A munkahelyi viszony forró téma, és sokak kíváncsiságát, fantáziáját felkeltik azok a pikáns történetek, amik egy kórház falai közt történnek. A Life.hu most annak járt utána, hogy az orvos-nővér románcok valóban olyan gyakoriak-e, mint a népszerű televíziós sorozatokban.

A kórházsorozatok torzítják a valóságot

Menő autók, fényűző hobbik, luxuslakások és csinos fiatal feleségek - ezek a köztudatban élő sztereotípiák az orvosokról, amihez sokak fejében gyakran egy kacér asszisztensnő is társul. A tucatnyi kórházsorozatnak köszönhetően a közhiedelem az orvosokat szexmániásnak tartja, részben azért, mert a legtöbb epizódban a gyógyítás mellett legalább olyan fontos szerep jut a szerelmi szálaknak is. A Golden Globe-díjas Grace klinika gyakornokok és mentoraik kusza érzelmi viszonyairól szól, a Dr. House főhőse pedig cinikus személyiségével hódítja meg a női alkalmazottak szívét. Ezek a tévésorozatok azt sugallják, hogy egy klinika életének elengedhetetlen része a flörtölés, ahol Dr. Álompasinak két operáció között mindig jut ideje némi kalandozásra. Az orvos-nővér párosítás a filmvilág egyik legsikeresebb kettőse, ám a köztük lévő intim kapcsolat nem teljesen fikció, mint tudjuk.

Forrás: http://abc.go.com

Tudtad?
Egy orvosi szaklapban megjelent tanulmány szerint a magas és sármos orvostanhallgatók nagyobb valószínűséggel választják a sebészi hivatást, mint a kevésbé jóképű és alacsonyabb diákok. A cikk beszámolt arról is, hogy a kórházsorozatokban szereplő színészek lényegesen jobban néznek ki, mint a valódi orvosok.


Fehér köpeny, vörös ajkak és miniszoknya

Minden munkahelyen szövődnek (tiltott) szerelmi kapcsolatok, és e tekintetben a kórházak sem kivételek. Bizonyos értelemben az orvos-nővér párosítás egy házassághoz hasonlít, ami az adott körülményektől függően fordulhat jobbra vagy rosszabbra. Egy külföldi egészségügyi portál felmérése szerint a kérdőívet kitöltő dolgozók 26%-a létesített a munkahelyén szexuális kapcsolatot kizárólag szakmai megfontolásból, a nők 31%-a szívesen flörtöl a főnökével, és az orvosok 16%-a bevallotta, hogy legalább egyszer megcsalta már a párját a kolléganőjével. A munkahely a baráti társaságok és az online társkereső oldalak mellett a harmadik olyan hely, ahol kiválóan lehet ismerkedni, és a hosszú távú kapcsolatok egyharmada munkahelyi környezetben jön létre. 

Tudtad?
Egy magazin nemrégiben felmérést végzett a férfiak titkos vágyairól az ágyban, és a megkérdezettek 54%-nak szerepelt az erotikus fantáziájában egy szexi nővérke.


Nem minden ápolónő kacér, nem minden orvos nőcsábász

Az orvosok és a nővérek gyakran több időt töltenek a kórházban, mint otthon, és a megfeszített munkatempó nem hagy elég időt a magánéletre. A közös érdek és a felelősségteljes munka érzelmileg sokkal közelebb hozhatja őket egymáshoz, ráadásul olyan körülményekkel is számolni kell, mint a nagy stressz, az állandó túlórák és az éjszakai ügyeletek. Az átlagember naponta akár többször is gondolhat a szexre, és ebből egyenesen következik, hogy ezek a pillanatok többnyire a munkaidőre esnek. Amiben az egészségügyi dolgozók életvitele eltér a hagyományos foglalkozást végzőknél, az a felpörgetett és túlfeszített munkatempó, és vannak olyanok, akik a rájuk nehezedő nyomást munkahelyi szexszel próbálják meg feloldani.

Thinkstock

Flörtölni vagy nem flörtölni? Forró talaj!

A munkahelyi kapcsolatok - akár a kollégákkal, akár a felettesekkel - nem kell, hogy az ágyban végződjenek ahhoz, hogy sikeresek és hatékonyak legyenek. A munkapszichológusok egyetértenek abban, hogy az ártalmatlan flörtök csökkentik a szorongást és a stresszt, illetve a boldog párkapcsolatban élők jobb közérzettel végezhetik a munkájukat és produktívabbak is. A munkahelyi kalandoknak általában nincs köze a szerelemhez, és minden bizonnyal nem értékeli fel az illető szakmai teljesítményét, ha ágyba bújik a főnökével. A kórházi románcoknak - más munkahelyekhez hasonlóan - megvannak a maga hátrányai, mert könnyen szárnyra kaphatnak a pletykák, amik rossz hatással lehetnek a munkateljesítményre, és az érintetteknek könnyen sérülhet a szakmai hírneve.

