Fanni ötvenévesen sem adja fel. Ismerkedni és szexelni szeretne, csak egy kicsit bizonytalan. A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus megnyugtatta, és tanácsokkal látta el őt.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

 
"Kedves Szilvia!

Egy ötvenes, egyedülálló nő vagyok, de nagyon szeretnék ismerkedni, azonban nem tudok megszabadulni a gátlásaimtól. Hogy vetkőzzek le a férfiak előtt, hiszen az én korosztályomból egy hatvanas pasi a fiatalabb nőkre bukik.

Félek a szextől is, mert régen volt benne részem, és tartok tőle, hogy kudarcot vallanék. Tud segíteni abban, hogyan oldhatnám a gátlásaimat?

Köszönettel, Fanni
"
 

Forrás: Thinkstock

 

Kedves Fanni!

Egy ötvenes nő is lehet bájos, a kérdés az, hogy mennyire hiszel a saját nőiességedben. Ha a külsőddel vagy elégedetlen, tegyél érte, a sport és a táplálkozási szokások nem korfüggőek. Ha elégedett vagy az alakoddal, de leginkább az aggaszt, hogy már nem vagy olyan puha és feszes, mint a fiatalabb nők, akkor bizony meg kell tanulnod elfogadni és szeretni magad. Sok múlik azon is, hogyan öltözködsz, sminkelsz, milyen frizurát, kiegészítőket választasz. Meg kell találni ebben is a saját egyéniségednek megfelelőt.

Ami a szexet illeti: ha nagyon gátlásos vagy, vess be különböző praktikákat. Teremts félhomályt, vegyél fel valami szexi, lenge babydollt, hogy ne legyél teljesen meztelen, de ezek persze csak átmeneti segítséget nyújthatnak. A szexet nem lehet elfelejteni, de a legfontosabb, hogy a bizalmi viszony kialakuljon közted és a partnered között, és ha mindez megvan, nem fogsz törődni a gátlásaiddal. 

Ha úgy érzed, hogy a benned felmerülő kérdések azt is megnehezítik, hogy párt találj, érdemes szakember segítségét kérni. Részt vehetsz egyéni konzultáción, de akár ezzel a témával foglalkozó női vagy vegyes csoporthoz is csatlakozhatsz. A gátlásaidtól csak akkor tudsz megszabadulni teljesen, ha teszel érte, és meg tudod élni a benned lévő nőiességet. Azt pedig régóta tudjuk, hogy az önbizalomra építően hat az, ha belevágsz olyan dolgokba, amik egyébként félelemmel töltenek el - akármi is legyen az eredmény.

Üdvözlettel,

Győri Szilvia

 

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Az energetikai szimbólumok segítenekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130709-nagy-melinda-a-lifehu-kinai-asztrologia-es-asztrozofus-szakertoje-szerelemben.html Így gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.html Fejtsd le magadról a régebbi kötelékeket!http://www.life.hu/tested-lelked/20130626-a-lifehu-szakertoje-nagy-melinda-asztrologus-asztrozofus-segit-hogy-mi.html "Átok volt számomra a szüzességed!"http://www.life.hu/szeress/20130626-a-lifehu-szakertoje-gyori-szilvia-segit-hogyan-epitsd-magad-ujra.html Kínai asztrológia - Ez vár a Kígyó szülöttekrehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130619-kinai-asztrologia-vi-var-iden-a-kigyo-szulotteire-nagy-melinda.html Hogyan szeressem a szendvicsgyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/20130618-majsai-laszlo-a-lifehu-gyermekpszichologus-szakertoje-a-kozepso-gyermek-stzindromarol.html Önsorsrontók: te miért dobod a pasit?http://www.life.hu/szeress/20130617-gyori-szilvia-a-lifehu-szakertoje-a-szerelem-tudatos-akadalyozasarol-ir.html Kezelhető otthon a fogínysorvadás?http://www.life.hu/gyogyulj/20130613-dr-budai-zsolt-a-lifehu-fogorvos-szakorvosa-a-foginysorvadasrol-beszel.html