párkapcsolat szex szexualitás leszbikus homoszexuális pár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akadnak, akik merészen vállalják, mások szemlesütve dadognak, ha a téma szóba kerül, pedig szinte biztos, hogy az aktív szexuális életet élők nagy számban elképzelték már, milyen lenne a szex egy azonos nemű emberrel. Íme, az ország nagy szextesztjének eredményei!

Thinkstock
Thinkstock

Bár a társadalom ma már nyitottabban és elfogadóbban ítéli meg a helyzetet, azért sokak számára még ma is rémületes lehet a kérdés, hogy vajon a saját nemünkkel kapcsolatos szexuális fantáziák hátterében mi lapul valójában? Lehet, hogy leszbikus az a nő, aki gyakran gondol arra, milyen lehet egy másik nő ajkának érintése, a csókja vagy a simogatása? Esetleg "csak" kíváncsisága nem ismer határokat? Vajon van éles határ, és ha igen, hol húzódik a homoszexualitás és a heteroszexualitás között?

Mi lehet az oka, ha valaki, bár heteró kapcsolatban él, csak férfivel (férfiakkal létesítet szexuális kapcsolatot), mégis maszturbálás közben szívesebben gondol egy másik nőre? Miközben a heteró kapcsolatban is jut számára szexuális öröm és kielégülés?

Az ország nagy szextesztje alapján azt mondhatjuk, hogy a szex azonos neművel szinte divattá vált hazánkban, ám a nők viszik a pálmát! Ők ugyanis sokkal nagyobb számban hajlandóak saját nemükkel szexuális kalandba bocsátkozni, és jóval nagyobb gyakorisággal fantáziálnak erről a csavaros helyzetről, mint a férfiak.

Tippünk: Kell-e szerelem a szexhez? - Nézd meg videónkat!


szólj hozzá: Kell-e szerelem a szexhez?





Az ország nagy szextesztjének eredményei:

Átlagot számolva a heteroszexuálisok 29%-a fantáziál a saját nemével való szexi aktusról. A gyakorlatban viszont csak 12% az, aki ki is próbálta a szexet a valós életben is.

Ám ennél is beszédesebb az a szám, amely a nemek alapján írta le a szexuális fantáziák meglétét a heteroszexuálisok körében: itt ugyanis hatalmas a különbség, hiszen a heteró nők 41 százaléka, míg a heteró férfiak csupán 9%-a írta azt, hogy az azonos neművel való szexuális fantáziálás része volt (vagy most is) szexuális életének.

Thinkstock
Thinkstock

A megvalósítás pedig az életkorok szerint lehet érdekes: itt ugyanis minél fiatalabb valaki, annál gyakoribb a szexuális kapcsolat az azonos nemű partnerrel.

Szexuálpszichológus szakértőnk, Gyimesi Andrea szerint azt, hogy milyen egy ember szexuális irányultsága, hogy valójában hova tartozik, azt az egyén érzi. Hiszen ő határozza meg saját magát. Az persze más kérdés, hogy mindezt felvállalja-e, vagy különböző okok miatt elnyomja magában a vágyat. Ennek ellenére, attól, hogy valaki fantáziál a saját nemével való szexuális aktusról, egy pillanatig sem jelenti azt, hogy homoszexuális vagy leszbikus.



Tippünk: Randizz az interneten!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.