Büntetik az ügynököt, ha pornót néz

FBI pornó ügynök szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szövetségi ügynökök is emberek - de ők nem szexelhetnek akárkivel, sőt, a pornóval is vigyázniuk kell, hiszen mindig van, aki szemmel tartja őket.

A Szövetségi Nyomozóiroda, azaz az FBI az Amerikai Egyesült Államok szövetségi szintű nyomozószerve, így joggal várható el a dolgozóitól, hogy a legmagasabb szinten és minőségben végezzék el a munkájukat. Nemrég azonban kiderült, hogy évente több száz FBI-ügynök követ el igen komoly szabálysértéseket.

Istockphoto
Istockphoto


Az utóbbi három évben több mint ezer ügynököt találtak bűnösnek - volt, aki az informátorával létesített szexuális kapcsolatot, egy ügynök az FBI szigorúan titkos adatbázisát arra használta, hogy dögös hírességekről tudjon meg személyes adatokat. Sőt, előfordult olyan is, hogy egy alkalmazott szigorúan titkos információkat osztott meg bemondóként dolgozó barátnőjével, akit később saját szexvideójukkal zsarolt meg, ha mással is megosztaná a hallottakat.

Istockphoto
Istockphoto


Ilyen és ehhez hasonló szabálysértések tömkelegéhez jutott hozzá a CNN tévécsatorna. A felsoroltak sajnos kevésbé illeszkednek az FBI mottójához, mint "Hűség, Bátorság, Feddhetetlenség". Ennek ellenére az iroda igencsak ódzkodik attól, hogy ilyen jellegű szabálysértések miatt kirúgjon bárkit is. Azt az ügynököt például, akinek hét hónapon át szexuális kapcsolata volt az informátorával, 40 napra függesztették fel. Egy másik FBI-ügynök egy szriptízbárban - kihasználva a munkájából adódó előnyöket - azt hazudta, hogy hivatalos kutatást végez - 30 napra lett felfüggesztve. Egy magas beosztásban lévő alkalmazott munkaidőben pornót nézett az irodában, miközben saját magát kényeztette - ő 35 napos felfüggesztést kapott. Továbbá 23 napra tiltották el a munkától azt a vezető beosztású férfit, aki a kormányzati adatbázist használta arra, hogy megkeresse rajta a táncosként dolgozó barátnőit, akik később a férfi munkahelyére is ellátogattak munkaidő után.

Istockphoto
Istockphoto


A nyomozóiroda vezetői elismerték a dolgok súlyosságát, és azt, hogy ezekben a beosztásokban a felsorolt viselkedések egyáltalán nem elfogadhatóak. Az FBI egyébként 34.300 embert foglalkoztat, beleértve a 13.700 ügynököt. Évente körülbelül 500 ügy kerül a vezetők elé - belőlük 350 komoly büntetést kap, és körülbelül 30 embert rúgnak ki. Candice Will igazgatóhelyettes a következőket vallotta: "Mi nem akarunk kirúgni mindenkit, aki bűnt követ el. A mi alkalmazottaink is emberek, és mint bárki más, ők is követnek el hibákat. Az FBI ezt is szem előtt tartja. Természetesen azt is tudjuk, hogy a nálunk dolgozók is követtek el hibákat, és fognak is. Ha szükséges, természetesen elbocsájtunk embereket. De abban is hiszünk, hogy mindenkinek jár egy második esély."

Forrás: Dailymail

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.