Marietta az esküvője előtt egy hónappal lelpezte le vőlegényét, aki rendszeresen visszajár az exéhez. Kérdése, hogy hozzámenjen-e, vagy inkább fújja le az egészet és fusson, amerre lát? A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológushoz feltette neki azokat a kérdéseket, amelyek megválaszolásával maga is megtalálhatja a megoldást.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

 
"Tisztelt Győri Szilvia!
 
Tudomásomra jutott az esküvőm előtt (!), hogy a leendő férjem még mindig összejár szexelni a volt barátnőjével. Konkrétan az esküvő előtt vagyunk egy hónappal és most tudtam meg.

Mit kellene tennem? Faroljak ki a házasságból, amikor mindent előkészítettünk, kifizettünk? Vagy nézzem el a dolgot, mondván én vagyok az, akit feleségül vesz? Azt mondja, ha összeházasodunk, akkor ennek úgyis vége lesz. De ebben sem lehetek biztos...

Nem tudom, hogyan bízhatok ezután benne, illetve mit tegyek most.
 
Üdvözlettel, Marietta"
 

Forrás: Thinkstock

 

Kedves Marietta!

Azt, hogy benne maradsz-e a kapcsolatban vagy kilépsz belőle, csakis te tudod eldönteni. Neked kell tudni, hogy a szex mennyit nyom a latban a kapcsolatotokban.

Vannak olyan párok, akiknél belefér egy kis kilengés a párkapcsolatba, és jól megvannak a felek, mert az élet egyéb területein jól működnek együtt, de ezek a kapcsolatok mindkét fél beleegyezésével és szabad akaratából alakulnak így. Vannak olyan viszonyok is, ahol a nő feljogosítja a partnerét arra, hogy ha úgy adódik, az szexelhet mással is, de ennek lefektetik a szabályait. Ennek az első és legfontosabb pontja az, hogy a dolog titokban marad, vagyis a nő nem akar tudni róla. Gyakran feltétel az is, hogy a férfi legyen diszkrét, a közeli ismerősök ne tudjanak róla, és ne a saját társaságukból válasszon szexpartnert, stb.

Mivel a te esetedben kiderült, hogy a párod épp a volt barátnőjével találkozgat, azt gondolom, egészen más a helyzet, és a leveled alapján azt is tudod, hogy ez nem egyszeri "botlás" volt. Sokat segíthet azonban, ha a következő kérdésekre választ adsz magadban:

Őszintén meg tudod bocsátani azt, hogy a vőlegényed rendszeresen félrelép? Ha igen, el tudod azt képzelni, hogy a későbbiekben maximálisan bízz benne? Fogod tudni kezelni a helyzetet, ha ne adj' Isten kiderül, hogy a házasságotok során is félrekacsintgat? Mit jelent számodra a házasság? Megvannak a kapcsolatotokban azok az értékek, amikre igazán vágysz? Mi a legrosszabb és a legjobb, ami történhet, ha mégis lefújjátok az esküvőt? Mi a legrosszabb és a legjobb, ami történhet, ha ezeknek az információknak a birtokában összeházasodtok?

Nem vagy könnyű helyzetben, de ha alaposan átgondolod, hogy számodra mi mennyit ér, biztos vagyok benne, hogy megalapozott döntést hozol majd.

Üdvözlettel,

Győri Szilvia

 

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Az energetikai szimbólumok segítenekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130709-nagy-melinda-a-lifehu-kinai-asztrologia-es-asztrozofus-szakertoje-szerelemben.html Így gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.html Fejtsd le magadról a régebbi kötelékeket!http://www.life.hu/tested-lelked/20130626-a-lifehu-szakertoje-nagy-melinda-asztrologus-asztrozofus-segit-hogy-mi.html "Átok volt számomra a szüzességed!"http://www.life.hu/szeress/20130626-a-lifehu-szakertoje-gyori-szilvia-segit-hogyan-epitsd-magad-ujra.html Kínai asztrológia - Ez vár a Kígyó szülöttekrehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130619-kinai-asztrologia-vi-var-iden-a-kigyo-szulotteire-nagy-melinda.html Hogyan szeressem a szendvicsgyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/20130618-majsai-laszlo-a-lifehu-gyermekpszichologus-szakertoje-a-kozepso-gyermek-stzindromarol.html Önsorsrontók: te miért dobod a pasit?http://www.life.hu/szeress/20130617-gyori-szilvia-a-lifehu-szakertoje-a-szerelem-tudatos-akadalyozasarol-ir.html Kezelhető otthon a fogínysorvadás?http://www.life.hu/gyogyulj/20130613-dr-budai-zsolt-a-lifehu-fogorvos-szakorvosa-a-foginysorvadasrol-beszel.html