos döntéseket érdemes jövő hétre halasztani. 

Az ősz napról napra jobban megmutatja erejét, ám ezen a héten te leszel az, akinek a kedvét nem tudja elvenni egyetlen hűvös reggel, vagy borongós nappal sem. Bár energiából alkalmanként hiányt szenvedsz, de összességében egészen jól érezd magad a bőrödben, tervezed a jövőt, a kedélyállapotod kiegyensúlyozott, és senki nem tudja – és remélhetőleg nem is akarja – szétrombolni a pozitív közeget, ami körül vesz. Ami a szíveden, az a szádon – ez most különösen fontossá válik, semmit ne tarts magadban, viszont a béke kedvéért keresd meg a kommunikáció legdiplomatikusabb formáját! Az őszinteség segít a tisztázásban, elengedésben, és az okos kompromisszumok létrehozásában.

Az előtted álló napok bonyodalmakat tartogatnak, nehéz, sokszor kényszerűségből meghozott döntésekre sarkallnak. Készülj fel minden eshetőségre, hiszen most rengeteg élethelyzetben kell okosan választanod. Különféle, kellemetlen szituációk övezhetik utadat, otthon, szakmai téren vagy épp a suliban is galibák alakulhatnak ki. Olyan hét áll előtted, amikor a kívülről érkező negatív hatásokat nehéz lesz teljes mértékben kivédeni, még akkor is, ha a hét végére jelentősen enyhülnek. Kerüld el a szeleburdiságot, ne beszélj túl sokat, ne állj le vitatkozni senkivel! Egyértelműen nyilvánítsd ki, hogy meg tudod különböztetni, mi a jó, mi a rossz, és van saját véleményed.

Leterhelő lesz a hét első fele, sokkal jobban, mint azt hétfő reggel látni véled. Meglehetősen sok kihívás keresztezi az utadat, rengeteg megoldandó feladat, sok munka, tanulnivaló vár rád, és a régóta függőben lévő ügyeket sem halogathatod tovább. Könnyen kerülhetsz mások célkeresztjébe, váratlan támadásokat kell kivédened, de Ikrekként szerencsére logikád és józan gondolkodásod biztosan kihúz a slamasztikából. Végül mindenhol feltalálod magad, ha a tudatosságot választod segítő partnerként a gondok megoldásához. A türelmetlenség és a hevesség nem jó irány, ezért próbáld felvértezni magad minden eshetőségre, és feltétlenül kerüld el a vitás helyzeteket.

Azonnal rombold le azokat a falakat, amelyek gátolják a fejlődésedet. Most van itt az ideje az elengedésnek, a megértésnek és az elfogadásnak. Tudatosítsd magadban, hogy néha te is hibázol, de ez nem jelenti azt, hogy nincs új lehetőség vagy másik alternatíva. A felesleges negatív gondolatok, a múlt sérelmei, az irreális célok messzire űzendők. Szánj magadra pár órát, amikor egyedül lehetsz, fogj papírt, tollat, írd össze a gondjaidat, a bánatodat. Ez segíthet tisztán látni, és megtervezni a közeljövőt. Az elengedést segíti a fogyó Hold. Keddtől próbáld félretenni a napi bajokat, ne foglalkozz az időjárással, se mások gondjaival, egyszerűen csak a magad dolgát végezd, és találd meg a hétköznapokban az örömöt!

A múlt hét sikerei feltöltöttek, viszont nem biztos, hogy elegendő erőt adnak ahhoz, hogy az előtted álló héten is jól érezd magad a bőrödben, és a maximumot tudd kihozni magadból. Ugyanakkor érdekes lesz az, hogy valószínűleg kevesebb eredményt érsz el, mint reméled, de semmilyen jó tetted nem marad dicséret, illetve elismerés nélkül. Ne legyenek félelmeid, nyugodtan ugorj bele az ismeretlenbe, de döntéseidet megfontoltság jellemezze. Járj körbe minden témát az indulás előtt. Fő a biztonság és az alaposság. Sokan mutatják most is ki bizalmukat feléd, amit mindenképpen hálálj meg. Új ötleteidre nyitott lesz a környezeted.

Összességében jól fogod érezni magad a bőrödben, csak arra figyelj, hogy ne vállalj többet annál, mint amennyi teljesen biztosan belefér az életedbe, idődbe. Szerdán és csütörtökön fennakadások nehezíthetik előrejutásodat, így hol jó lesz a kedved, hol pedig pocsék. Ne aggódj, nem te, hanem az égi hatások okozzák ezt a furcsa közeget, de pénteken oldódik a feszültség, hétvégén pedig már minden megy ismét a maga útján. Összességében jó ütemben haladsz előre, bár valószínűleg nem tudsz annyi feladatot elvégezni, mint egy átlagos héten. A fő az, hogy hatásos és eredményes leszel.

