szingliség karácsony magány párkapcsolat férfi ünnep LifeNight szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg a szenteste, és te egyedülálló vagy? Elszomorít a magányos karácsony gondolata? Van 6 tippünk, ami segíthet, hogy pánik nélkül élhesd át az ünnepeket!

A karácsony az egyik, ha nem épp a legfontosabb ünnep az évben. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy pozitív vagy negatív hangulatban telik-e ez az időszak. A szerencsések számára a helyzet adott: boldog várakozásban van részük, nevetgélve készülődnek, meglepetéseken agyalnak, izgatottan vásárolnak, és alig várják a karácsonyt, amit majd a szerelmük és a gyerekeik társaságban tölthetnek.

Thinkstock
Thinkstock

A másik csapat hangulata sajnos inkább negatív, őket a karácsony közeledte nem boldogsággal, hanem szorongáskeltő gondolatokkal tölti el. Szomorúak, aggódnak, és gyakran fakadnak sírva, mert félnek a közelgő ünneptől. Ebben a táborban találjuk a szinglik többségét is. Számukra az év egyedülállóként is egészen jól menedzselhető, ezek a napok azonban sokuk számára kétségbeejtő terhet jelentenek. Íme, 6 tipp, ami utat nyithat számodra a boldog-szingli-karácsony felé!

1. Csak ne gubózz be!
Ha észreveszed magadon, hogy egyre rosszabb hangulatban vagy, próbálj meg minél hamarabb felülkerekedni rajta. Ne zárkózz be, ne nézz tévét egyedül, és ne hallgass szomorú számokat. Inkább vedd nyakadba a várost, vásárolj apróságokat a szeretteidnek, barátaidnak, vagy csípj nyakon egy barátnőt, keressetek egy alkalmas kirakodóvásárt, és forralt borozzatok egy jót.

Thinkstock
Thinkstock

2. Szervezz szinglibulit
Ha igazán szédületes karácsonyra vágysz, szervezz ünnepi partit. Mindenki a párjával ünnepel? Mi a helyzet a facér barátnőiddel és az ő szingli barátaikkal? Küldj meghívót a csajoknak, és álljatok neki a szervezésnek: díszítsetek közösen, sőt, karácsonyi vacsorát is rittyenthettek együtt. Ha rápihentetek a vacsorára, jöhet a puncs és kezdődhet a tánc!

3. Wellness minden mennyiségben
Most őszintén: te is igazán megérdemled, ezért nyugodtan lepd meg magad karácsonyra egy extra ajándékkal. Válassz magadnak egy wellness szállodát, és irány a gőz és a szauna. Arra azért mindenképp figyelj oda, hogy a programból ki ne maradjon a teljes ellátás se.

4. Randizz karácsonykor
Karácsonykor pasizni? Miért is ne? Nyomulj rá a társkereső oldalakra, válassz ki egy intelligensnek és viccesnek tűnő pasit, és szervezd le a nagy találkozást karácsonyra. Menjetek étterembe, korcsolyázni vagy hangversenyre. Ha a pasi nem is válik be, az élmény tutira emlékezetes lesz.

Thinkstock
Thinkstock

5. Parti-feeling
Imádsz táncolni és jófejek társaságában bulizni? Akkor miért hagynád ki a karácsonyi bulikat? Nem szokványos program, az igaz, egyszer mégis érdemes kipróbálni egyet. Kattanj rá a programkeresőkre, válassz magadnak egy szimpatikus bulit, lepd meg magad egy dögös ruhával és indulás.

6. Utazgass!
Szeretsz utazni? Vannak olyan rokonaid, akikkel évek óta nem találkoztál, de nagyon hiányoznak? Akkor itt az idő, hogy átéld, milyen egy igazán kalandos karácsony! Szervezz magadnak rokonlátogató programot, szerkessz útitervet, pakolj be egy jó könyvet az utazásra, és ne felejts el apró ajándékokat vinni magaddal a rokonoknak!

Szinglinek lenni talán karácsonykor a legnehezebb. Komoly önismeretre és érzelmi stabilitásra van szükség ahhoz, hogy el tudjuk fogadni ezt a helyzetet, és meg tudjuk érteni, hogy bár fájdalmasan éljük meg ezt az időszakot, mégsem dől össze a világ attól, hogy szingliként kell ünnepelni. Kellemes ünnepeket kívánunk!

Sztárok, akik 2013-ban újrakezdtékhttp://www.life.hu/szeress/20131218-robert-pattinson-kristen-stewart-csobot-adel-istenes-bence-is-ujrakezdte-2013-ban.htmlA szex egy érzelemmentes, erotikafüggetlen mérőeszközhttp://www.life.hu/szeress/20131218-deaki-timea-parterapeuta-elmondja-szinglikent-vagy-parban-szexelunk-e-tobbet.htmlEzért mondjuk az ellenkezőjét annak, amit gondolunkhttp://www.life.hu/szeress/20131217-gyori-szilvia-a-life-hu-szakertoje-elmondja-miert-mondjak-a-nok-az-ellenkezojet-annak-amit.htmlFérfivélemény: "Nem igaz, hogy a pasi többet szexel!"http://www.life.hu/szeress/20131216-egy-no-akkor-szexel-tobbet-ha-parkapcsolatban-el-egy-pasi-viszont-akkor-amikor-szingli.htmlSzex helyett beszélgetnének a férfiakhttp://www.life.hu/szeress/20131125-szex-helyett-az-erzelmeikrol-beszelnenek-a-ferfiak-gyori-szilvia-segit-a-jelenseg-megerteseben.htmlEzek voltak 2013 magyar álomesküvőihttp://www.life.hu/szeress/20131212-andy-vajna-palacsik-timea-orban-rahel-galambos-dorina-es-pely-barna-2013-hazasodtak-ossze.htmlA beteges féltékenység is a múlttal megmagyarázható?http://www.life.hu/szeress/20131209-deaki-timea-az-othello-szindromarol-debbi-es-steve-wood-kapcsolatarol-meselt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.