Mimi egyszerűen nem érti, hogy miért van teljesen odáig a kollégájáért. A pasi még csak nem is jóképű, vékony és kicsit fura. Mégis teljesen bejön neki. Győri Szilvia, szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus, a Life.hu szakértőjeválaszolt olvasónk kérdésére.

"Kedves Szilvia!

Én egy különös kérdéssel fordulnék hozzád. Nagyon bejön nekem az egyik kollégám, akivel egy helyen dolgozunk. Nem igazán ismerem őt, és azt sem értem, hogy miért tetszik nekem. Nem jóképű, vékony és kicsit esetlen is. Egyáltalán nem olyan, mint azok a pasik, akik be szoktak jönni nekem. Nem is értem...

Thinkstock


Régóta keresem, hogy mi az, ami valójában tetszik benne. Arra jutottam, hogy a hangja.

Vajon lehetséges az, hogy csak azért bolonduljak valakiért, mert férfias hangja van, holott külsőre nem is tetszik nekem? Szeretem, ahogy beszél, imádom hallgatni, ahogy a könyvelésről mesél. Nem értem, hogyan vonzódhatom pusztán emiatt egy férfihez. Vagy ennyire szükségem lenne valakire, vagy egy kis izgalomra?

A megoldásra várva,

Mimi"

Kedves Mimi!

Azt tudjuk, hogy a Télapónak is férfias hangja van - hogy egy vicces hasonlattal éljek -, amit imádunk hallgatni, mégsem rajongunk érte nőként mindannyian.

Véleményem szerint ebben a kollégádban vannak még számodra egyéb vonzó dolgok is. Úgy gondolom, téged az zavart meg, hogy külsőben nem kifejezetten ilyen férfit képzelsz el magad mellé, vagyis nem épp a zsánered, de sokszor előfordul, hogy olyan embert szeretünk meg a tulajdonságai, viselkedése, értékrendje alapján, aki egyébként külsőre első körben nem keltené fel az érdeklődésünket. Ha jobban átgondolod, biztos vagyok abban, hogy találsz még benne sok olyan dolgot, ami számodra vonzó lehet. Feltételezem, hogy nemcsak az tetszik, ahogy beszél, hanem például az is, amit mond.

Aggodalomra semmi ok. Nincs ezzel semmi probléma. Sőt, inkább örülj neki, hogy a felszín mögé tudsz látni és nem elsősorban a külsőségek alapján ítéled meg a környezetedben lévő embereket.

Ha lehet ebből a szimpátiából valami több is, nehogy azért fogd vissza magad, mert szerinted "csak" a hangja ragad magával. Ha nyitsz felé, jobban megismered és később is ráérsz eldönteni, hogy szeretnél-e ebből a kapcsolatból többet, vagy megmarad köztetek az eddigi jó viszony, de csak kollégaként.

Sok sikert kívánok a felfedezőúthoz a hangokon túl is.

Üdvözlettel: Győri Szilvia


Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.html Zsírátültetés - Így kerülhet a térded az arcodbahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-sajat-zsir-feltoltesevel-vegzett-plasztikai-beavatkozasok-dr-molnar-miklos-szakerto.html Arccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130314-arccsipkaedes-es-arcterapia-ami-valojaban-haszontalan-dr-kaszab-csilla-szakerto.html Lopd el Charlize Theron Oscar-díjas sminkjét!http://www.life.hu/szepulj/20130314-charlize-theron-oscargalas-tavaszi-sminktippje-ude-konnyed-legies-gaspar-viki.html A bálnaformám miatt nem szexel velem?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130313-szex-a-terhesseg-hetedik-honapjaban-terhesszex-gyori-szilvia-szakerto-valaszol.html Így védd magad a gonosz elektronoktólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130312-elektroszmog-elektromos-keszulekek-korulottunk-benke-rita-szakerto-valaszol.html Így lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html