párkapcsolat szex szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is eljátszottál már a szexi gondolattal, hogy az ágyadon és a párodon megosztozz egy harmadik személlyel? A csalódások elkerülése érdekében érdemes végiggondolni, miért is akarod olyan nagyon azt a bizonyos harmadikat.

Dús keblek közt a férfi...

Ez bizony a férfiak legizgalmasabb álma. Legalábbis erről tanúskodnak az internetes felmérések, mert a "hárman párban" elsősorban azt a típusú felállást jelenti, amikor szex közben a hölgyek vannak többen a szokásosnál, s kényeztetik tetőtől talpig a bevetésre kész férfiút, illetve egymást. Bizony, egymást is, egyrészt, mert ez a közgondolkodás szerint elfogadható, másrészt, mert így egymásnak is örömet tudnak szerezni, s végül azért, mert a legtöbb férfi számára aligha van annál izgatóbb látvány, mint amikor két, számára szexuálisan vonzó nő csábítja el egymást.

iStockPhoto
iStockPhoto

Négy szőrös láb és a nő...

Az a variáció, amikor egyetlen hölgy kegyeit keresi két férfi, vagy egy nő próbál két férfit egy időben szexuális örömökhöz juttatni, sokkal ritkábban fordul elő. A férfiak számára ugyanis kevésbé vonzó ez a leosztás. Persze nem véletlenül - ennek ugyanis szigorúan biológiai háttere van: az állatvilágban sem jellemző, hogy egy időben egyszerre két hím vegye birtokba a csábító nőstényt, hiszen az utódnemzés egyszemélyes feladat, és minden hím szeretne biztos lenni abban, hogy csakis az ő magja ér célba. A férfiúi szexualitás alappillére a birtoklás, ám a játék és az újdonság varázsa azért időnként felrúghatja az ösztönök szabta szabályokat. Így fordulhat elő, hogy időnként, haveri alapon két pasi rövid időre hajlandó megosztozni egy-egy vállalkozó kedvű lányon.

Az önzetlenség diadala

A hármas felállás nem is annyira könnyű - már ami a lelki hátteret illeti -, hiszen a cél az, hogy a trió mindegyik tagja jól érezze magát aktus közben. Ha mégis bevállalod a dolgot, fontos, hogy a szokásosnál is figyelmesebb légy mindkét féllel, és persze ugyanezt a figyelmet várhatod el te is az együttlét alatt. A passzív, gyönyört váró magatartás itt bizony nem jön be, akkor sem, ha egyébként a pároddal folytatott szexi játékokba időnként ez is belefér. A passzivitás ugyanis megtöri a harmóniát, és valaki feleslegesnek fogja érezni magát a hármas akció alatt. Ne feledd: adj és kényeztess adakozóan, így biztos lehetsz abban, hogy te is hasonló gondoskodásban részesülsz majd, és nem fog csalódás érni.

iStockPhoto
iStockPhoto

Hárman párban?

A szextrió bármely változata esetén érvényes alapszabály, hogy csakis önként szabad vállalni az érzéki akciót. Ha bármilyen kényszer lapul a háttérben, mondj nemet. Ha emiatt lelép, akkor nem ő volt az igazi. Ezen a területen ugyanis nagyon komolyan passzolni kell az igényeknek, és senki sem állíthat ilyen választás elé, ha te nem akarod. Sok pár valamely tagja szeretné az unalmas szexuális életüket egy harmadik személy bevonásával színesíteni. Ez önmagában nem baj, de a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ez a fajta megoldás csak ideig-óráig működik.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

