Milyen a karakterisztikus illatprofilod? Úgy vonzod a szerelmet!

párkapcsolat férfi illat szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeret, nem szeret - játszunk el sokszor a gondolattal, pedig az élet nem ismeri a kiszámolósdit! Még ha tudjuk is, hogy így van, akkor is hajlamosak vagyunk rá, hogy kényelmi okok miatt éppen az ellenkezőjét higgyük.


A szerelem nem véletlen!

Vajon a szerelem romantikus mennybéli összeesküvések eredménye lenne? Csak a szerelmes dalokban. A valódi életben a kémia játssza férfi és nő között a legfontosabb szerepet. Ezért a partnerválasztásnál nem a véletlenre kellene bízni magunkat, hanem az orrunkra és a szaglásunkra! Lehet ugyanis akármilyen cuki a szomszédod a vitaminőrületével, ha a tudomány az egészet górcső alá véve bonyolult grafikákkal bizonyítja be, hogy miért nem illesz majd össze az illetővel.

Thinkstock
Thinkstock

Tetszik az illatod!

Hogy kell ezt érteni? Nem attól esel ugyanis szerelembe, hogy milyen trendi parfümmel vagy befújva, vagy a kiszemelted milyen menő illatot használ, hanem hogy milyen a veled született karakterisztikus illatprofilod. Minél eltérőbb illatokkal találkozol, annál élesebben tudod meghatározni a tetszésindexed határait. A Berni Egyetem professzorai kísérletük alapján arra a felismerésre jutottak, hogy a nők annál inkább kedvelik egy férfi illatát, minél jobban hasonlít a sajátjukéhoz. Fordítva viszont épp az ellenkezője igaz: minél inkább eltér a nő illata a férfiétól, annál attraktívabbnak tűnik. Ennek okát a kutatók az evolúciós fejlődéssel magyarázzák. Aki más illatokat bocsát ki, az más génmixtúrával is bír. Ez az eltérő génösszetétel aztán lehetővé teszi az utódok nemzését. Ez már az ősember idején is így volt, és ma sem változott különösebben a helyzet.

Tipp! A világ leghíresebb férfitestei! Kattints a galériáért!




Ha tetszik neked a másik illata, akkor dopamin és endorfin termelődik a szervezetedben, a szerotoninszinted viszont csökken. Ez a folyamat nehezen érthető, hisz a szerotonin egy boldogsághormon. Hogy ilyenkor mi az oka az alacsony szerotoninszintnek még nem tudták a kutatók megnyugtatóan megállapítani. Most biztosan mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mi történik akkor, ha eltűnik a rózsaszín köd? Nos, akkor lép színre az ölelkezésért felelős oxitocin hormon. Ez a hormon nemcsak a születésnél és az orgazmus alatt szabadul fel a szervezetben, hanem minden egyes alkalommal, ha valaki kedvesen hozzánk ér. Ez a hormon - a kutatók szerint - azért felelős, hogy gyengéden, óvó szeretettel bánjunk egymással.

Forrás: www.ezoterikus.hu


Amilyen az arca, olyan az ágyban!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110429-szerelem-parkapcsolat-amilyen-az-arca-olyan-az-agyban.htmlMutasd a fehérneműd, eláruljuk, milyen vagy a szexbenhttp://www.life.hu/szeress/szex/20111215-fehernemud-elarulja-melyik-szextipusba-tartozol.htmlMutasd a szádat, és kiderül, milyen vagy az ágyban!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110811-mutasd-a-szadat-es-kiderul-milyen-vagy-az-agyban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.