A Psychological Science című pszichológiai szaklapban publikált "A politika ősi tudománya" című tanulmány rávilágított, hogy létezik egyfajta különös összefüggés a férfi felsőtestének ereje és a gazdasági önérdek-érvényesítés kifejezése között.

A pszichológiatanulmány röviden összefoglalva arról szól, hogy a viszonylag szegény sorból származó, de nagy bicepszekkel rendelkező férfiak többsége jellemzően támogatja a társadalmi jólétet, és a vagyon újraelosztását. A szintén szegény háttérrel rendelkező, de gyengébb fizikumú férfiak esetében ez a jelenség nem figyelhető meg. Viszont a fent vázolt összefüggésnek épp az ellenkezője jellemző a szintén izmos, de jómódú férfiakra: esetükben minél nagyobb a bicepsz, a gazdasági újraelosztás szempontjából annál inkább jobboldali beállítottságúak.

Forrás: Thinkstock

Ahhoz, hogy jobban átlássuk ezt az összefüggést, először is meg kell tudnunk, hogy az emberek hogyan alakítják ki politikai nézetüket. Bár az emberek politikai meggyőződését számos tényező befolyásolhatja, az egyik legkiemelkedőbb ilyen faktor az önérdek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a választópolgárok csak magukra gondolnak, de mégis a racionális önérdek egyik eleme alakítja ki világnézetünket. Pszichológusok számos tanulmányban bebizonyították, hogy az izmosabb felsőtesttel rendelkező férfiak jellemzően szeretik maguk irányítani a dolgokat, és könnyebben válnak agresszívvé. Ugyanez a jelenség viszont nem figyelhető meg az erősebb fizikumú nők körében.

A kutatók Michael Bang Petersen, az Aarhusi Egyetem politikatudomány docense vezetésével három országban, az Egyesült Államokban, Argentínában és Dániában is megismételték a felméréseket. A jelenség mindhárom országban tetten érhető volt, azonban Dániában sokkal kisebb mértékben, mint a másik két országban. Feltételezhetően a Dániára jellemző társadalmi kiegyensúlyozottság és a magas szociális juttatások hatására kevésbé érzik úgy a férfiak, hogy feltétlenül ki kell állniuk saját érdekeikért.

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc, vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!Maszturbálással fogyott le egy japán férfihttp://www.life.hu/ez-zsir/20130530-lifenight-maszturbalassal-fogyott-le-egy-japan-ferfi-az-orvosok-megsem.html Férfias izmot növesztett az énekesnőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130527-mel-c-enekesno-hatalmas-izmokat-novesztett.html Zombiként élt egy férfi, most meggyógyulthttp://www.life.hu/gyogyulj/20130527-meggyogyult-az-a-brit-ferfi-aki-zombinak-hitte-magat-es.html Kitartott szeretőből politikai szövetséges - Hírhedt diktátorfeleségekhttp://www.life.hu/szorakozz/20120828-a-politikai-szovetseges-a-csillogo-sztar-es-az-amokfuto-.html Micsoda bicepsz! Így pózol egy férfimodellhttp://www.life.hu/szorakozz/20130304-kigyurt-testu-ferfimodell-a-reklamarca-a-fetish-cat-kollekcionak.html Íme az igazi Popeye! 78 centiméteres a világ legnagyobb bicepszehttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120917-78-centimeteres-a-vilag-legnagyobb-bicepsze.html