Valentin-napi szexrecept: Afrodiziákummenü, amely a konyhától a hálószobáig kísér

Forrás: Thinkstock -
afrodiziákum Vacsora párkapcsolat Valentin-nap recept ünnep vágy szeretet szerelem valentin 2015 erotika gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd lángra lobbantani párod libidóját, és szívesen csempésznél az ünnepi menübe némi erotikát? Vess be néhány természetes vágyfokozó ételt, amelyek még izgalmasabbá varázsolják az intim pillanatokat!

Az afrodiziákum olyan étel, ital, illat vagy fűszer, ami kedvezően hat az érzékekre, javítja a libidót, és fokozza a szexuális teljesítményt. Nevét a szerelem és a szépség istennője, Aphrodité ihlette, ám a nemi vágyat serkentő szerek szinte minden kultúrában kiemelt szerepet játszanak. Az afrodiziákum eredetileg a különféle szexuális problémák kezelésére szolgált, beleértve a termékenység és a szexuális teljesítmény növelését. Különleges hatását csak jóval később vetették be kulináris célokra, amikor felfedezték, hogy bizonyos élelmiszereknek - azon kívül, hogy nagyon egészségesek - pszichoaktív hatásuk is van, illetve pozitívan befolyásolják az agyban zajló kémiai folyamatokat.

Forrás: Thinkstock

Heti szexmenü a belváros szívében:

Ahogy közeledünk A szürke ötven árnyalata február 12-ei premierje felé, a szürkeötvenes bigyóktól és a mozival kapcsolatos információfoszlányoktól egyszerűen mindenki megvadul, majd elalél. Nem csoda hát, hogy mindenre, aminek csak egy kicsi köze is van a könyvsorozathoz, ráharap a nép. És nemcsak Hollywoodban, hanem Budapesten, a Dob utcában is. Pár héttel ezelőtt az újonnan nyílt Könyvbár & Restaurant tapasbár és -étterem tűzött például az étlapjára szürkés ízeket, ami egy kolosszális ötlet három héttel a mamipornó-apokalipszis Valentin-napi kirobbanása előtt. A vágyfokozó menüért kattints ide!

Szerelmes menü Valentin-napra

A természetes afrodiziákumok, mint például a spárga, a mandula, az avokádó, a banán, a bazsalikom, a csokoládé vagy a méz fokozzák a testi gyönyöröket, erősítik a szexuális energiákat, és segítenek fenntartani a libidót. Ha egy igazán szenvedélyes hancúrozásra vágysz, az elcsépelt szívecskés ajándékok helyett kápráztasd el párodat egy forró ételsorral.

1. fogás: póréhagymás osztrigaleves

Az osztriga a kulináris szenvedély szimbóluma, és az egyik legismertebb afrodiziákum, mely magas cinktartalma révén növeli a természetes tesztoszteronszintet és serkenti a szexuális aktivitást. Az osztriga illata hasonlít a női feromonhoz, így nem csupán a férfiak vágyát tüzeli fel, de a nők szexuális potenciálját is erősíti.

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:
6 db osztriga, 2 közepes méretű póréhagyma, 2 nagyobb burgonya, 1 teáskanál só, 3 evőkanál vaj, 3,5 csésze víz, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet cayenne bors és chili
Így készítsd el a finomságot: Az osztriga héját jól dörzsöld le egy zöldségmosó kefével, és alaposan mosd meg. Ezután egy késsel nyisd szét a kagylót, óvatosan szedd ki a húsát, és tedd félre! Vágd fel apróra a póréhagymát, majd hámozd meg és kockázd fel a burgonyát! Egy nagyobb edényben olvaszd fel a vajat, és fonnyaszd meg az összezúzott fokhagymát és a póréhagymát! Tedd bele a felkockázott burgonyát, öntsd fel a vízzel, forralj rajta egyet, majd a zöldségeket alacsony lángon, időnként megkeverve főzd puhára! Ezután vedd le a tűzről a levest, botmixerrel pürésítsd, majd tedd bele az osztrigahúsokat, fűszerezd, és közepes hőfokon főzd pár percig! A levest tálalhatod olívaolajon pirított póréhagymával vagy frissen vágott petrezselyemmel.

