párkapcsolat szex férfi szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veled is előfordult már, hogy az elveid vagy a korábbi keserű tapasztalataid miatt úgy döntöttél, hogy nem bújsz ágyba a kiszemelt pasival, még a legnagyobb szexuális vonzalom ellenére sem? A Life.hu utánajárt, hogy a nők legtöbbször milyen típusú férfit kerülnek el a legszívesebben.

1. A főnökkel soha!

Millió ellenérv szól az ellen, hogy azzal a pasival, akitől függ a megélhetésed, aki szakmai irányítód, aki bizonyos helyzetekben dönt a sorsod felől, érzéki kalandot élj át. A leghangsúlyosabb, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz, hiszen ha nem feltétlenül leled annyira kedved az együttlétben, mint azt feltételezted, egy főnöknek kevesebb bátorsággal mondasz nemet a folytatásra. Ha egyszer ágyba bújtál vele, meglehet, úgy érzi, a tested felett is "rendelkezhet". Akár a munkád is elveszítheted, ha a továbbiakban ellenállsz, ha pedig érzéseid ellenére folytatod a kalandot, akkor az önbecsülésed lesz oda.

Thinkstock
Thinkstock

Anita, PR-menedzser (28)

"A főnököm egy igazi sármőr: eszméletlen jó a humora, mindig jólöltözött, mindig van valamilyen kedves, személyre szabott bók a tarsolyában. Hónapokig ellenálltam a vonzásnak, pedig többször is utalt rá, szívesen adna 'különmunkát', ha benne lennék. Dilemmáztam, az eszem azt mondta, ezt nem, ezt soha, de akárhányszor elment mellettem, mindig megcsapott az illata. Egy délután aztán bennmaradtam. Tudtam, aznap ő is esti munkát tervez, és azzal is tisztában voltam, hogy csak mi ketten leszünk az irodában. Imádtam azt a délutánt, valódi orgazmus-sorozatot éltem át. Tényleg jó volt, és alig vártam, hogy mi lesz utána. Volt folytatás egy pár hétig, amikor ő akarta, vagy én kezdeményeztem: összebújtunk az irodában. Én semmit se akartam tőle, de azért egetrengető csalódás volt, amikor egy délután rajtakaptam egy másik kolléganővel. Pedig tudtam, nem vagyok 'kiválasztott'. Ráadásul nagyon nehéz azóta a közös munka, sértettnek érzem magam, amikor kioszt rám valamilyen kellemetlen feladatot, pedig a vele való szexelés előtt semmilyen gond nem volt."


2. A párom bátyja tabu!

A bátyjával se, az apukájával se, és a húga is tabu lehet - jó esetben. Sokszor még akkor is erős ez a tilalom, ha már véget ért a kapcsolat, mert a családi ünnepeken bizony igen kellemetlen szituációkba lehet bonyolódni. A családtagok között nagyon sok feszültséget szülhet a ki nem mondott, de azért gyakran elképzelt jelenet: ahogy önfeledten szexelsz a család különböző tagjaival. Ez a szerep meglehetősen kínos, még akkor is, ha látszólag a történet minden tagja nyitott és szexuálisan felszabadultnak érzi, vagy vallja magát.

Ivett, gyerekorvos (34)

"Soha nem tartottam magam prűdnek, sőt, azt gondoltam, a környezetemnél és az átlagnál sokkal nyitottabb, elfogadóbb vagyok az erotika területén (is). Azt is gondoltam, hogy engem nem lehet zavarba hozni, de az egyetemi éveim alatt azért átéltem egy szitut, ami egy életre bevésődött. Az egyik csoporttársammal kavartam akkoriban. Nem volt nagy a szerelem, de azért elvoltunk, jó volt vele bulizni, együtt tanulni, a szex se volt rossz. Egy alkalommal több napos motoros túrára indultunk Erdélybe, és velünk jött a bátyja is. Máig nem tudom, miért történt, de az egyik este, amikor a párom többet ivott és hamar kidőlt, összeborultunk a tesójával és be kell vallanom: szenzációs volt vele a szex. Én őszintén szólva le is cseréltem volna a tesókat, mert jobban illett hozzám az idősebb srác az élet minden területén. Neki azonban más tervei voltak, én csak egy kaland voltam számára. A legrosszabb azonban az volt, hogy ahogy teltek a hónapok, egyre komolyabbá vált a kapcsolatom a kedvesemmel, olyannyira, hogy egy karácsonykor hazavitt bemutatni a szüleinek, és akkor jött az igazi feketeleves: a bemutatkozást követően, valamikor a töltött káposzta és a desszert között, az apuka mellém somfordált és óvatosan, halkan megjegyezte, hogy most már érti, mit esznek rajtam a fiai! Szóval a 'báty' családi körben már rég elmesélte, hogy megvoltam neki, és a párom is tudott róla, csak szeretett annyira, hogy nem szólt. Én viszont annyira szégyelltem magam, hogy elmenekültem a kapcsolatból. Azóta viszont minden párkapcsolatomban kínosan ügyelek a három lépés távolságra a rokonok és közöttem."


