párkapcsolat szex férfi megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akadnak nők, akik - látszólag - sportot űznek abból, hogy ismerőseik, kollégáik, akár saját rokonaik párját csábítják el. De miért olyan vonzó egy másik nő partnere, hogy eget-földet megmozgatva, mindenáron meg kell szerezni?

A helyzet nem egyszerű, hiszen nagy valószínűséggel a csábító nőket nem játékos kedvük hajtja ebbe az irányba, és feltehetőleg a hódításnak számos oka lehet.

A fórumbeszámolók alapján két különböző típusát különböztethetjük meg a csábítóknak:

1. típus:
Ide azok tartoznak, akik a "lenyúlást" követően (egy-két izgalmas szexakció után) továbbállnak, és nyomban másra vetik ki a hálójukat, nem akarnak és nagy valószínűséggel nem is tudnának tartós párkapcsolatban élni.

2. típus:
Ebbe a csoportba (megítélés kérdése, hogy melyik veszélyesebb a párkapcsolatokra) azok tartoznak, akik nemcsak szexélményre vágynak, de ki is szakítják a pasit a kapcsolatból, akár a családjából is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Celeb-lenyúlások

Erre, vagyis a hosszabb távra tervező elcsábításra meglehetősen sok példát találunk a nemzetközi celebfronton is, és bár ma már inkább családanyaként tündököl Angelina Jolie, azért talán nem mindenki felejtette el, milyen kíméletlenül nyúlta le Brad Pittet Jennifer Anistontól. De ezt azért lelkes próba előzte meg, hiszen Brad előtt Billy Bob Thorntont szerezte meg Laura Derntől. A legutóbbi nagy hírverést kapott eset Sandra Bullock életét forgatta fel, hiszen a tetőtől talpig tetovált modell, Michelle Mcgee szerezte meg Jesse Jamest, a színésznő férjét.

Tippünk:
Játsszatok velünk és nyerjetek ezüst Kapcsolat Koncert belépőket, Kesha CD-t, vagy egy Sony Ericsson Arc mobiltelefont!




Forrás: AFP
Forrás: AFP


Miért kell a másé?

Nehéz a pontos okokat megtalálni, hogy miért vonzóbb az a férfi, aki már foglalt egy olyannal szemben, akit szabadon lehetne szeretni. Egy megközelítés szerint nem vonzóbb, miért is lenne az, hiszen ahány férfi, annyi személyiség. Sokkal inkább szól a férfi megszerzése magáról a csábító nőről, mint a hűtlenségbe csalogatott férfiről. De mi állhat a háttérben a párkapcsolatban élő pasik elcsábítása esetén?

Thinkstock
Thinkstock


Vonzerőpróba

A foglalt pasikra célzottan hajtó nők - nagy valószínűséggel - önértékelési zavarokkal küzdenek, és az, hogy ágyukba, bűvkörükbe csalogatnak egy más számára fontos embert, saját vonzerejük próbájának tekintik. Minél több nő párjára vetik ki a hálójukat, minél több pasi hódol be nekik, annál értékesebb nőnek érzik magukat.


Eszter, adminisztrátor (35)

"Egy kisvállalkozásban dolgozom, illetve csak dolgoztam, mert tavaly ősszel kiléptem a cégtől három másik kolléganőmmel együtt. Nem véletlenül. A főnökünk lánya egy céges bulin rámászott a vőlegényemre. Erre nincs jobb szó. Először csak kellemetlenül éreztem magam, annál is inkább, mert féltettem a munkámat, és mégis csak a főnököm lányáról volt szó. Végül a sarkamra álltam, és elküldtem a lányt a francba. Később kiderült, hogy nem egyszeri akcióról volt szó, mert a hétvége után hetekig hívogatta a páromat, miközben megpróbált lejáratni a cégnél. A másik kolléganőnk férje lebukott: ő meg is kóstolta a lányka bájait. Hatalmas botrány tört ki, és két másik kolléganőnk párja is bevallotta, hogy volt kalandjuk a lánnyal. Az egyik ellenállt a csábításnak, de a másik sráccal - ha le nem is feküdt, de volt némi orális szex a mosdóban. Ahogy sorban derültek ki a dolgok, úgy állt össze a kép: szerintem az a lány beteg. Az apja meg ahelyett, hogy pszichológushoz vitte volna, nekünk esett. Szóval betelt a pohár, és egyszerre álltunk fel a csajokkal az íróasztaltól."