Júlia, röntgenasszisztens (31)
"Szerintem a munkahelyi flörtök az élet más területén is jellemzők, például egy főnök-titkárnő vagy egy rendező-színésznő felállásban. Úgy gondolom, hogy a pornófilmek is közrejátszanak abban, hogy sokan könnyűvérűnek tartják az ápolónőket. Én régebben egy vidéki rendelőben dolgoztam, ahol a főorvos szeretője volt az asszisztense, s bár igyekeztek titkolni, mindenki tudott a viszonyukról. Én azt látom, hogy a jól kereső férfiakra úgy tapadnak a nők, mint a mágnes, és teljesen természetes, hogy ezt sokan ki is használják. Nem akarom, hogy hősöknek vagy mártíroknak állítsanak be minket, de felháborítónak tartom, hogy az ápolónőket sokan szexuálisan kicsapongó vagy ostoba nőszemélynek tartják."

 

Anna, ápolónő (35)
"A bátyám felesége, Magdi belgyógyász, és a válásukban közrejátszott egy harmadik személy, mégpedig egy kolléga, aki szintén orvos. Amikor Magdi bekerült a klinikára, nagyon visszahúzódó és szerény volt, aztán később megszerezte a PhD-t, és teljesen elszállt magától. Állandóan piszkálta a testvérem külsejét (bár igaz, hogy kissé elhízott az utóbbi években) és nem törődött a családjával, mert fontosabbak voltak neki az új hobbijai. Már éveken át csalta a bátyámat azzal a fiatal dokival, amikor fény derült a viszonyukra. Magdi utólag azzal védekezett, hogy hiányzott a férjéből az ambíció, és nem talált szellemi társra benne."


Thinkstock

 

Zoltán, fogorvos (44)
"Lassan 2 éve tart a viszonyom az asszisztensnőmmel, és tudom, hogy nem mentség, de akkoriban nagyon rossz volt a kapcsolatom a nejemmel. Sokszor elviszem magammal a továbbképző konferenciákra, amik általában szombaton kezdődtek, így együtt tudjuk tölteni a hétvégéket. A szeretőm újabban elkezdett nyaggatni, hogy vele vagy a feleségemmel jobb-e a szex, és hiába mondogatom neki, hogy teljesen kihűlt a kapcsolatunk, úgy érzem, nem hisz nekem. Egyre többet akar tőlem, pedig az elején letisztáztuk, hogy mi a szituáció, de fantasztikus vele a szex, ezért jelenleg képtelen vagyok szakítani."

 

Levente, rezidens (29)
"Sokáig csak mendemondának tartottam az efféle történeteket, aztán gyakornoki állást kaptam egy kórházban, és a valóság teljesen ledöbbentett. Én is tudok olyan ügyeleti szobákról, ahová a kollégáim betérnek egy-egy pásztorórára, de szerintem inkább a külföldi kongresszusokon történnek ilyen afférok. Mert ugyebár az orvosok távol vannak az otthonuktól, így minimális a lebukás veszélye, plusz a szponzorok fizetik a drága szállásokat, a jó kajákat és piákat, stb. A kollégák utólag mindig kibeszélik, hogy ki itta le magát a sárga földig, ki kivel bújt ágyba és hasonlók. Számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy néhány fiatal nővérke kézről kézre jár, és vannak olyan nős dokik, akik a szemem láttára fogdossák a csajok fenekét. Az biztos, hogy én nem fogok beállni a sorba, és lehet, hogy hülyeség, de épp ezért nem akarok olyan nőt feleségül venni, aki az egészségügyben dolgozik."
Győri Szilvia, szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye :

"Minden munkahelyi kapcsolatnak megvannak az előnyei és a hátrányai, és a sikeresség azon múlik, hogy azt a felek mennyire tudják intelligensen és éretten kezelni. Munkahelyi románcok mindig voltak és lesznek, hiszen egy közösségben adottak a körülmények, így a közös munkahelyi stressz, a túlórák, a kellemetlenkedő kollégák stb. összekovácsolják a dolgozókat. Az orvosok-ápolónők esetében még nagyobb a terhelés, ott vannak az ügyeletben töltött hosszas órák, a rengeteg beteg, az alacsony bérek és a sokszor szervezetlen körülmények. Ami fontos: mindig számoljunk a következményekkel, és kommunikáljunk őszintén. Ha ebből csak kvázi szeretői kapcsolat lehet, akkor később nem követelőzhetünk, ugyanakkor sok olyan történet van, amiből végül párkapcsolat születik. Azt se felejtsük el, hogy egy munkahelyi környezetben sok olyan pletyka is terjeng, aminek nincs igazi alapja, ellenben ha kiderül a viszony - történetesen egy családos kollégával vagy épp a főnökkel -, az a szakmai és a privát életünkre egyaránt rányomhatja a bélyegét."


"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.html Síkosító-kisokos nem csak ínyenceknek (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-szex-szerelem-parkapcsolat-sikosito-kisokos.html Fémcsipesz a mellbimbón - Halálos szexbalesetek (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130311-szex-szerelem-parkapcsolat-halalos-szexbalesetek-vigyazz-hogyan-szerelmeskedsz.html "Engedd el magad, kicsim" - Mi ciki az ágyban? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130308-szex-szerelem-parkapcsolat-mi-ciki-az-agyban-18.html 9 jótanács orális kényeztetéshezhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110520-parkapcsolat-szex-szexualitas-az-oralis-szex-alapjai.html Profi szexpraktikák a tökéletes orgazmushozhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110603-szex-parkapcsolat-szexualitas-szexpraktikak-a-tokelketes-orgazmushoz.html