öregedés párkapcsolat szex LifeNight szexualitás változókor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiaknál is eljön az idő, amikor már nem úgy kívánják a szexet, mint annak idején. Kíváncsiak voltunk, hogy ezt hogy élik meg lelkileg.

Őszülő halánték, kopaszodás, csökkenő libidó - csak néhány azon "tünetek" közül, amelyek megkeserítik a férfiak életét egy bizonyos életkor után. A problémával nem könnyű szembenézni, és a pasik egy része bizony, ilyenkor nem is mer beszélni a szorongásairól.

Tippünk: Férfiak változókorban - Mennyi az idő, urak?



Kornél, designer (42)

"Tudom, hogy sokaknak ennél komolyabb problémái vannak az életben, amihez képest az enyém nevetségesnek tűnik. Jóképű, sportos és életvidám férfi vagyok, nincs stressz az életemben, van egy szép házunk és két gyönyörű gyerekünk, akik még velünk élnek. Imádom a feleségemet, ő a legjobb barátom, a bizalmasom, sőt, minden, amit csak kívánhatnék. Az egyetlen probléma a szex, és már a gondolatától is görcsbe rándul a gyomrom. Tudom, hogy idővel csökken a libidó, de úgy érzem, a régi szenvedélyem már a múlté, pedig régebben fantasztikus volt a házaséletünk. Nem arról van szó, hogy a kapcsolatunkból elmúlt a romantika, mert a mai napig sokszor szervezünk magunknak izgalmas programot, és nagyon fontos számomra a feleségem testi közelsége is, de ha szeretkezni akar velem, mindenféle ürüggyel hárítok, mert nem merem bevallani neki, hogy egyszerűen nem kívánom a szexet. Mással sem. Nem akarok így élni életem hátralévő részében, és nem tudom, mit tehetnék ellene, de ha nem változnak a dolgok, abba én biztosan belepusztulok."

Thinkstock
Thinkstock

Róbert, orvos (48)

"Néhány héttel ezelőtt a születésnapomat ünnepeltük családi körben. A feleségem finom tortát sütött, és meglepett egy gyönyörű karórával, amire már régóta vágytam. A lányomék is hazajöttek Belgiumból az unokákkal, de nekem semmi kedvem nem volt ünnepelni, pedig mindenki úgy ismer, hogy társasági ember vagyok. Úgy érzem, mostanában sehol nem találom a helyem, nap végére teljesen elhasználódok, és hiányzik belőlem a régi motor. A nejemmel is feszült a viszonyom, folyton összezördülünk, ráadásul egyre kevésbé igénylem a testi közelségét, és kb. három hónapja szeretkeztünk utoljára. Már nem vagyok lelkes akkor sem, ha utazásról van szó, pedig régebben szinte havonta kirándultunk valahova. Egyáltalán nem kötnek le a baráti beszélgetések, és a munkában sem lelem örömem. Azt hiszem, megöregedtem."

Te megtaláltad az igazi szexpartnered? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121108-szex-szexualitas-parkapcsolat-te-megtalaltad-a-szexpartnered.htmlAkik imádják a vad szexet - Hírességek az ágybanhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121107-szex-sztar-szexualitas-akik-imadjak-a-vad-szexet-hiressegek.htmlSzexúttörő nők a prűd korlátok ellen (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121031-szex-szexualitas-parkapcsolat-szexuttorok-akik-szembeszalltak-az-alszent-es-prud.htmlPuki az ágyban és egyéb vágyölő férfibakik - éjszakai pasivélemény (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121019-puki-az-agyban-es-egyeb-vagyolo-ferfibakik-ejszakai-pasivelemeny.htmlNőknek szóló pornófilmek: kiknek jön be? - éjszakai pasivélemény (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121019-szex-parkapcsolat-noknek-szolo-pornofilmek-kinek-jon-be-ejszakai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.