A szexpartnerek számát illetően a nők jellemzően alul-, a férfiak felülbecsülnek. Mintha a szexualitás egy olyan speciális terület lenne az életünkben, ahol egyszerűen nem működik helyesen a matematika.

Thinkstock


Tarolnak a pasik!

Persze nem a matematikával van a gond, sokkal inkább azzal, hogy amíg a nő megítélése szempontjából kínos a magas partnerszám bevállalása, a férfiak esetében a férfias erő, a magas potencia jellemzője lehet, ha sok nő fordult meg az ágyukban. Ebből fakadhat az a tapasztalat, amelyet az ország nagy szextesztje is megerősített, hogy a férfiaknak - hivatalosan - jóval több partnerük akad az életük során, mint a nőknek.

A nők nem őszinték?

Ám a partnerek számának bevállalása egy új kapcsolat alakulásakor fejtörést okozhat. A nők ugyanis egyszerűen nem mernek ezen a területen őszinték lenni: hiszen a pasik a mai napig nehezen viselik, ha kedvesük sok szexuális partnerrel büszkélkedhet. Bár pontosan tudják, hogy ez az elvárás, vagyis, hogy a nő ártatlan legyen - manapság már nem vállalható. Ennek ellenére a gyengébbik nem jó érzékkel kíméli meg a férfit a sokktól, amit a valódi partnerek számának kiteregetése okozna.

Tippünk: Te milyen szexpózban szeretsz szeretkezni? - Nézd meg videónkat!

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://videa.hu/flvplayer.swf?v=NBw0BXAHIcK1SwTL" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><embed width="640" height="390" src="https://videa.hu/flvplayer.swf?v=NBw0BXAHIcK1SwTL" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" /></object><br /><a href="https://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szexpozok-NBw0BXAHIcK1SwTL" title="Szexpózok">szólj hozzá: Szexpózok</a>


Miről árulkodik az ország nagy szextesztje?


Az ország nagy szextesztje azonban nem a pontos számadatra kérdez rá - hívta fel a figyelmünket Gyimesi Andrea szexuálpszichológus szakértő -, hiszen olyan lehetőség is van, hogy valakinek 13-nál több partnere volt. A felvetésre - mely szerint "Volt-e 13-nál több szexuális partnere?" - a férfiak jelentős része igennel válaszolt, míg a nők számára ez a szám már bevállalhatatlanul magasnak bizonyult. Fontos, hogy a nők mindig kevesebb partnert vallottak be, mint a férfiak. 

Az életkor előrehaladtával a szexpartnerek száma nő, és ez így is van rendjén, hiszen a tapasztalatok megszerzéséhez és a partnerszám emelkedéséhez idő kell.

A húsz év alatti fiúk 75%-nak háromnál kevesebb szexpartnere volt, de 31 éves korukig egyenletesen emelkedik ez a szám. Ez az az életkor, amikor a férfiak jelentős része megállapodik, innen már nem emelkedik nagyot a partnerszám. A férfiak 33%-nak 31 és 35 éves kora között lehet több szexuális partnere, de kifejezetten abban az esetben, ha az addig "megszerzett" szexuális kapcsolatok mennyisége közel volt a 13-hoz, vagy el is érte azt. A fiatal harmincas évek még valódi, vadászidénynek számítanak a férfiak egyharmadának életében.ThinkstockA nők partnerszámának emelkedése szintén egyenletes 31-35 éves korukig, bár a partnerek száma jóval alacsonyabb, mint a férfiaknál. Ahogy haladnak előre a korban, úgy lesz egyre több partnerük - hasonlóan a férfiakhoz.
 
Ám hogy miért van nagy különbség a férfiak és nők között a bevállalt partnerek számát illetően? Valószínűleg a nők csak azt tekintik szexpartnernek, akivel teljes aktus (behatolás) történt, míg a pasik már egy jó petting alapján is megadják maguknak a pontot.

Számít a szexchat is?

További kérdés, hogy a szexchat segítségével végzett "távszex" mennyire számít be a listázott partnerszámba. Jellemző adat, hogy aki korábban veszítette el a szüzességét, az a személy az élete során több szexpartnerrel érintkezett, de ebben az esetben a magasabb partnerszámot több tényező is befolyásolhatja: vagyis nem valószínű, hogy pár év előny számlájára írható a magasabb számú partnervállalás.

Miről árulkodik a magas partnerszám?

Sok mindenre lehet következtetni a magas partnerszámból, de hogy mi a kiindulási alap, vagyis, hogy annak lesz sok partnere, akiknek több igénye van a szexre, vagy attól jön meg igazán az étvágy, ha valaki színes tapasztalatokat szerez, azt nem tudhatjuk. Egy biztos: a magas partnerszám együtt jár a rendszeres önkielégítéssel és az aktuális partnerrel folytatott gyakori szexszel is. A kutatásból az is kiderült, hogy a magasabb partnerszámmal rendelkező személyek a megszokottól eltérő együttléteket részesítik előnyben, azaz határtalan módon imádják a szexet. Fontos megemlíteni azt is, hogy a nők, vagy nagyon sok, vagy nagyon kevés partnert vallottak be (de jellemzően 13 alatti számot), ám akik magas partnerszámról meséltek, azok kedvelik a változatosságot, és nagyon eltérő típusú férfiakkal léptek akcióba. 

Megfejtettük, mire gondol a pasi szex közben!http://www.life.hu/szeress/szex/20110610-szex-szerelem-parkapcsolat-erre-gondol-a-pasi-szex-kozben.html Profi szexpraktikák a tökéletes orgazmushozhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110603-szex-parkapcsolat-szexualitas-szexpraktikak-a-tokelketes-orgazmushoz.html Alvópózotok elárulja, hogyan szeretkeztekhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110602-szex-szerelem-parkapcsolat-ahogy-alszik-ugy-szeretkezik.html 5+1 mondat, amit soha ne mondj szex utánhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110531-szex-szerelem-parkapcsolat-5-1-mondat-amit-soha-ne.html Bűn vagy gyönyör? Őszintén az önkielégítésrőlhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110530-szex-szerelem-parkapcsolat-bun-vagy-gyonyor-oszinten-az-onkielegitesrol.html Nők egymás karjaiban - Miért trendi a leszbiség?http://www.life.hu/szeress/szex/20110527-szerelem-szex-parkapcsolat-nok-egymas-karjaiban-miert-trendi.html