A következő napok magukkal hozzák a változás szelét, és ez leginkább az elengedés témájában mutatkozik meg. Fogadd el, hogy néha el kell engedni régi dolgokat ahhoz, hogy új jöhessen az életedbe. Hagyd, hogy új impulzusok jöjjenek a mindennapjaidba, a jó dolgokat építsd be az életedbe, így minden jobbá és szebbé válhat. A fogyásban lévő Hold sokat segít a megértésben, de ha épp keresed a fényt az alagút végén, hát most azt is megtalálod. Ne feledd, hogy most hiba lenne kényelembe helyezni magad, merj lépni, változtatni. Minden, ami most adatik meg számodra, hosszú távon fog pozitív eredményeket hozni.

Ezen a héten sok döntést kell meghoznod, és a választások előtt az érzelmek helyett szigorúan a racionalitást kell előtérbe helyezned. Mindent csakis alapos elemzéssel közelíthetsz meg, ez a te érdeked, ne siess el semmit. Előtérbe kell helyezned az észérveket, és ennek segítségével kell haladnod utadon. Vedd észre, hogy erőből és kitartásból most sokkal több lakozik benned, és ezt fel kellene használnod előrejutásod, boldogulásod érdekében. Ez a hét meghozza számodra azt az eredményt, amelyre már régóta vársz, cserébe viszont biztosan le is kell mondanod valamiről. Kérdés, hogy készen állsz-e rá?

Mi ez a nagy sietség? Netán elfeledkeztél valamiről? Szűkre szabtad a határidőket? Túl erős tempót diktálsz, ez pedig zűravart vagy akár hibákat is előidézhet, ezt ne feledd! Lassíts egy kicsit, ez az egyetlen módja annak, hogy az apró örömöket felismerd, és ne vesszen el a lényeg, bármiről legyen is szó. Amikor a különböző feladataidat végzed, koncentrálj a pillanatnyi teendőre, így a maximumot tudod kihozni önmagadból. Éld meg a mát, mert csak egyszer adatik meg, ne siránkozz a tegnapon, csakis előre nézz! Amit most nem élsz meg, aminek ebben a pillanatban nem örülsz, annak holnap vagy a jövő héten már nem tudsz!

Ezen a héten gyakorta tapasztalod majd, hogy kicsit lassú vagy, és nem haladsz olyan ütemben előre, mint szeretnéd. Egészen szerda estig álmodozós hangulatban leszel, rózsaszín felhők közt lebegsz, a realitás pedig távol áll tőled. De tudod, mit? Ez nem baj! Az a lényeg, hogy időben észrevedd, meddig mehetsz el, hisz vannak feladataid, vállalt kötelezettségeid, amiket nem hanyagolhatsz el. Könnyen lehet, hogy a környezetednek kicsit többet kell noszogatnia téged ahhoz, hogy tedd a dolgod. Próbálj arany középutat találni, jusson idő a munkára, a családra, a barátokra, és az új lehetőségek felkutatására.

A fogyóban lévő Hold miatt energiaveszteséget szenvedsz el, ez általánosságban lassulást idéz elő benned, de épp ez az, ami jót fog tenni neked, mert végre egy csomó fontos dolgot át tudsz gondolni. Nem baj, ha picit álmodozol, de azért figyelj mindenre. Ha valamit megígértél, azt teljesítsd. Ne halogasd az elvégzendő feladatokat, de ne is ostorozd magad. Mindent ésszel, előre eltervezve vigyél véghez, így garantálta a sikered. A kapkodás nem visz előrébb, csak a nyugodt, logikus gondolkodás segít vissza a kiegyensúlyozottság állapotába. Vedd számba az elmaradásaidat, készíts pontos időtervet, és szépen, de biztosan indulj el a megvalósítás útján.

Ha hibázol, és fel is ismered ezt, azonnal vállald a felelősséget, illetve a következményeket! Nemcsak siker van, hanem alkalmanként kudarc is. Mindkettő benned van, és attól leszel igazán nagy, ha beismered a bakit, és igyekszel ki is javítani. Szerdán és csütörtökön légy különösen óvatos, egyben aprólékos, mert könnyen összekuszálhatsz pár dolgot. Persze feltétlenül tarts ki, mert minden rendeződik a hét második felében. Néha bizony azért kell átélni nehéz élethelyzeteket, hogy legközelebb valamit még jobbá tudj tenni. A következő napokban több hasonló helyzetbe is belekerülsz, ne futamodj meg ezek elől!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.