Férfias örömszerzés: veri vagy nem veri?

szex önkielégítés férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Titokban, vagy tud róla a partner is? Az egyszemélyes gyönyörszerzés még ma is tabu, annak ellenére, hogy a férfiak sokkal nyíltabban vállalják, mint a nők. A Life.hu most pasikat faggatott arról, hogy mikor van szükségük arra a bizonyos kézijátékra. Íme az őszinte válaszok.

Anita egyik reggel nagyon kiakadt, amikor megtalálta párja kisebb pornófilmgyűjteményét a külső meghajtón, ahová a filmeket mentik. Sírt, és nem tudta hova tenni a tényt, hogy a szerelme pornót néz, netán fel is izgul rá, sőt, lehet, néha zsebhokizik egyet.

iStockPhoto
iStockPhoto



Amikor kérdőre vonta a fiút, Karesz töredelmesen bevallotta, hogy szokott önkielégítést végezni, de nemcsak a pornókat nézve, hanem fantáziálva is. A lány nem értette: ha normális aktív szexuális életet élnek, minek kell a saját keze Karesznak? A válasz egyszerű: a férfiak bizony maszturbálnak, ha van párjuk, ha nincs. Ez nem csak szexpótló cselekedet, hanem szexkiegészítő is.


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TE7yV2nB5MyWHsUd

Az egész kisfiúkorban kezdődik: felfedezik a testüket, és rátalálnak az örömök legfőbb forrására. Aztán kamaszkorban, az első magömlés után kezdődik az igazi expedíció: fantáziaképekre gondolva a kezükbe veszik a irányítást. Később, amikor megismerkednek lányokkal, a több éves zsebzsötem után gyakran előfordul, hogy túl gyorsan tüzelnek. Fokozatosan belejönnek, és a szerencsések többé vagy kevésbé rendszeres szexuális életet élnek majd. De mi lesz akkor az egyszemélyes örömszerzéssel? El kell felejteni? Már miért kellene?

Antal (26)

"Édesapán szexuálpszichológus. Kiskoromban tudtam, hogy valami titkos foglalkozása van, s eljött az idő, mikor leültünk a szokásos kínos beszélgetésre. Apu azt mondta, kisfiam, én nem mondok egyebet, mint hogy fedezd fel magad előre! Mikor már nagyobb lettem, és 3 éve jártam a barátnőmmel, továbbra is könnyítettem néha magamon. Majd megkérdeztem az apámat, hogy ez normális-e? Ő pedig azt mondta: örülök fiam, persze, hogy az! Azóta nem izgulok emiatt, a barátnőmmel továbbra is együtt vagyunk, jó a szex, de néha 'nosztalgiából' azért előkapom egyedül is."


Anti helyzete arról árulkodik, hogy nem a szexet szeretné pótolni, csupán időnként jólesik neki a rég bevált módszer. A férfiak egyébként gyakran szóba hozzák a témát, és a kevésbé szégyellősek egy-egy pasis focinézős, horgászós vagy sima sörözős estén jókat viccelődnek Marokmarcsán. A Szex és New York óta sok nőnél már nem tabu az önkielégítés, de mi nem vagyunk ilyen büszkék a saját kezünkkel vagy rezgő társunkkal töltött estékre. Kicsit más a helyzet, mert mi általában akkor maszturbálunk, ha nincs senkink. Mi van, ha egy férfinek éppen nincs partnere? Vajon többet nyúl magához?

Bálint (25)

"Azt vettem észre, hogy akár járok valakivel, akár nem, önmagam babusgatása megmarad. Persze, ha együtt élek valakivel, nem tudom olyan gyakran megoldani, és nem is akarom. Nem számoltam soha, hogy kapcsolatban vagy szingliként hányszor nyúlok magamhoz. Ez csak jön, amikor jólesik. Ha nem lakom együtt a lánnyal, szerintem ugyanolyan gyakran masztizok, mint egyedülállóként. De tényleg nem tudok számadatokat mondani."

Sok kapcsolatban eljön az idő, mikor már nincs nonstop szex, csökken az együttlétek száma. Ezt okozhatja stressz, a párok különböző életritmusa és libidóproblémák is.

iStockPhoto
iStockPhoto



Olyan is van, hogy egyik fél sem kívánja a szexet annyira gyakran, s van, hogy csak az egyik vonakodik. Ha ez az egyik fél éppen a nő... lehet, hogy a párja már nem bírja a szexmegvonást, és többet "foglalkozik magával".

