Egy férfi nem elég! - Többférjűség a világban

házasság Kultúrsokk kultúra társadalom tradíció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A többnejűségről már sokat hallhattunk, ám van, ahol nem a férfiak dúskálhatnak a feleségekben, hanem a nők a férjekben.

Nepálban, Lo-Manthang lakói még ma is az elrendezett házasság szerint kötik össze az életüket. A tradíció azt is diktálja, hogy miután a család legidősebb fiúgyermeke megházasodott, az öccsei már nem nősülhetnek, hanem ők is bátyjukkal osztoznak a szülők által kiszemelt asszonyon. Az se számít, ha a legifjabb férj és az ara között akár 20-30 év a korkülönbség. Ez aztán a választék!

Passion Distribution
Passion Distribution



Indiában is él egy igen különös tradíció. Ez azokat a férfiakat érinti, akik nem találtak maguknak megfelelő párt. A bhavaniak szerint ezeket a férfiakat átok sújtja, a naga thosam, ettől pedig egyféleképpen lehet megszabadulni: egy banánfát kell ültetni, amit felöltöztetnek nőnek, egy pap összeházasítja vele a férfit, majd egy családtag elvágja a köteléket, és kivágják a fát. Volt átok, nincs átok!

Kínában megint csak más szokás járja, ott a halottaknak is van társkeresőjük.

NÉZD MEG A SAJÁT SZEMEIDDEL A HALOTTAK HÁZASSÁGÁT!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xyB9As6fXwiZ0Pzq


A szerelmesek véletlenül találkoznak, rögvest szerelembe esnek, kapcsolatuk virágba borul, és ezt megpecsételendő, örök hűséget esküsznek egymásnak, majd életük végéig boldogan élnek. A mesékben így van, azonban a 9-től 5-ig tartó munkanapokban, már nehezebben találják az emberek a párjukat Szingapúrban is, nem csoda, hogy nagy keletje van a randiszervező szolgáltatásoknak.

Ilyen és más kultúrák szokásain döbbenhetünk meg minden hétköznap 21 órakor a LifeNetwork műsorán! Nemcsak szexről, de ételekről, szépségápolásról, halálról és születésről is szó lesz.

További információ a műsorról a LifeNetwork oldalán található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.