"Gyere hozzám!" - A lánykérés világnapja

esküvő eljegyzés lánykérés világnap gyűrű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz első napja immár hivatalosan is a lánykérések világnapja. A Life.hu erre az alkalomra összegyűjtött néhány vicces és romatikus történetet, melyek inspirálhatják a nagy kérdés előtt álló úriembereket. Romantikázzunk egy kicsit!

A lánykérés világnapját meglepő módon egy férfinak, John Michael O'Loughlinnak köszönhetjük. A történet szerint az úr unokatestvére ihlette a napot, aki éveken át randizott a barátnőjével, a várva várt kérdés azonban sehogy sem akart elhangozni. Ezen a napon a nappal és az éjjel is egyforma hosszú, mindez pedig nagyszerűen szimbolizálja, hogy mindkét fél részéről ugyanannyi erőfeszítés szükséges a sikeres házassághoz - és azon túl is.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Korábban már olvashattál nálunk twitteres és több száz méterrel a föld fölött történt eljegyzésről, illetve az is megesett már, hogy még a halálát is eljátszotta kedvese előtt a vőlegény, hogy megbizonyosodjon, valóban jól választott-e. A Huffington Post összegyűjtött néhány szép és emlékezetes lánykérést a világ minden tájáról, közülük ez a mi kedvencünk:

Sara: Gyűrű a horgászbot mellé

"Aznap úgy döntöttünk, horgászással töltjük a napot. Miután úgy éreztem, mára kihorgásztam magam (és őt is) és kezdtem éhes is lenni, úgy döntöttünk, mára ennyi volt. A vőlegényem, Matt azonban még szeretett volna kipróbálni egy másik helyet egy másik csalival is, ezért átmentünk oda. Ahogy ott sétálgattunk, végig az járt a fejemben, mennyire mennék már, neki azonban egy szót sem szóltam erről. Előkereste a horgászbotot, odanyújtotta nekem, közben pedig a horgászládában kezdett matatni. Térdre ereszkedve fordult vissza felém. Elmondta, hogy a legjobb dolog vagyok az életében, és egy áldás vagyok a számára. Erre kinyitotta az elém tartott dobozkát, amiben a gyűrű csillogott. Iszonyatosan reszkettem, szinte sokkot kaptam az izgalomtól. Ekkor felállt, megcsókolt, elmondta, hogy mindörökké szeretni fog, majd feltette a kérdést, amire azonnal igennel feleltem!"

Pár hónapja pedig az egész világot bejárta az az úgynevezett lip-dup videó, melyben egy komplett koreográfiával kérte meg kedvese kezét az egyébként zenészként dolgozó férfi. A lány könnyekig hatódott, amikor a szám végén álmai férfija térdre ereszkedett előtte és feltette a kérdést. Hogy mi volt a válasza, az benne van a bájos videóban:

Matt is nagyon találékonyan kérte meg kedvese kezét - a lánykérés igen kreatívra sikerült, nem hiába nézték meg már több mint 26 millióan (!) az interneten. Zsepiket elő!

Így kérték meg a Life.hu olvasóit:

A Facebookon tőletek is kértünk romantikus lánykérős sztorikat. Zsuzsi kezét például a kedvese a bécsi Duna toronyban kérte meg, ahol a kilátás gyönyörű volt és romantikus. Katának Velencében, a Sóhajok hídján tették fel a nagy kérdést, amin a lány nagyon meglepődött. Tamara párja is egy nagyon különleges helyszínt választott: "Én a műjégpályán lettem menyasszony! Igazi letérdelős lánykérés volt két siklás között, és épp hogy felkerült az ujjamra a gyűrű, tűzijátékot lőttek a levegőbe. Azóta az eljegyzési évfordulónkon igyekszünk a jégre menni!"


Szerintetek egy spontán lánykérés vagy egy jó előre megtervezett térdre ereszkedés a romantikusabb?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.