Szex és szex között is van különbség! Ha szeretnéd feldobni a házaséletedet, meríts ötleteket az Indiából származó Káma Szútrából vagy Kokasasztrából, esetleg próbáld ki a szintén indiai tantraszexet! Ha pedig szexuális problémáid vannak, érdemes a csakráidat is harmonizálni!

Istockphoto

Káma Szútra


A Káma Szútra hallatán a legtöbbeknek bonyolult és nyakatekert pózok jutnak az eszükbe. Pedig a szeretkezés ősi indiai kézikönyve teljesen más, mint extrém pozitúrák gyűjteménye!A Káma Szútra legalább annyira szól a férfi és a nő érzelmi kapcsolatáról, mint a szexről fekve, ülve, állva, spárgában vagy fejen állva. A mű inkább azt hangsúlyozza, hogy a változatos, örömteli és kiegyensúlyozott szexuális élet mennyire fontos része egy párkapcsolatnak.

A Life tippje
Próbáljátok ki az aquaszútrát, azaz a Káma Szútra szexi pózait vizes környezetben, pl. a zuhany alatt, a kádban, egy medencében vagy egy strandon. A mély behatolás nevű pozitúra elég diszkrét is ehhez: kulcsold át a lábaddal a kedvesed lehetőleg mély vízben vagy a tusolóban, miközben beléd hatol. Ha nem tartjátok elég stabilnak a pózt, valamelyikőtök dőljön a falnak, vagy keressetek valamilyen kapaszkodót.

 

Kokasasztra


A Kokasasztra tulajdonképpen a Káma Szútra kevésbé ismert testvére, az indiai világ másik leghíresebb erotikus kézikönyve. Azonban amíg az előbbi a szexet említi, mint egy kapcsolat összetartó erejét, addig az utóbbi szerint csak egy kiegyensúlyozott és meghitt kapcsolatban lehet elég kielégítő a szeretkezés. Így a könyv nem annyira a többé-kevésbé izgalmas pozitúrákról szól, inkább érzelmi és szerelmi tanácsokat ad, hogy fenntartsd a harmóniát a kedveseddel, de segíthet a felmerült párkapcsolati problémák megoldásában is.

A Life tippje
A szem a lélek tükre! A mindennapokban és szeretkezés közben egyaránt fontos a szemkontaktus. Ha gyakran és hosszan nézel a kedvesed szemébe, sokkal intimebb lehet a viszonyotok. A meghitt és érzelmes együttlétek pedig jobbá tehetik a szexuális együttléteket is. Ha a szerelmedhez beszélsz, ne csak a vállad felett vesd oda neki a szavakat, hanem fordulj felé és nézz rá. A figyelemért pedig figyelem jár - minden területen.

Istockphoto

A szex hét csakrája


A csakrák a test energiakerekei, ha ezek a központok rosszul működnek, nem lehetsz harmóniában sem fizikailag, sem lelkileg, sem szellemileg. És szexuálisan sem. Ha azonban a csakráid olyanok, amilyennek lenniük kell, nem forognak se túl gyorsan, se túl lassan, sem rossz irányba, akkor a szerelmi életed is kiegyensúlyozott.

- A gyökércsakra, a Muladhara, az önbizalom csakrája, de a szexuális élettel is igen közeli kapcsolatban van. Gondold csak meg, ha nem érzed jól magadat a bőrödben, a szeretkezéshez sem érzel túl sok kedvet. A Muladharát azonban harmonizálhatod, ha vörös színű tárgyakkal veszed körbe magadat, vagy gyakran viselsz pirosat. De a vanília illatú fürdősóval vagy illatgyertyákkal is ugyanezt a hatást érheted el.

- A szakrális vagy szexcsakra, a Svadhisthana, a kedv csakrája, természetesen a libidóé is. Ha kedvetlen vagy, úgy általában, szexelni sem szívesen szexelsz. Ezen azonban könnyen segíthetsz, ha narancsszínnel veszed körbe magadat, az illatok közül pedig a jázmin és a narancs legyen a segítőd.

