Olvasónk, Szeréna elég bátor volt ahhoz, hogy kilépjen egy rossz kapcsolatból. Sokan nem képesek erre. Most, hogy szeretne új életet kezdeni,  a Life.hu szakértőjének, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológusnak a tanácsát kérte.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

 
"Tisztelt Győri Szilvia!
 
28 éves nő vagyok.
Két éve váltam el a férjemtől: mások voltunk, eltérő értékrenddel, más szokásrendszerrel. Ő volt az első férfi az életemben, és 20 éves voltam, amikor elvette a szüzességem - nem szép élményként maradt meg bennem. Úgy gondoltam, hogy idővel és sok gyakorlással nem lesznek gondjaim a szex terén, de ma már tudom, hogy bizonyos testrészek nem hazudnak. Tele volt a kapcsolatunk konfliktussal, nem mertem mellette ellazulni. Mindig sietett, ha nem nedvesedtem, akkor ideges lett, ahogy ő fogalmazott: 'Átok volt számomra a szüzességed'. 7 évvel idősebb nálam, de nem volt elég érett szexuálisan. Vele sosem éltem át gyönyört.  

5 éve elvetéltem a gorombasága és az én 'optimizmusom' miatt, és minden megszakadt közöttünk. Nagyon sok bántó, megalázó megjegyzést kaptam. Tudom, hogy rettegett attól, hogy elveszít, és a megfélemlítés volt az egyetlen eszköze, hogy megtartson, de hála az éberségemnek, vége lett. Jó másfél év kellett, amíg újra felépítettem magam. Rendszeresen jártam intimtornára, aminek nagyon jó hatása van a mai napig. Most már készen állok egy új kapcsolatra. Voltak ugyan időszakok, amikor nagyon kívántam, hogy valaki megérintsen, de tudtam, hogy az csak tűzoltás lenne. Én ennél többet érdemlek. 
 
Ön szerint egy új kapcsolatban mikor oszthatom meg a másikkal mindazt, ami történt velem? Akik jól ismernek, azt mondják, nem kell ezen előre gondolkozni, mert minden alakul magától. Én is más vagyok, élvezem a nőiességet, néhányan nagyon figyelmesek velem, és flörtölgetek. Vannak vágyaim, annyi mindent szeretnék kipróbálni a jövőbeli partneremmel, mert a volt férjemmel mindig csak ugyanabban  a pózban szeretkeztünk. Végre én is szeretném élvezni, hogy NŐ vagyok.

A válaszát előre is köszönöm!

Szeréna"

Thinkstock


Kedves Szeréna!

Első körben szeretnélek megerősíteni a döntésedet illetően. Örülök, hogy kinyílt a szemed, és ki tudtál lépni egy olyan kapcsolatból, ami sok fájdalmat okozott neked, és finoman szólva se hatott építően a nőiességedre. Sajnos sok nő egész élete során nem képes egy ilyen lépés megtételére, inkább alárendeli magát a férfinak, tűr, szenved, csak azért, hogy kapcsolatban élhessen és megfeleljen a elvárásoknak.

Az is jó, hogy le tudtad vonni a tanulságot, ami jelzi, hogy megértél egy olyan kapcsolatra, amely kölcsönösségen, tiszteleten és egyenrangúságon alapul. 2 év pedig bőven elég ahhoz, hogy valóban tiszta lappal indulhass, és egy új kapcsolatot kezdj. Nem kell sietned, hiszen még fiatal vagy, ha nem érzed úgy, hogy vigasztalódni szeretnél más férfiakkal, semmiképp se tedd. Bár ha épp ehhez lenne kedved, azzal sem lenne semmi gond. Hallgass a megérzéseidre, a kapcsolatokat illetően mindig csak addig menj el, amíg az belefér az értékrendedbe. Úgyis fogod látni, hogy ki az, akivel hosszabb távra tudsz tervezni.

Ha új kapcsolatod lesz, ott se tervezz előre. Érezni fogod, hogy mikor vagytok olyan bizalmas kapcsolatban a pároddal, hogy megoszd vele a fájdalmas emlékeket, amiket a volt férjed okozott. Egy érett férfi megérti ezeket, és a helyén tudja kezelni őket. Azt gondolom, semmi szégyellnivalód nincs, hiszen az ágyban is fontos a megfelelő kommunikáció, össze kell csiszolódni, és ha a partnered tudja, hogyan bántak veled korábban, még inkább fog figyelni arra, hogy ez többé ne történhessen meg. Rengeteg új dolgot taníthat neked, és számos örömteli élményben lehet részetek. 

Nekem semmi kétségem afelől, hogy képes leszel megélni a nőiességedet, hiszen jó úton jársz régóta, és kellőképpen elszánt vagy a céljaid megvalósításához. Hallgass a megérzéseidre, legyél nyitott és élj meg minden pillanatot!

Üdvözlettel:

Győri Szilvia

 

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Részeges apa - te miért nem bízol a férfiakban?http://www.life.hu/szeress/20130603-miert-nem-bizunk-a-ferfiakban-s-kallai-szilvia-az-omyno.html Homályosan látsz? Így kezeld a toxoplasmát!http://www.life.hu/gyogyulj/20130530-benke-rita-a-toxoplasma-fertozesrol-a-lifehu-termeszetgyogyasz-reflexologus-akupresszor.html Így fogyaszd le a párodat!http://www.life.hu/ez-zsir/20130530-fogyni-szeretne-a-parom-nagy-amarilla-a-lifehu-gyogytornasz-aerobikoktato.html Személyre szóló karrier-előrejelzést kaphatszhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130529-nagy-melinda-a-lifehu-szakertoje-asztrologus-asztrozofus-valaszol-az-olvasoi.html