Zsombor (34)

"Nem vagyok egy szexcentrikus ember. A feleségemmel heti kb. egyszer szeretkezünk, de előfordul, hogy ez is kimarad. Persze hiányzik, de annyit dolgozunk, hogy néha ez a magánéletünk rovására megy. Amint szabadságon vagyunk, igyekszünk pótolni. Bevallom, én azért néha könnyítek magamon, ha nagy a stressz."

Nagyon sok kapcsolatban a szőnyeg alá söprik a problémákat: a felek nem merik elmondani egymásnak, mit szeretnek az ágyban. Ezért aztán van olyan férfi is, aki azért végez gyakran önkielégítést, mert a párjával való szex nem olyan színvonalú, mint az egyszemélyes.

Simon (27)

"Nagyon szeretem a barátnőmet, de a kezes és az orál technikája nem a legjobb. Nem merem neki megmondani, s pont ezért, ha megkívánom a dolgot, eljátszok magammal. Próbáltam már rávezetni akció közben, hogy valami nem jó, de mindig megsértődött. Marad a kezem és a hagyományos szex. Mert abban mindketten jók vagyunk."

Ez csak öt példa, sok férfit kérdezhetnénk még meg a témáról, de nagyrészük úgyis azt mondaná, hogy szokott önkielégíteni. Akik nem teszik, kivételek: nem rosszabbak vagy jobbak, csupán nincs igényük a saját kezükkel való örömszerzésre. Családapa, tinifiú, orvos, kéményseprő, házas ember, szingli férfi mindannyian csinálják, még ha nem is tudunk róla... Az pedig a legnagyobb butaság, ha leteremtjük szerelmünket egy ilyen természetes dolog miatt. Ne feledd: nem árt megbeszélni, hogy miért csinálja. Annyira hozzászokott és szereti az érzést, vagy valamit mi rontunk el az ágyban?

Csides Kata szexuálpszichológus véleménye

Klienseim több mint fele férfi. Sokszor kerül elő ez a téma konfliktusforrásként a párkapcsolatokban. A férfiak - saját bevallásuk szerint - a legtöbb esetben a feszültség levezetésre használják az önkielégítést. Egyetértek azon állításukkal is, hogy azért az egy-két percért felesleges "beizzítani" a partnert. Hölgyeim! Szükségtelen jelenetet csinálni ebből a teljesen ártatlan és minden szempontból normálisnak tekinthető cselekvésből. Szerencsére ma már elfogadott az önkielégítés mindkét nemnél. Azonban az régen rossz, ha a férfi szexet szeretne, de csak az önkielégítés marad a számára. Idáig nem szabad eljutni egy párkapcsolatban. Tanácsom: ne keressünk ott problémát, ahol nincs...

Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Franco Marco tollából

Maszturbáló nemzet vagyunk. Hiányt gazdálkodunk. Másik felet, néha másik félét keresünk. Ha nincs, az sem baj. Magunkkal maradunk. Magunknak csináljuk. Magányosok leszünk. Esetleg társas magányosok. Sok a félresikerült egymásba fonódás, gyakori a jól sikerült félrelépés. Félreizélő társadalom. Hej. Kielégítetlen testek rohangálnak szerteszét. Jaj. Odacsapódnak, ahol kapnak ágyat és vágyat. Fáj. Végül mindenki boldog lesz. Nagyon boldog. Veri az élet, veri hepi. Akinek nem tetszik, beleveri. Fúj.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít.
Marcótól itt kérdezhetsz!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Durva tünetek - Allergiás lehetsz a szexre!http://www.life.hu/szeress/szex/20101216-durva-tunetek-allergias-lehetsz-a-szexre.html7 buta szextévedés - teszteld magad!http://www.life.hu/szeress/szex/20101210-szexualis-teveszmek-teszteld-magad.html4 forró szextipp - pasiktólhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101202-4-forro-szextipp-pasiktol.htmlTao szex: a tartós orgazmus művészetehttp://www.life.hu/szeress/szex/20101207-fejleszd-orgazmus-keszseged-taoszexszel.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.