- A napfonatcsakra, azaz a Manipura az egyéniség energiaközpontja, ez irányítja a szexuális identitásoddal, sőt, magával a szeretkezéssel kapcsolatos érzéseket is. Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel veled ezen a téren, használj sok halvány és napsárgát, de például egy tüzes tánccal is életre keltheted a csakrádat.

- A szívcsakra, az Anahata, az érzelmeket és a vágyakat irányítja. Ha túl hevesen lángolsz, vagy ha olyan hideg vagy, mint a jég, az Anahatát kell harmonizálnod. Erre a legjobb módszer, ha mindent zöldbe borítasz magad körül, vagy gyakran hallgatsz lágy, érzelmes, szerelmes zenét.

- A torokcsakra, a Vishuddha a kommunikáció, az önkifejezés és a gondolatok csakrája. Ha gondjaid vannak a vágyaid kimondásával vagy az érzéseid kimutatásával, harmonizálnod kell! Használj több világoskéket a környezetedben, szánj elegendő időt az álmodozásra és a fantáziálásra, akkor minden rendbe jön ezen a téren.

- A harmadik szem csakra, az Ajna, a megérzések, az érzések energiakereke. Nem is kell magyarázni, hogy az intuícióknak mekkora szerepe van a szexben, óriási! Ha azonban nem működik a belső hangod, vagy csak nem hallgatsz rá eléggé, sötétkékkel, ibolyaszínnel, lilával kell körbevenned magadat.

- A koronacsakra, azaz a Sahasrara, a kapcsolatok és kötöttségek csakrája. Ha túlzottan eggyé váltál a kedveseddel, az legalább annyira nem jó, mint ha túl nagy a távolság közöttetek, ezen azonban fehér vagy rózsaszín környezetben könnyebb változtatni, és megtalálhatod az egyensúlyt az én és a mi tudat között.

Istockphoto

 

A tantraszex


A tantra, a szeretkezés, a legmélyebb érzéki élvezet ősi művészete szintén Indiából indult világhódító útjára. A tantra valójában a női és a férfi energiák egyesülését jelenti fizikai és spirituális szinten is.  A szex több mint utódnemzés, érzéki élvezet, örömszerzés vagy puszta vágy, az egyesülés az élet mozgatórugója. A szeretkezés közben felszabaduló energiák, azaz az orgazmus nem csak beteljesülés, ez az élvezet ugyanis képes jobbá tenni a világot.


A Life tippje
A tantrát és a szexet is meg kell tanulni, mint mondjuk az olvasást vagy a biciklizést. A tantraszexhez nem is kell feltétlenül partner sem. Hiszen ha saját kezűleg ismered meg a testedet és a gyönyört, a kedveseddel is könnyebben éred el a szeretkezés netovábbját, a totális testi-lelki egyesülést. Ha már mindent tudsz saját erogén zónáidról, avasd be a szerelmedet. Az ismerkedéshez először foglaljatok helyet egymással szemben. Fontos, hogy még az élvezetek csúcsán se csukjátok be a szemeteket, hanem figyeljétek egymás jelzéseit! A tantrikus élvezetet nem lehet bárkivel megízlelni, ehhez nem elég a vonzalom, a vágy vagy egy kis bizsergés, a földöntúli orgazmushoz valódi szerelem, szeretet, bizalom, egyetértés és intimitás kell.

 

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Gyönyör a nyelv hegyén - orális szex magyar módrahttp://www.life.hu/szeress/szex/20101222-gyonyor-a-nyelv-hegyen.html 6 pimaszul egyszerű szextipphttp://www.life.hu/szeress/szex/20101210-6-pimaszul-egyszeru-szextipp.html 4 forró szextipp - pasiktólhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101202-4-forro-szextipp-pasiktol.html