Thinkstock
Thinkstock


A lényeg, hogy fájjon?

Lényeges eleme a folyamatnak, hogy az ilyen típusú csábító a legtöbb esetben nem is akarja titokban tartani tettét, hiszen számára nem csak az a lényeg, hogy vonzereje tündököljön. Ennél sokkal intenzívebb az élmény, ha az "ellenfél", a megszerzett pasi párja szembesül az árulással. És hogy miért kell, hogy fájjon a másiknak? Egyes vélemények szerint azért, mert a csábító is járt hasonló cipőben, és így áll bosszút. Más elmélet szerint a diadal megéléséhez kevés a titokban lopott szex, egyszerűen édesebb a hódítás íze, ha egy másik nő átéli a veszteséget és párja hűtlenségét.

Zoltán, buszvezető (28)

"Fruzsi tudta, hogy nős vagyok. Nem titkoltam egyetlen pillanatig sem. Ahogy az is nyílt titok volt, hogy nemrég született meg a kisfiunk. És én nem tudom, mi történt velem, de annyira akart engem, hogy egyszerűen képtelen voltam ellenállni, pedig nagyon, nagyon szeretem a feleségem. De, talán éppen a baba születése miatt, valahogy elcsúsztak a dolgok. Emma örökké fáradt volt, és a szex, nos az ritka vendéggé vált. Hát megtörtént a dolog Fruzsival. De a baj csak ezután kezdődött. Mert Fruzsi, szerintem szándékosan, úgy játszmázott, hogy a feleségem meg is tudja, hogy mi történt. Mintha számára diadal lett volna az, hogy lefeküdtem vele. Iszonyatos jelenetek voltak otthon, és ha Emma nem ennyire okos nő, már nem lennénk együtt. De ő nem akart Fruzsi kezére játszani, és kitartott mellettem. Ma már tudom, hogy nem én voltam az egyetlen 'áldozat' a településen. Fruzsi a hírek és a beadott válókeresetek szerint vagy tíz másik pasit is megszerzett magának. Csakis nős vagy párkapcsolatban élő férfiakat..."



Thinkstock
Thinkstock


A bosszú angyalai édesek?


Akadnak élethelyzetek, amelyek persze megkönnyítik a csábító dolgát. Ilyen lehet egy pillanatnyi válság vagy egy mosolyszünet a kapcsolatban. Ilyenkor vigaszként, bosszúként vagy friss, üdítő ízként, de könnyebben beférkőzik a harmadik. Hiszen néha elég az is, ha nem figyelünk eléggé a párunk igényeire.

Beatrix, gyógytornász (30)

"Napok óta haragban voltunk a párommal, mert egyszerűen nem akarta megérteni, hogy én nem szeretnék külföldre költözni. Imádom a munkám (gyógytornász vagyok), és szeretek sérült gyerekekkel foglalkozni. Ő azonban menne, mert hiába az orvosi diplomája, alig keres többet nálam. Nagy volt a feszültség köztünk. Megszaporodtak az SMS-ek, amelyeket nem akart előttem megnézni, és a furcsa időpontokban érkező telefonhívások is. Rákérdeztem, mi a helyzet. Először ötölt-hatolt, nem akart színt vallani. Akkor ránéztem az utolsó SMS-re és kiakadtam. Rövid, ám annál részletesebb beszámoló volt a párom péniszének teljesítményéről. Felhívtam a számot, és hallottam, ahogy a csaj szó szerint élvezte, hogy rám zúdíthatja a történetet. Nem zavarta, nem érzett szégyent, sőt szinte dicsekedett a hódításával. Elköltöztem, de a párom nem hagyta annyiban a dolgot, bár hetekig tartott, amíg mindent tisztáztunk. Tulajdonképpen azért engedett a lánynak, mert haragudott rám. Persze az is kiderült, hogy az én pasim nem az egyetlen a kórházban, akire a kiscsaj rávetette magát, csak egy volt a sorban a nős orvosok között."