A mai felgyorsult világban, ahol rengeteg új információ és inger ér minket nap mint nap, előfordulhat, hogy valaki így éli meg a változatosságot a szexuális életében vagy a szex ilyen módja újfajta kihívást jelent számára. Ezzel semmi baj nincs, ha az illető független, vagy olyan párkapcsolatban él, amibe ez belefér vagy elfogadott, akár még a párja is nyitott rá. Fontos, hogy az a személy, aki ebben részt vesz, tudja, hogy mit, miért tesz, mi a szerepe egy ilyen szerelmi légyottnak az életében, és utána lehetőleg megbánás nélkül legyen képes helyretenni ezt, vagy tovább folytatni. Vannak olyan nyitottan működő házasságok - tanácsadói tapasztalataim szerint - , ahol a harmadik féllel jóban van a házastárs. Annak mindig valamilyen mélyebb lelki oka lehet, hogy miért nem bántja őt a félrelépés, vagy ha bántja, akkor miért nem képes ezt kommunikálni. Egy egészséges és jól működő párkapcsolatban nincsen hely egy harmadik személynek, ha ez mégis felmerül, először érdemes a kapcsolatot megvizsgálni, hogy mit lehetne helyrehozni rajta.


Egy ágyban két idegennel

Kár letagadni, hogy a nőben is megfogan olykor a buja vágy, hogy egyszerre bújjon ágyba két őrülten vonzó, sármos idegennel. Ha te is eljátszottál már ezzel a gondolattal, és úgy érzed, elég bátor vagy ahhoz, hogy ne csak a vágyaidat dédelgesd, hanem a tettek mezejére lépj, akkor nagyon fontos, hogy az alkalmi szexpartnereidet rendkívül körültekintően válaszd ki. Soha nem menj bele olyan helyzetbe, amely veszélyessé válhat számodra. Ha nem ismerőseid látóköréből választasz játszótársat, hanem az internetet hívod segítségül, semmilyen személyes adatot (lakáscím, telefonszám stb.) ne adj ki addig, amíg nyilvános helyen (több alkalommal) nem randevúztatok, s nem ismered őket annyira, hogy megbízhass bennük. A légyott pedig csakis akkor jöhet létre, ha a barátaid közül legalább egy valaki tudja, mire készülsz, és adott időben hol és kikkel töltöd az idődet.

iStockPhoto
iStockPhoto


Védett aktus? - Légy körültekintő!

Ahogy a páros szexuális együttléteknél, úgy a hármas aktusokra is érvényes, sőt fokozottan érvényes, hogy a fertőzések elkerülése (és a nem kívánt terhesség ) miatt be kell tartani néhány alapszabályt:
- Csak olyan emberekkel létesíts szexuális kapcsolatot, akikben egészségügyi szempontból (is) megbízol, ha "idegen" kerül képbe, vagy kérj igazolást arról, hogy minden szempontból tiszta, vagy mondj nemet!
- Ha mégis elragad a hév, akkor minden alkalommal használjatok óvszert, vagy védőfóliát (orális szexnél is fertőződhetsz!)
- Az óvszer cseréje egy aktuson belül is, partnercsere esetén is kötelező!
- Minden segédeszköz és játékszer legyen teljesen tiszta és higiénikus, ugyanazt az eszközt ne használjátok két másik partnernél (vagy fertőtlenítsétek le).
- Nagyon ügyeljetek arra, hogy a kezetekkel se vigyetek át esetleges fertőzést egymásra, inkább szakadjon meg egy gyors tisztálkodás miatt egy-egy pillanatra az ölelés, minthogy baj legyen.

Franco Marco: A majom legyen a harmadik

Annyit még, hogy érdemes kipróbálni a pároknak majommal is. A majom tökéletes szexpartner, hisz gátlástalanul közösül, imád maszturbálni, s nem utasítja el a homoszexuális jellegű kapcsolatokat sem. Ráadásul mindenhol szőrös, utójátékként kiszedi a bolháidat, és ha nem érsz rá, beéri egy banánnal is. A majommal szex után jót lehet sétálni az erdőben, mert azt szintén nagyon szereti. A majommal csak egy apró probléma van: a mérete. Ugyan a felmérések egyértelműen igazolják, hogy az - mármint a méret - egyáltalán nem lényeges, a nagy testű gorilla három centis merev pénisze tán még a mindennel elégedetteket is megzavarná. Orgazmus után viszont a majom ugrál a hátadon. Állati jó. Majom, aki kihagyja.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.