Álomesküvő Luxemburgban: megnősül Vilmos trónörökös

esküvő Luxemburg trónörökös párkapcsolat herceg nősülés család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Frigyre lép Vilmos luxemburgi trónörökös és Stéphanie de Lannoy belga grófnő október 20-án - jelentette be csütörtökön a világ egyetlen nagyhercegségének, a félmillió lakosú Luxemburgnak az uralkodóháza.

A pár egy hete jegyezte el egymást szűk családi körben a Mersch kantonbeli Berg-kastélyban, a nagyhercegi család rezidenciáján. A fényes menyegzőre, amelyet a főváros székesegyházában tartanak, vendégeket várnak az összes európai uralkodóházból. A luxemburgi udvar különösen szoros kapcsolatokat ápol a brit és belga királyi házzal.

A 30 éves Vilmos az uralkodó, az 57 éves Henrik nagyherceg legidősebb gyermeke, négy testvére van. Érettségi után az angliai Sandhurt katonai akadémián tanult, majd Angliában, illetve Franciaországban folytatott politikai tanulmányokat. A leendő luxemburgi nagyhercegné, a 28 éves Stéphanie az egyik legősibb belga nemesi családból származik. Germanisztikát tanult, és dolgozott a berlini belga nagykövetségen, illetve 18 éves korában egy évig Oroszországban élt.

A luxemburgi udvar közleményében rámutat, hogy a Lannoy nemesi család egyik ága szorosan kötődött Luxemburghoz: Claude de Lannoy gróf 1617-ben egy clervaux-i von Eltz bárónővel kötött házassága révén a mai Luxemburg északi részén megalapította a Lannoy-Clervaux családot, mely 1854-ben szakadt meg az utolsó, gyermektelen Lannoy-Clervaux gróf halálával.

Egy napon majd Vilmos követi apját a trónon, mivel hivatalosan is trónörökössé nyilvánították, amikor Henrik 2000-ben elfoglalta a javarészt ceremoniális feladatokkal járó államfői tisztséget. Vilmos lesz a hetedik nagyherceg a Nassau-Weilburg dinasztiából.

Forrás: MTI


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermeket fogadna örökbehttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120331-vilmos-herceg-es-katalin-hercegno-gyermeket-fogadna-orokbe.htmlŐ Katalin hercegnő és Vilmos herceg új kedvence - Te is ilyennek gondoltad a picit?http://www.life.hu/hazitunder/20120203-o-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-uj-kedvence-te.htmlÍme néhány titok Vilmos herceg és Katalin hercegnő személyiségérőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20110706-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-tenyere-elarulja-szemelyiseguket.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.