betegség szex LifeNight szexualitás fertőzés gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megesik, hogy egy párkapcsolatban félrelépünk, de az már kevésbé megbocsátható bűn, ha valaki úgy teszi mindezt, hogy egyáltalán nem gondol a védekezésre, amivel veszélybe sodorja magát és állandó partnerét is.

Számtalan oka lehet annak, amikor valaki kikacsintgat egy hosszú párkapcsolatból, de az már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen áron keresi a remélt boldogságot. Az esetek többségében ugyanis sokszor előfordul, hogy az illető - nemcsak a férfiak, nők is - nem gondolnak a megfelelő védekezésre, és olyan nyavalyákat visznek haza, ami miatt nemcsak lebuknak, de veszélyeztetik a partner egészségét is.

Tippünk: A kéj ára: fertőzések, amiket hazaviszel



Imre, programozó (42)

"Az egyik dolog, amit a baráti körömben sokszor hallok - a feleségem 2 évvel ezelőtti botlásáról nem is beszélve -, hogy a félrelépések nagy részében a megcsaló fél nem védekezik. Számomra nem logikus az, hogy az az ember, aki mindent megtesz azért, hogy a botlását titokban tartsa a másik előtt, nem veszi a fáradtságot arra, hogy óvszert használjon. Egy 'szimpla' megcsalást talán még megbocsátanék, de nem értem, hogy egy szexuális kaland miért ír felül minden józan megfontolást? Szerintem ez a legaljasabb dolog, amit egy ember elkövethet a másikkal szemben!"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Miki, eladó (28)

"A barátnőmmel már lassan 4 éve vagyunk együtt, szeretjük egymást és a szex is nagyon jó. Nem olyan régen volt egy komolyabb veszekedésünk, és annyira elegem lett, hogy elmentem pár haverommal bulizni. Nagyon berúgtam, és reggel egy idegen csaj mellett ébredtem, anyaszült meztelenül. Pár nap múlva apró piros pöttyök jelentek meg a hímvesszőmön, ezért elrohantam egy orvoshoz, aki közölte velem, hogy gombás fertőzésem van, és a partneremet is kezelni kell. Iszonyúan kétségbeestem (és gyötört a bűntudat is), de hiába használtam a kenőcsöt, nem akart elmúlni a pirosság, ráadásul a vizelés is fájdalmas volt. Jó eséllyel megfertőztem a csajomat, még akkor is, ha nála eddig nem jelentkezett semmiféle tünet. Eléggé gyanús lenne, ha legközelebb óvszert húznék, ezért most mindenféle ürüggyel próbálkozom, hogy kihúzzam magam a szex alól. Ez nyilván nem fog sokáig működni, és attól félek, a barátnőm előbb-utóbb rájön arra, hogy megcsaltam."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.