párkapcsolat férfi szerelem megcsalás szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akik forrón szeretik, mások pedig tűzforrón: ők az ún. poliamoristák, akik egyszerre több embert szeretnek. Egy új trenddel állunk szemben, vagy ez lesz a jövő következő kapcsolatmodellje?

Az amerikai nagybefektető, Warren Buffett és a francia sztárséf, Paul Bocuse is bevallottan több nőbe szerelmes egyszerre, de 2008-ban a példás házasságáról ismert Will Smith is azt nyilatkozta, a tudat, hogy mások után is vágyik még izgalmasabbá varázsolja a párkapcsolatát jelenlegi feleségével. Érdekes felfogás: "Kedvesem, szeretnék ágyba bújni valaki mással. Remélem, beleegyezel." A sztár véleménye persze sok spekulációt váltott ki a médiában arra vonatkozólag, hogy esetleg nyílt házasságban él-e a feleségével, bár a pár végül cáfolta ezt a felvetést.

Thinkstock
Thinkstock

A poliamori jelenségről

Mielőtt bárki megbotránkozna a sztárok újabb allűrjein, jobb, ha tudja, hogy a jelenségnek több tízezer követője van az egész világon. A szó maga a görög "poli" (sok) és a latin "amor" (szerelem) szóból ered, vagyis e szópáros arra utal, ha valaki egyszerre több szerelmi kapcsolatot folytat. Félreértés ne essék, nem poligámiáról beszélünk! A kérdés, hogy ezek az emberek képtelenek szeretni igazán, vagy szexmániások? Nem, erről szó sincs. Azt, hogy valaki több embert szeret egyszerre, nem lehet összehasonlítani azzal a helyzettel, amikor az illető megcsalja a másikat úgy, hogy az nem is tud róla. Esetünkben valamennyi fél között nyílt kommunikáció folyik, vagyis tudnak egymásról, sőt, belemennek az örök mellékszereplő státuszába. A poliamoristák ragaszkodnak valamennyi partnerükhöz, de egyiket sem adnánk fel a másik kedvéért. Nem kell, és nem is akarnak választani köztük, őszinték és respektálják a másik embert azzal, hogy elmondják: "igen, másvalaki is érdekel a világon".

Tipp! Így néz ki a híres színész Costa Rica-i luxusnyaralója belülről! Kattints a galériáért!


Holtomiglan-holtodiglan?

Akár több párkapcsolatot tartasz fenn, akár csak egy ember mellett kötelezted el magad, egyik sem nyújt garanciát a holtomiglan-holtodiglan együttlétre. A kezdeti viharos boldogság után minden kapcsolatban lehetnek nehézségek. Lassacskán előkerülnek olyan hibák, amelyeket idáig nem vettél észre a másikban. A tartós kapcsolatért tenni kell, dolgozni érte, gondoskodni róla és fejleszteni, megtanulni a megbocsátást és a dolgokon való átlépést.

Thinkstock
Thinkstock

Párkapcsolatok a számok tükrében

A nagyvárosokban a felmérések szerint a kapcsolatok mintegy 50%-a megy tönkre. Az évi 1000 házasság közül csupán 11 menekül meg a válás fenyegetettsége elől. A nők közül sokan nem találják az igazit, ezért egyre keményebben dolgoznak, s mivel - valljuk be - a legtöbb nő természetéből adódóan mégiscsak a fészekrakó szerepét érzi magáénak, előbb-utóbb meghasonlik az önálló és független nő szerepében. A kapcsolat esélye egy hasonló, független és önálló férfival igen csekély, hisz a legtöbb magányos embernek az évek alatt kialakultak a saját szokásai az életvezetését illetően, melyből csak meglehetősen nehéz szívvel enged. Párok összejönnek, szétmennek, és az illetőn az elveszettség érzése, frusztráció és magány lesz úrrá. Így már sokkal egyszerűbben rávágja az ember a kérdésre: Multi-szerelem. Igen vagy nem? "Igen!"

Bár hozzá kell tenni: a pszichológusok szerint az, hogy fejben eldöntjük, boldogan és független szerelemben akarunk élni egyszerre több emberrel, még nem elég. A féltékenység nagy úr, ami akár gyerekkori sebeket is feltéphet bennünk, melyekre csakis a terápiás út lehet a megoldás.

forrás: www.ezoterikus.hu

És még:
Mi í személyes éved? Hogy alakul számodra 2012?
Igen vagy nem? A jósda megmondja!
Miért mindig az kell, akit nehéz megszerezni?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.