Akár lelkünk egészségébe is kerülhet az egyalkalmas légyott - derül ki egy amerikai kutatásból.

Közel 4000 főiskolás hallgató bevonásával végzett felmérést a Kaliforniai Egyetem. Az eredményekből kiderült, hogy azok között, akik az alkalmi kapcsolatokat preferálják, 10%-kal csökkent az élettel való elégedettség, 15%-kal emelkedett a depresszió, 17%-kal pedig a szorongás tünetei. Ha figyelembe vesszük, hogy a mentális problémákkal szenvedőknél 29%-kal nagyobb a valószínűsége a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának, akkor ez bizony nagyon rossz hír.

Forrás: Thinkstock

A tanulmány vezetője, dr. Melina Bersamin szerint azonban az egyéjszakás kaland nem okolható a depresszióért, a szorongásért és az elégedetlenségért. Az ezekre a mentális problémákra fogékonyak ugyanis sokkal valószínűbb, hogy alkalmi kapcsolatokba bonyolódnak. Továbbá hozzátette, hogy a kutatás 18 és 25 évesek bevonásával készült, ami pszichológiai értelemben még "zsenge kornak" számat.

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!
Szex, amihez a depressziós férfiak menekülnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130312-a-gyakran-virtualis-szexualis-eletet-folytato-emberek-nagy-aranyban-szenvednek.html Mi van a csillogás mögött? Depressziós sztárokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130201-sztarok-akik-csillogo-karrierjuk-ellenere-depresszioban-szenvednek.html Depressziós és ki se mozdul az otthonából az ismert magyar színésznőhttp://www.life.hu/legykepben/20121118-depresszios-es-ki-se-mozdul-otthonabol-csala-zsuzsa-szineszno-aki.html Mániás depressziójáról vallott Catherine Zeta-Joneshttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20121114-cathrine-zetajones-mentalis-betegsegerol-vallott.html Depressziós és vészesen fogy Demi Moore - Az életét féltik a barátaihttp://www.life.hu/legykepben/20121018-demi-moore-amerikai-szineszno-belebetegedett-ashton-kutcher-amerikai-szinesztol-valo.html Kristen Stewart mély depresszióban van és alig eszikhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120819-kristen-stewart-az-alkonyat-szinesznoje-mely-depresszioban-van-szakitasa-utan.html Egyéjszakás kalandért ajándék gyerek járhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130527-a-mesterseges-megtermekenyitest-felvaltja-a-lenyegesen-olcsobb-termeszetes-megtermekenyites.html Az élvhajhász, a sete-suta és az egyéjszakás - pasiszemmel (18+)http://www.life.hu/sztarszerzok/20120516-franco-marco-az-elvhajhasz-a-setesuta-es-az-egyejszakas-.html 10 fontos tanács, hogy ne legyen rémálom az egyéjszakás kalandhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20101203-10-fontos-tanacs-egyejszakas-kalandhoz.html