A pasik a pornó miatt elégedetlenek a testükkel

pornó férfi metroszexuális önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kortársak nyomása, a média és a pornó felelős azért, hogy sok férfi szorong a kinézete miatt - derült ki a brit közszolgálati 4-es tévécsatorna dokumentumfilmjéből. Egy pornóproducer elismerte: ipara nagy hatással van a férfiak testképére.

A vizsgálatot kezdeményező Alex Brooker célja az volt, hogy rávilágítson a hiú, metroszexuális férfiak számának emelkedése mögötti társadalmi okokra. A 27 éves komikus maga is olyan komplexusokkal küzd, ami miatt több extrém fogyókúrát is kipróbált már. A tökéletes külsőhöz vezető úton azonban rájött: nincs egyedül, mert társainak többsége kifogásol valamit saját magán. Ez a szélsőséges étrendek és a kegyetlen edzéstervek terjedésében nyilvánul meg, de a plasztikai beavatkozások is egyre népszerűbbek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A dokumentumfilmben Alex egyik barátja úgy fogalmaz, hogy "a pornó torzítja a valóságot", de "valótlansága ellenére mégis aláássa az önbizalmat". Ezt követően Brooker egy felnőttfilm-színésszel, Demetri XXX-szel beszélgetett, aki elmagyarázta: a közönség és az igények is alaposan megváltoztak az elmúlt évtizedben. "Mielőtt belevágtam a szakmába, nem volt elvárás a jóképűség és a fittség. Aztán egyre nagyobb nyomás nehezedett rám a külsőmmel kapcsolatban. Ez tehát nem csak a nőkre igaz. Már nemcsak férfiak nézik a filmjeimet, hanem nők és párok is, ami fokozza a kétségeket" - fogalmazott Demetri. "Olyan sokan néznek pornót, hogy a médiával együtt ez az iparág is jelentősen befolyásolja, hogyan éreznek az emberek a saját testükkel kapcsolatban" - tette hozzá Justin Ribeiro Dos Santos producer.

"Pályám kezdetekor a pácienseim 10-15 százaléka volt férfi. Az elmúlt hat évben ez az arány 60 százalékra nőtt" - vallotta dr. Grant Hamlet plasztikai sebész, aki maga is kés alá feküdt. Egy kutatás szerint a férfiak 80 százaléka elégedetlen a testével, 70 százalékuk pedig egyenesen szégyelli azt. Sokkoló adat, hogy már a tizenéves fiúk 70 százaléka is elégedetlen magával. Az ezredforduló óta pedig 27 százalékkal nőtt a férfi anorexiások aránya, kétszer olyan gyorsan, mint a nőknél.

Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!



Öt hihetetlen felfedezés a szexben (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130724-szex-szexualitas-parkapcsolat-ot-tudomanyos-felfedezes-a-szexben.htmlÜzenet a palackban - felejthetetlen történethttp://www.life.hu/szeress/20130801-palackba-zarta-ferje-hamvait-egy-ozvegy-no-es-florida-partjainal.html7 tipp, ha nyaraláson kezdesz kalandbahttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130715-szex-szerelem-parkapcsolat-7-tipp-ha-nyaralason-kezdesz-kalandba.htmlJátékból veszekedett barátnőjével Kamarás Iván?http://www.life.hu/szeress/20130801-kamaras-ivan-a-forma1-estejen-az-utcan-bantalmazta-a-baratnojet.htmlA hét szexpóza: élvezkedés az asztalon (18+)http://www.life.hu/szeress/20130702-lifenight-a-het-szexpoza-elvezkedes-az-asztalon-18.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.