Egyre gyakrabban beszélünk arról, hogy azért nem működik a párkapcsolat, mert nem a megfelelő társat választjuk magunk mellé.

Sokan úgy vélik, a sors igenis kijelöli azt, akivel harmóniában és szeretetben tudjuk leélni az életünket, csak sokszor nem vesszük észre a nekünk rendelt pasit. Nagyon sok tényező mentén döntünk egy-egy párkapcsolat kialakításáról, és gyakran nem mérlegeljük a szexuális és lelki tényezőket. Máskor úgy érezzük, hogy az idő szorít bennünket, és mindegy, hogy ki lesz az, csak jöjjön, mert utódra és biztonságra vágyunk. Ám a felelőtlen kapkodás miatt csak kínkeserves, megalkuvásokkal teli évek várnak ránk, és a felismerés: rosszul választottunk.

Thinkstock

Egyes vélemények szerint a párválasztáskor a lelki egyezések mellett szexuális tekintetben is fel kellene ismernünk azt, akivel harmonikus perceket élhetünk meg az ágyban. Nagyon sok kapcsolat ugyanis az eltérő szexigények miatt vall kudarcot. A felek vágyai és elvárásai  ugyanis még csak köszönőviszonyban sincsenek egymással. Az aktív szexuális életünk során szinte mindannyian egy élményhez mérünk mindenkit: ahhoz, aki a legnagyobb és legteljesebb örömöt nyújtotta számunkra.

"Az erotikában más utakon járunk"

Angéla (44) túl egy hosszú ideig tartó házasságon - amelyből nőként megalázva lépett ki - úgy érezte, joga van új életet kezdeni. Új párkapcsolatában, sőt munkájában is az erotika, saját nőiességének megélése került a középpontba. Napjai az erotikáról szólnak, előadásokat tart, másokat tanít. Tapasztalatai széleskörűek, tanácsai okosak, valóban hasznosak a nők számára, akik nem találják a kiutat egy adott élethelyzetben. Csak épp az ő új párkapcsolata nem mozdul abba az irányba, amerre ő szeretné. Bevallása szerint a baj az erotikával van.

"Mindent megpróbáltam, hogy a párom figyelme ne kalandozzon el rólam újra és újra. Szexmasszázs órákig, ESZO (elnyújtott orgazmus), lingam-masszázs. Amit kap, elfogadja, néha viszonozza, de alapvetően nem működik a szex közöttünk. Nem érzem nagyképű kijelentésnek, ha azt állítom, vonzó nő vagyok, nagyon sokan szeretnének a kegyeimbe férkőzni, sok embert tanítok is. Ákossal viszont megy a dolog. Egyszerűen szexuálisan nem illünk össze. Minden más a helyén van: értelmes pasi, akivel órákig lehet beszélgetni, van egy közös baba is, apaként is helytáll, az élet más területein gyengéd és figyelmes, tulajdonképpen jó lehetne vele az élet, csak épp szexuálisan vallunk kudarcot. Egy alkalommal kétségbeesésemben 'szakemberhez' fordultam, olyanhoz, aki karma ügyben tud tanácsot adni. Esküszöm, nem mondtam el neki részletet, nem is ismert engem, mégis körülbelül egyórás adatelemzés után azt mondta, hogy olyan pasit cipelek az életemben, akivel az erotikában más utakon járunk."

Thinkstock

"Ő a társam és kész!"

Vera (30) szerencsésebb Angélánál, mert úgy érzi, ő megtalálta élete szextársát, azonban neki sem volt zökkenőmentes az út.

"Zolival tizenhat éves koromban találkoztam először. Szex ugyan nem volt közötünk akkoriban, még pontosabban: aktus nem volt, csak csók és petting, de az a gyönyörig. Már akkor éreztem, hogy az igazi szex is szenzációs lehet vele. Zoli azonban nem nagyon tetszett a családomnak, cikiztek miatta, mert külsőre nem volt valami férfias, hiába múlt el 20 éves: vékonydongájú, szemüveges srác volt. Azt hiszem, csak én láttam, én éreztem jó pasinak. Pár hónap után különváltak útjaink. Utána sokat kalandoztam, számos férfi megfordult az ágyamban, de az orgazmust elérő aktusok közben sem éreztem azt a bizsergetően finom elégedettséget, amit annak idején Zoli csókjai képesek voltak előhozni belőlem. Férjhez mentem, elváltam, kerestem az utam, aztán két éve, egy céges bulin újra összefutottunk Zolival. Kiderült, pár hónapja egy épületben dolgozunk. Az egykori cingár srác nem vált izompacsirtává, de engem ugyanúgy lázba hozott, mint kamasz lány korromban. Persze hogy lefeküdtünk egymással, már akkor este, és azóta hetente többször is. Isteni vele a szex, és amióta együtt vagyunk, azóta biztosan tudom, ennél kevesebbel nem szabad beérni. Ő a társam és kész."

"Szextárs? Hülyeség!"

Virág (28) nem hisz a szextárs létezésében. Szerinte inkább tapasztalatokat kell szerezni, meg kell ismerni a másik felet, megtudni, milyen szexuális elvárásokkal érkezett a kapcsolatba, és össze kell egyeztetni azt a sajátunkkal. Csiszolódni kell.

"A barátnőim is örökké ezzel jönnek, hogy azért nem maradok meg sokáig senki mellett, mert nem találtam meg a valódi társamat. Nekem ez ostoba gondolatnak tűnik, mert volt olyan srác, akivel szuper volt a szex, csak épp nem akart dolgozni, én tartottam el, egy másik meg örökké szexet akart, csak előtte-utána robotolhattam a háztartásban, mert egy kenyeret nem volt hajlandó megkenni magának. Szextárs? Hülyeség, én a kapcsolaton belüli egyenlőségben hiszek. Az adok-kapok egyensúlyában."

A férfiak jelentős része is elutasítja a gondolatot, még akkor is, ha életük végéig azért lelkesen keresik az ideális partnert. Mert az egyik csaj lusta az ágyban, a másik nem hajlandó orális szexre, a harmadik meg túl szégyenlős. A férfiak egy idő után ugyanúgy kompromisszumokat kötnek, bele is mennek párkapcsolatba, együttélésbe, de az esetek egy részében, titokban tovább keresgélnek.

Akik imádják a vad szexet - Hírességek az ágybanhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121107-szex-sztar-szexualitas-akik-imadjak-a-vad-szexet-hiressegek.html Pasigyilkos mondatok szex közbenhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121106-szex-szerelem-parkapcsolat-erekciopeniszgyilkos-mondatok-amiket-nem-suthetsz-el-szex.html 8 ok, amiért évről évre jobb lesz a szexhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121031-szexualitas-parkapcsolat-oregedes-igy-lesz-jobb-a-szex-a-kor.html Szex nélkül évekig - Te meddig bírnád?http://www.life.hu/szeress/szex/20110124-szex-nelkul-evekig.html Szextipp: szoríts rá, hogy tovább tartson a menet!http://www.life.hu/szeress/szex/20121031-szex-szerelem-parkapcsolat-szorits-ra-hogy-tovabb-tartson-a.html