párkapcsolat szeretet szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kimondani a "szeretlek" szócskát néha a világot jelenti. Ahogy egy kapcsolat elveszti az újdonság varázsát, és beleragad a hétköznapokba, egyre inkább elfelejtjük használni. Néha azonban érdemes, sokszor tényleg varázsszóként működik. Íme tíz pillanat, amikor bátran kimondhatod: szeretlek.

1. Ha szerelmes vagy
Természetesen ha szerelmes vagy, érdemes kedvesed tudtára adnod. Még ha néha ezt el is felejted, vannak pillanatok, amikor eszedbe jut egy apró kedvesség vagy meglepetés kapcsán. Ilyenkor nem árt, ha kimondod a varázsszót.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


2. Ha bátorítanád partneredet
Ha kimondod, megnyugtatod a párodat, hogy gondolsz rá, és nem feledkezel meg róla, még akkor sem, ha ezernyi más dolog jár az eszedben. Ha sokáig nem mondod ki, joggal gondolhatja, hogy már nem is érzel iránta semmit.

3. Mert megteheted

Fejezd ki az érzéseidet, mert sosem tudhatod, mit hoz a holnap, és lesz-e lehetőséged még egyszer kimondani.

4. Hogy partnered is tudja
Ha szerelmet vallasz, partnered biztosabbnak érzi magát a kapcsolatban, így elhesegetheted a felesleges aggodalmait, megnyugtatod, és biztosítod őt érzelmeid változatlanságáról.

5. Ha összebújnál
Valld csak be, előfordul, hogy kicsit hanyagoljátok a szerelmes együttléteket. Emlékeztesd bátran arra, hogy szereted őt, ennek garantáltan egy romantikus együttlét a vége.

6. Hogy visszahalld
Ha kimondod: "szeretlek", te is arra vágysz, hogy visszahalld. Nincs is annál jobb, mint ha kicsit bánatos és magányos vagy - függetlenül attól, hogy párkapcsolatban élsz -, és kedvesed szerelmet vall neked.

7. Veszekedéskor
Ha már unod a vitát, érdemes elővenned a kedves szavakat. Sokat javíthatsz vele a köztetek lévő ellentét elsimítása érdekében.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


8. Ha támogatásra van szüksége
Ha kedvesed úgy érzi, az egész világ ellene van, de te biztosítod őt a szerelmedről, máris sokkal szebbnek látja majd a világot.

9. Ha büszke vagy rá
Ha párod ledob öt kilót, vagy megdicsérik a munkahelyén, légy rá büszke, és mondd is el neki! Meglásd, ő lesz a világ legboldogabb embere!

10. Ha szeretnél valamit
Valld csak be, néha azért mondod ki ezt a szót, mert valamit el akarsz érni. Hiszen a félelmetes pók az ágy fölött nem fog magától felszívódni, és ha éjfélkor jégkrémet ennél, senki másra nem számíthatsz, csak a pasidra. Nem szép dolog ugyan, de néha belefér.

Szijjártó Linda pszichológus szakértőnk véleménye:

A "szeretlek" kifejezés az a pozitív érzelmi töltettel rendelkező szavunk, melyet párkapcsolataink alapvető építőkövének tekintünk. Olyan univerzális üzenetről van szó, melyről úgy gondoljuk, egyértelműen jelzi a másik fél számára szenvedélyünket, szándékaink komolyságát, érzelmeink őszinteségét, és elköteleződésünket. Önmagában véve mindez szép és jó, csakhogy túlságosan komoly mítoszt építettünk köré: első használatától számoljuk kapcsolataink valós idejét, gyakoriságában mérjük érzelmeink intenzitását, tagadásával pedig lezártnak tekintjük a párkapcsolatot. Mondjuk egymásnak bátran, hogy "szeretlek", de ne követeljük, ne erőltessük rá senkire, és ne vonjunk le messzemenő következtetéseket abból se, ha a partnerünk nálunk ritkábban használja.
Miért választanak a nők lúzereket?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20101109-miert-valasztanak-a-nok-luzereket.htmlMiért buknak a pasik a kívánatos anyukákra?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20101021-miert-buknak-a-pasik-a-kivanatos-anyukakra.htmlÍgy vadíthatod meg a pasidat!http://www.life.hu/szeress/szex/20101111-igy-vadithatod-meg-a-pasidat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.