A szex jót tesz az egészségednek, sok örömöt nyújt, és pozitív életérzést közvetít az elmédnek. 2015-ben ideje hát magasabb fokozatra kapcsolni, és kihozni (és kiadni) magadból mindent az ágyban is. A Life.hu-n tavaly ilyenkor ez volt a kedvenc cikketek.

1. A szex csökkenti a stresszt és a depressziót

Törődj úgy a partnereddel, mintha az első randik idején tartanátok, hogy megmaradjon a szikra köztetek! Bármennyire is romantikusnak tűnik, legtöbbünk számára nehéz megszervezni egy randinapot, főleg, ha az ember régóta van együtt a párjával. A szex stressz- és depressziócsökkentő hatása tudományosan is bizonyított, mivel hatására boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban.

Forrás: Thinkstock
Depressziót okozhat az egyéjszakás kaland?
Közel 4000 főiskolás hallgató bevonásával végzett felmérést a Kaliforniai Egyetem 2013-ban. Az eredményekből kiderült, hogy azok között, akik az alkalmi kapcsolatokat preferálják, 10%-kal csökkent az élettel való elégedettség, 15%-kal emelkedett a depresszió, 17%-kal pedig a szorongás tünetei. Ha figyelembe vesszük, hogy a mentális problémákkal szenvedőknél 29%-kal nagyobb a valószínűsége a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának, akkor ez bizony nagyon rossz hír. További részleteket a felmérésről ide kattintva érhetsz el!

2. A szex enyhíti a fájdalmakat

A szex a világon a legeslegjobb fájdalomcsillapító, legfőképpen pedig az orgazmus, amely olyan természetes kémiai anyagokat termel, mint az endorfin. A szex csökkenti a fejfájást, növeli az antitestek mennyiségét a szervezetben, amelyek mind védenek a megfázás és az influenza ellen. Emellett heti egy szex 30%-kal növeli az immunoglobin A-t a szervezetben, mely erősíti az immunrendszert, és segít leküzdeni a betegségeket. Felveszi a harcot az eldugult orr és az asztma ellen, és a lázas megbetegedések esetén is kiváló.

10 betegség, amit szexszel megelőzhetsz:
A szex képes mentális és fizikai betegségeket is gyógyítani, amellett persze, hogy sokkal boldogabb lehetsz tőle. Sőt, még a mentális zavarok kialakulásától is megvédhet. Tudd meg, hogyan!

3. A szex segít felejteni és növeli a boldogságérzetet

Tartozások, kifizetetlen számlák, pénzügyi gondok? Mielőtt rondán elfajulnának a problémák, próbáljátok szexszel levezetni a feszültséget, növelni az általános boldogságérzeteteket!

4. A szex segít a súlycsökkentésben és a vérkeringés felpezsdítésében is

A közös gyakorlat sokkal szebb lesz majd a fitnesztermi izzadásnál, hisz egyetlen szeretkezés 200 kalóriát éget el, és a szíved egészségét is védi!

Forrás: Thinkstock

5.  Minél többet szexelsz, annál több hormon termelődik a szervezetedben

A hormonok felelősek a megnövekedett szexuális vágyért. A szex növeli az ösztrogénszintet, ez pedig véd a csontritkulás és az Alzheimer-kór ellen. Ha rendszeresen szexelsz, rendszeresebbé válik a menstruációs ciklusod. A szex természetes gyógyír a női fájdalmak ellen is.

10 ok, amiért kötelező a szex:
Fényes haj, bőrhibák eltűntetése, kalóriaégetés, alakformálás, önnyugtatás, és a fogszuvasodás megakadályozása? Igen, és ez még mind semmi. Kattints!

6. A szex növeli az intimitást és az önbizalmat

Természetesen, aki tudja, hogy szeretik és vonzónak találják, az egy nagyfokú magabiztosságra és önbizalomra tesz szert. A szeretkezés összehoz két embert, és segít elsimítani a vitákat is. A szex javíthat a párkapcsolati problémákon is. A gyógyítás többféle lehet: néha van, hogy egy kapcsolatot kell meggyógyítani, vagy valaki bánatát, esetleg egy konkrét problémát. A szex a legjobb választás minderre.

7. A szex a hosszú élet titka

A szex lehet a fiatalság elixírje, amely örökké frissen és fiatalosan tart: megóv a problémáktól és a kedvetlenségtől.

Forrás: Thinkstock

8. Ökojátékok a szexuális élet javításához és a fantáziánk növeléséhez

Rengeteg ökojátékszer létezik: édességből készült fehérneműk, természetes masszázsolajok, libidónövelő vitaminok, nem is szólva a zuhanyrózsáról és a fürdőszivacsról. Hajrá!

Mire vagyunk képesek a jó szexért?
Vannak, akik az osztrigára esküsznek, mások csokoládét majszolnak, vagy vörösbort isznak, hogy felpörgessék a szexuális életüket. Szerte a világon azonban ennél jóval őrültebb afrodiziákumok is léteznek, amelyek első hallásra nem tűnnek túl bizalomgerjesztőnek, ezért többségük csak erős gyomrúaknak ajánlott.

9. A szex növeli az energiádat és az alvást is nyugodtabbá teszi

A szex, de még a maszturbálás is bizonyítottan segíti az elalvást és akár még az álmaidra is jótékony hatással lehet.

Ezért alszik el a pasi szex után!
Órákon át gyűrtétek a lepedőt, ám kedvesed, aki az előbb még csúcsformában volt, hirtelen horkolni kezd? Ha nem akarod kétségek között tölteni az éjszakát vagy önmagadban keresni a hibát, akkor most eláruljuk, hogy a pasi miért vágja be a szunyát szex után.