A másik nő élete a cél

Néha persze nem elég a hódítás pillanatnyi íze, mert a csábító ennél sokkal többet akar: a másik nő élete kell neki. Egészen pontosan azok a körülmények, az a biztonság, azok az anyagi javak, amelyeket párja oldalán - vagy közös erőfeszítésekkel ugyan - de birtokol. Vagyis továbbra sem a férfi személye a lényeg, hanem az, amit képvisel: pozíció, pénz, olykor hatalom. Máskor az a harmónia a csábító vagy (irritáló), amely a kapcsolatból árad. Bár ilyenkor sokkal nehezebb (ám annál nagyobb a kihívás) a csábítás, hiszen egy jól működő kapcsolatba nehezebb besurranni. Ám a beszámolók alapján tudjuk, hogy nem lehetetlen.

Gabriella, virágkötő (33)

"A volt férjem pedagógus, nem voltunk gazdagok, de azért a szüleinknek köszönhetően nem voltak gondjaink az indulással. Azt hiszem, az ilyen családokra mondják, hogy 'szépen élnek'. Igen, mi szépen éltünk, amíg meg nem jelent Zita, aki új kolléganő volt a férjem iskolájában. A párom sokat mesélt róla, jellemzően olyan történeteket, amelyek miatt meg kellett sajnálni a lányt. Mert olyan kis szánnivaló. Egyedül van, a vőlegénye elhagyta, el kellett vetetnie a babáját. A szülei betegek, ő támogatja őket, és így tovább. Bár sajnáltam, azért egyre kellemetlenebb érzés volt, hogy estéről estére Zitácska van terítéken a vacsora után. Aztán beigazolódtak a rossz érzéseim: egy este Zita beállított, és közölte velem, velünk, hogy neki bizony a férjem kell. Kiderült, hogy megjelenése pillanata óta viszonyuk van. Elváltunk. Ők összeköltöztek egy kis időre, aztán szétmentek. Zita munkahelyet váltott, de szép lassan utolérte a híre: vagyis a vőlegénye, aki a meséje szerint elhagyta 'szegényt', szintén nős kolléga volt. Az új helyen pedig - a hírek szerint - új áldozatot talált..."

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

"Azok a nők, akik párkapcsolatban élő férfiakkal kezdeményeznek viszonyt, feltehetőleg maguk sem nyitottak még egy komoly elköteleződésre, csak magára a kezdeti randevúzási időszakra vágynak - kevés kötődéssel. Ennek több oka lehet, pl. nem heverték ki az előző párkapcsolatukat, vagy egyszerűen csak vonzó a 'másé', aki olyan értékeket testesít meg számukra, amit egy szingli férfi nem (pl. nehezebb megszerezni, stb.). Gyerekkorban is gyökerezhet a probléma: a hölgy mindig 'háromszög' kapcsolatokat létesít maga körül, amiben ő az egyik résztvevő. (A szülők házasságában is gyakran előfordulhat megcsalás, csábítás.) A hölgyben okozhat bizonyos fokú elégedettséget a hódítás, de amint megszerzi a kiszemelt férfit, lehet, hogy a komoly kapcsolat már nem olyan vonzó számára. Ez az 'akció' nem feltétlenül a férfi párjának szóló 'bűntett', hanem elsősorban a kezdeményező hölgyről szól: miért fontos neki egy foglalt férfi elcsábítása, mit jelent az számára?"


Utazz a pasival! - Így kerüld el a konfliktust!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110610-szerelem-parkapcsolat-kotelezo-psziches-vedooltas-parban-nyaraloknak.htmlÍgy lesz kezes bárány az anyucihoz szokott pasibólhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110609-igy-haziasitsd-az-anyucihoz-szokott-pasit.htmlHárman párban - Működhet a poligámia?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110607-szex-szerelem-parkapcsolat-mukodhet-a-poligamia.htmlPorig alázott nők - Segítség! A pasim meztelen fotót töltött fel rólam!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110603-szex-parkapcsolat-kalodaba-zart-szerelem.htmlSzinglik kontra feleségek - Ki mitől retteg?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110603-szex-szerelem-parkapcsolat-szinglik-kontra-felesegek-ki-mitol.htmlA társfüggés csapdájában - Ez okozhatja!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110526-tarsfuggest-okoz-az-anyai-szeretet-hianya.htmlÍgy hat a meddőség a párkapcsolatra!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110524-a-meddoseg-hatasa-a-parkapcsolatra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.