melegházasság Franciaország törvényjavaslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogadta a melegházasság engedélyezését kimondó cikkelyt a francia nemzetgyűlés. Az ünnepélyes szavazás február 12-én lesz.

Hangos incidensekkel teli, több órás vita után szombaton elfogadta a melegházasság engedélyezését kimondó cikkelyt a francia nemzetgyűlés. A képviselők 249 igen szavazattal 97 nem ellenében hagyták jóvá azt a kormánypárti javaslatot, amely kimondja, hogy a házasság "két különböző vagy azonos nemű ember között" létrejövő egység.

A törvénytervezetről kedd óta vitáznak a parlamentben, és biztos, hogy ennek még lesz folytatása, miután a jobboldali ellenzék 5300 módosító indítványt nyújtott be. A kormánypárt február 12-ére tervezi az ünnepélyes szavazást, amely a halálbüntetés 1981-es eltörlése óta a legjelentősebb társadalmi reform az országban.

Forrás: MTI

Keira Knightley új módon töri a házasságothttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130123-keira-knightley-uj-modon-tori-a-hazassagot.htmlTitkos házasságok: Mária Lujza hálószobatitkaihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130118-szerelem-tortenelem-parkapcsolat-maria-lujza-napoleon-es-az-allamilag.htmlMegmenti házasságát a dögös énekesnőhttp://www.life.hu/szeress/20130103-gwen-stefani-es-gavin-rossdale-hazassaganak-nem-lesz-vege.htmlDanny DeVito házassága megmentésén dolgozikhttp://www.life.hu/szeress/20121206-parkapcsolat-es-valas-danny-devito-szinesz-hazassaga-megmentesen-dolgozik.htmlVége Gwen Stefani házasságának? Félrelépett a férje a dadával?http://www.life.hu/legykepben/20121128-gwen-stefani-amerikai-enekesno-ferje-felrelepett.htmlR. Kárpáti Péter házasságmentő tanácsokat osztogat Szőkénekhttp://www.life.hu/legykepben/20121018-baratok-koztszoke-zoltannak-kollegaja-osztogat-hazassagmento-tanacsokat.htmlFilmbe illő menyegző: Hawaiin házasságot kötött, majd életet mentett a sztárhttp://www.life.hu/hazitunder/20121015-hazassagot-kotott-lisa-stellyvel-majd-eletet-mentett-ozzy-osbourne-fia.htmlRomokban hever a Barátok közt sztárjának házasságahttp://www.life.hu/legykepben/20121017-szoke-zoltan-a-magyar-szinesz-a-baratok-kozt-sztarjanak-hazassaga.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.