2. fogás: báránycomb sült fügével

A félbevágott füge a női nemi szervre hasonlít, így érthető, hogy az érzéki formájú gyümölcsöt az erotikus irodalom gyakran ábrázolta a vagina jelképes asszociációjaként. A Valentin-nap tökéletes alkalom arra, hogy az ősi afrodiziákum vágygerjesztő hatását leteszteld a pasiddal.

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók: 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, 4 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű, 4 teáskanál apróra vágott friss majoránna, 1 kg kicsontozott báránycomb, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma és 2 evőkanál szőlőmagolaj. A fügéhez: 12 szem érett füge hosszában vágva,
16 szál kakukkfű, extra szűz olívaolaj
Így készítsd el a finomságot: A fűszerekből, az olívaolajból és a fokhagymából készíts páclevet, majd öntsd a húsra úgy, hogy ellepje, és tedd legalább 24 órára a hűtőszekrénybe! Melegítsd elő a sütőt 200 fokosra, és a szőlőmagolajat forrósítsd fel egy magasabb falú edényben! Tedd bele a húst, fűszerezd sóval, borssal, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd készre! Miután a hús megsült, tedd vágódeszkára, és hagyd pihenni 5-10 percig! Egy tepsi alját locsolj meg pár evőkanál extra szűz olívaolajjal, tedd bele a fügét az apró vágott kakukkfűvel együtt, fűszerezd rozmaringgal, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd meg! A húst közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, és add mellé a fügét.

Tudtad?

A legenda szerint a híres egyiptomi királynő, Kleopátra szolgái minden reggel friss fügét szervíroztak az ágyába, és az érzéki gyümölcs állítólag jelentős szerepet játszott Kleopátra halálában is. Egyes kutatók szerint miután szerelme, Marcus Antonius az actiumi csata után öngyilkos lett, a győztes Octavianus meg akarta akadályozni, hogy Kleopátra a hír hallatán saját kezűleg vessen véget életének, ezért embereivel egy kosár fügébe rejtette el azt a mérges kígyót, ami halálra marta a fáraónőt.

3. fogás: levendulás-mézes jégkrém

Az ókori egyiptomiak az illatos növényt gyógyszerként és kozmetikumként egyaránt használták, a római nők pedig mindig tartottak az ágyuk mellett friss levendulát, hogy azzal ébresszék fel párjuk szunnyadó szexuális étvágyát.

Forrás: Thinkstock
Hozzávalók: 2 csésze tejszín, 3 csésze méz, 2 evőkanál szárított (ehető) levendula, 2 tojás, csipetnyi só
Így készítsd el a finomságot: A tejszín felét és a mézet forrald fel egy serpenyőben, időként kevergesd meg, majd vedd le a tűzről! A masszát szűrd át egy szitán, majd add hozzá a levendulát, és az egészet közepes lángon melegítsd újra egy serpenyőben! Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, sózd meg, add hozzá a maradék tejszínt, és alacsony lángon állandó kevergetés mellett főzd kb. 5 percig! Időnként megkeverve hagyd teljesen kihűlni, végül szedd bele egy légmentesen záródó edénybe, és tedd be a mélyhűtőbe! Kanalazd fagylaltkehelybe, és szórd meg a tetejét fehércsoki-reszelékkel!

A Life.hu tippje:

A legismertebb folyékony afrodiziákum a pezsgő, ami Marilyn Monroe kedvenc itala volt. A benne lévő apró buborékoknak köszönhetően az ital könnyebben jut a véráramba, így percek alatt felkorbácsolja az érzékeket. Ha még tovább fokoznád a gyönyöröket, a pezsgőt megbolondíthatod szamócával, eperrel vagy csokoládéval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.