Thinkstock
Thinkstock

3. Az ex kizárt!

Sokan és gyakran lefekszenek az exkedvessel, de a tapasztalatok azért azt bizonyítják, hogy amit egyszer érzelmileg lezártál, azt kár bolygatni. Ha véget ért egy kapcsolat, akkor kár a szexuális energiákat egy olyan viszonyba ölni, aminek már nincs jövője, ahelyett, hogy a rád váró emberekre fókuszálnál.

Marcella, könyvelő (36)

"Kétszer is becsaptam magam azzal, hogy 'visszaengedtem' az ágyamba az exeket. Először a volt pasim nem tudott nélkülem létezni, és amikor felhívott könyörgő hangon, hogy csak most az egyszer utoljára szeretne velem szexelni, engedtem a kérésének - majd két hosszú éven keresztül. A következő kapcsolat után viszont én nem tudtam elszakadni a volt pasimtól, és hiába jöttek új partnerek, valahogy nem működött úgy a szex, mint vele. Ráadásul az egyik szép reményű kapcsolatban kiderült, hogy visszajárok szexet koldulni a volt pasimhoz, és iszonyatos botrány lett a vége. Később ráébredtem, ha ezt így folytatom, ha nem adok esélyt másnak és magamnak, akkor szánalmas csapdában fogom leélni az életem. Azt nem mondom, hogy könnyű volt, meg hogy egyik hétről a másikra sikerült eltépni az erotikus szálakat, de most már évek óta együtt élek mással, és csak nagyon ritkán jut eszembe Endre ölelése, de azért azt hiszem, azt soha nem fogom elfelejteni."


4. Bárkit, csak a legjobb barátnőm pasiját nem!

Kínos helyzet lehet és egy életre szóló sebet okozhatsz vele a barátnődnek, ha a háta mögött engedsz feltámadó vágyaidnak. Akkor is érdemes máshol keresgélni, ha a barátnő és a kedvese között már véget ért a kapcsolat, mert bármennyire is elfogadó a lány, azért szinte biztos, hogy megfordul a fejében, lehet már akkor is kacsingattatok egymásra, amikor ők még együtt voltak. Gondolj arra is, hogy vajon hogyan kérsz majd tanácsot ettől a barátnődtől a pasival kapcsolatban, ha tudod, hogy ezzel fájdalmat okozol neki.

Thinkstock
Thinkstock

Ivett, dizájner (30)

"Én ellen tudtam állni a csábításnak, pedig a barátnőm pasijánál kevesebb szexuálisan vonzó, vagy rám szexuális hatást gyakorló férfival sodort össze az élet. A srác ráadásul elég nyíltan nyomult is, még akkor is, ha Zita a közelünkben volt. Zita nem szólt, nem féltékenykedett, nem hisztizett. Láttam rajta: kivár. Kivárja, hogy vajon hűséges maradok-e a barátságunkhoz, vagy lépre megyek, és egy ostoba kaland kedvéért eldobom a gyerekkori közös élményeket, a kamaszkorunk összes közösen megélt őrültségét, a hajnalba nyúló telefonbeszélgetéseket, a mindennapi vigaszt és örömöket. Szóval én Zitát választottam, és a mai napig örülök, ha erre gondolok. Ők aztán szakítottak, és csak hónapokkal a szakítás után mondta el nekem, mennyire fájt még a gondolat is neki, hogy engem elveszíthet. Nem a pasit. Engem."


5. Szoknyabolondok kerüljenek!

Látszólag ebben az esetben a leghangosabb a tiltakozás a nők részéről: kinek hiányzik, hogy egy legyen a sok közül, hogy befeküdjön a levadászottak sorába? Látszólag tehát nincs jelentkező, de a valóságban nehéz nemet mondani a csábításra született, vagy a csábítást művészi szinten űző férfiaknak. Könnyen megeshet, hogy a hangzatos kijelentésedet követően már aznap éjjel áldozattá válsz.

Barbi, restaurátor (32)

"Bálintot megelőzte a híre, így amikor hivatalosan is a galériába került, már tudtuk róla, hogy minden lehetséges alkalmat kihasznál, és minden csajt megdönt, aki csak enged neki. Mi a barátnőmmel közösen fogadtuk meg, hogy soha nem fekszünk le vele. Vodkanarancsos esküt tettünk: többé nem ihatunk - ha mégis megtörténne a dolog. Először én törtem meg a fogadalmat, bár nem szexeltem vele, de azért nem tagadhatom, hogy volt némi szex köztünk. A galéria női mosdójában estünk egymásnak. Miért? Nem tudom, van abban a pasiban valami, amit egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Aztán - nem kis örömömre - lépre ment Katinka is, és mások is nyilván, csak azt nem mesélték el nekünk. Élünk a gyanúval, hogy a galériánk ötven feletti, nagyon szigorú elveket valló főnöknője se tudott ellenállni Bálint ostromának, és azért amikor erről csámcsogunk Katinkával, jóleső káröröm ficánkol bennünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.