párkapcsolat válás férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A válást követő időszakban nem nagyon tudjuk, hogyan viszonyuljunk az exférjünkhöz. Emiatt sajnos sokan olyan hibákat követnek el, melyek nemcsak nevetségesek és megalázóak, de egyáltalán nem illenek elvált házastársakhoz. Most eláruljuk, mit ne kövess el válás után.

Thinkstock
Thinkstock

Vannak, akik felüdülésként élik meg a válást, és nemcsak megkönnyebbülnek tőle, de még csajos bulit is szerveznek a válóper éjszakájára. Mások, vagyis a többség számára, azonban a válás komoly krízist jelent. Szomorúak vagyunk, gyakran sírunk, merengünk az emlékeken és nem ritka, hogy önmagunkat hibáztatjuk a történtekért. Az első hetekben még a közös otthonban is alig találjuk fel magunkat. Azért, hogy ne kísértsenek az emlékek, átrendezzük a hálót vagy a dolgozószobáját, bedobozoljuk a könyveit, és felcipeljük őket a padlásra az esküvői albummal, a fürdőben felejtett borotvahabbal és a lakásban szanaszét hagyott férfikütyükkel együtt. Fogalmunk sincs, hogy reggelente hogyan fogunk felébredni nélküle, ahogy azt sem értjük, hogyan fogjuk túlélni a születésnapunkat vagy a szentestét. Aztán telik-múlik az idő, és enyhülnek a fájdalmaink. Azonban a volt feleség szerepét - főleg, ha érzelmileg még mindig kötődünk az exkedveshez - csak nehezen tudjuk megszokni. Így aztán benne van a pakliban, hogy később bután viselkedünk, mint ahogy az is, hogy néha abszurd bakikat követünk el a találkozók során. Hogy megkímélhesd magad az elvált feleségek végzetes hibáitól, eláruljuk, mi az, amitől óvakodnod kell!

Tipp! Elképesztő átalakulás, nézd meg VV Zsófi új arcát képgalériánkban! Katt ide!


1. "Happy Anniversary!"



2. E-mail-románc



3. Femme fatale



Thinkstock
Thinkstock

4. Szex

Nem titok - válás után, főleg -, hogy amíg facérak vagyunk, nagyon hiányzik a szex. Ez természetes, az viszont már egyáltalán nem, hogy a szexuális késztetéseiteket egymáson vezessétek le. Ha meg is fordul a fejedben, hogy átcsábítsd magadhoz éjszakára az exedet, ne tedd! Ami véget ért, azt érdemes minden tekintetben lezártnak tekinteni.

5. Fenyegető levél az új kedvesnek

Ha megtudjuk, hogy a volt férj hamar, legalábbis nálunk hamarabb lelt párra, gyakran elfut minket a méreg. Féltékenyek, dühösek és szomorúak leszünk a hír hallatán, ami nem egyszer szélsőséges viselkedésre sarkall bennünket. Azt azonban tudnod kell, hogy sem az új barátnőnek címzett fenyegető levél, sem a zaklatás, de az utcai hiszti sem tudja megoldani azt a problémát, ami miatt véget ért a házasságotok.

Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!



6. Erőszak a parkolóban

Elhagyott, megcsalt vagy nem fizeti a gyerektartást? Rengeteg olyan ok létezik, ami miatt mérges lehetsz rá. Ezt a fajta dühöt és agressziót azonban, ha máshogy nem megy, egy szakértő segítségével kell tudnod feldolgozni. Ha kiszúrod az autója kerekét, vagy betöröd a lakása ablakát, azzal csak saját magad előtt kerülsz megalázó helyzetbe.

Thinkstock
Thinkstock

7. Offenzíva az új gyerekek ellen

Sokan érzik sarokba szorítva magukat, ha az exünek gyereke születik egy új kapcsolatból, vagy ha úgy dönt, hogy a barátnő előző házasságából született gyerekeket is felneveli. Lehet, hogy téged aggaszt a helyzet, azonban a viszálykeltés, a közös gyerekeitek hergelése, a férj érzelmi zsarolása és az új gyerekek elutasítása egytől egyig tiltólistás tevékenység. Gondold csak végig, hány életet pecsételsz meg ezzel a viselkedéssel...

Mit tehetsz még?

A válást követő gyászfolyamat hosszú ideig tarthat. Ez idő alatt megpróbáljuk lezárni a kapcsolatot, elfogadni, hogy a házasságunk nem működött, és hogy az egykori szerelmünk már nem a szó szoros értelmében vett része az életünknek. Sokunk számára különös nehézséget jelent elfogadni ezt az új élethelyzetet. Az elvált feleségek egyik tábora sokáig úgy érzi, szívesen megsimogatná, összebújna, együtt vacsorázna vele, vagy visszacsábítaná a volt házastársat. Az ellentábor ezzel szemben véres bosszút forral, lázítja a gyereket, agresszívan viselkedik, és kígyót-békát kiabál az exférjre. Míg az előbbi magatartás a túl erős kötődésről, az utóbbi feldolgozatlan indulatokról árulkodik. Ha úgy érezzük, hosszú távon sem tudunk megküzdeni a válás okozta lelki terhekkel, érdemes szakértő segítségét kérni, ahelyett, hogy megalázó helyzetekbe sodorjuk magunkat.

Tipp! Sztárkavalkád a Megasztár 6 partiján! Nézd meg képgalériánkat!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.