párkapcsolat társkeresés szerelem pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan egy életen át hasonló típusú partnerekkel bonyolítják a magánéletüket, abba azonban csak ritkán gondolnak bele, mi is az oka ennek a tipizálásnak. Kíváncsi vagy, miért vonzódsz egy bizonyos típusú pasihoz? Íme, 4 lehetőség, hogy megtaláld a választ!
Thinkstock
Thinkstock


A társkereséssel töltött évek alatt már megszokhattuk, hogy válogatósak vagyunk. Mi ritkán tudatosítjuk a dolgot, a rokonaink, élcelődő barátaink azonban annál szívesebben hangoztatják, ha mindig ugyanolyan stílusú pasiba sikerül beleesnünk. Az előszeretettel preferált férfitípus persze mindenki számára mást jelent: van, akinek a macsós-atletikus, a nyegle, az alacsony, vagy a kedves mackós, másoknak a hűvösen elutasító férfiak a fixa ideái. Mindegyikünknek van egyfajta képe arról, milyen partnerre vágyik: a stílusunknak megfelelő pasik közelségét keressük, velük randizunk, és ha tehetjük, komolyabb dologba is csak velük megyünk bele. Ha a zsánerünk nem is alkalmas a papás-mamásra, azért mi a házas éveinkben is kitartóan rajongunk ezért a típusért: őket nézzük meg szívesen az utcán, a reklámokban, de a moziban is. Ha hasonlítani lehet, akkor olyan ez az egész, mint amikor valaki már évek óta csak citromfagyit kér a cukrászdában. Tudna mást választani, és talán jól is járna vele, mégsem változtat a bevett rutinon. A többség persze boldogan él vele, a nők kisebb szelete mégis sokat szenved ettől a dacosnak tűnő, "mindig ugyanolyat" kérek stratégiától. Jó kérdés persze, ahelyett, hogy kedvünkre válogatnánk a különböző stílusú férfiak közt, miért vonzódunk ilyen ellenállhatatlanul ugyanazokhoz a típusú pasikhoz. Most a mélyére ástunk a dolognak, csak hogy tisztábban lássuk a helyzetet!

Thinkstock
Thinkstock

Íme, 4 ok, amiért mindig ugyanolyan férfiakkal próbálkozunk!

1. Mert ez jön be

Sokak számára egyszerűen egy "járt utat a járatlanért el ne hagyj" stratégiáról van szó. Megszerették az adott típust, mert rájöttek, hogy bejön az a bizonyos külső és a hozzá társuló stílus, hogy jó ezekkel a pasikkal lenni, és hogy az ilyen típusú férfiak temperamentuma általában passzol a sajátjukhoz. Ha pedig már bejött párszor ez a választás, akkor nincs vita, adott, hogy egy nagyobb társaságból kit éri meg választani.

Tipp! Tejből fröcskölt ruhák meztelen testeken! Izgalmas fotók képgalériánkban! (18+)


2. Mert fogva tart az első szerelem varázsa



Thinkstock
Thinkstock

3. Hajtjuk az apatípust

A modern kutatások eredményei azt mutatják, párválasztásunkban az ellenkező nemű szülő külső adottságai az iránymutatóak. A velünk szoros érzelmi kapcsolatot ápoló szülő képe ugyanis olyannyira fontos számunkra, hogy a későbbiekben gyakran keresünk hozzá hasonló párt magunknak. Talán elsőre nehezen mondanánk meg róla, egy komolyabb, pl. arcelemzés azonban könnyen kimutathatja a hasonlóságot.

4. Tudattalan késztetések hatása alatt állunk

A jungiánus pszichológia animusnak hívja azt a női tudattalanban élő férfiképet, mely áthatja életünk gyakorlatilag minden aspektusát. Ez a bennünk élő őskép adja a női psziché maszkulin jellegét, és határozottan vezeti a kezünket egy bizonyos pasitípus felé akkor is, ha párválasztásra kerül a sor. Csavar a dologban, hogy az animust elsősorban az apával való kapcsolat formálja.

Tipp! Így még sosem láthattad házikedvencedet! Elképesztő fotók képgalériánkban!



Szinte mindegyikünkre jellemző, hogy tipizálunk a párkapcsolatainkban. Ha nem is épp ugyanolyat, de hangtónusában, mozdulataiban, magasságában, arcvonásaiban vagy éppen szenvedélybetegségében gyakran választunk hasonló férfiakat. Amíg a dolog működik, és a stratégiánk segítségével boldog életet élhetünk, addig nincs gond ezzel a besorolással. A probléma ott kezdődik, amikor a sokadik kudarc, fájdalmas csalódás és visszautasítás után sem értjük meg, hogy ez a ragaszkodás boldogtalanná tesz minket és negatív irányban befolyásolja életvezetésünket. Fokozottan igaz ez azokra a helyzetekre, amikor sorozatosan elutasító, szenvedélybeteg, vagy agresszív, erőszakos partnerekbe botlunk. Kilépni a megszokott mókuskerékből nehéz, ugyanakkor sok esetben szó szerint létfontosságú lehet. Ebben az esetben súlyozott szerep jut a szakértői segítségnek, amivel nemcsak a probléma válik korrigálhatóvá, de egyúttal lehetőséget is nyújthat számunkra egy boldogabb élethez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.