Függetlenül attól, hogy monogám kapcsolatban élünk, vagy alkalmi kalandokba bocsátkozunk, sokat elárul rólunk, hogyan bánunk partnerünkkel a hálószobában. Ha zárt ajtók mögött is ügyelünk az alapvető illemszabályokra, elkerülhetjük a kínos helyzeteket, és élvezetesebb szexuális életre számíthatunk.

A társkereső világ jelentősen megváltozott az elmúlt néhány évtizedben. Sokszor az interneten keressük a szerelmet, ahol sokkal nagyobb a mozgástér az ismerkedésre, és nagy szükség van udvariasságra, jó modorra, figyelmességre és a mások iránti tapintatra is. Szexuális téren mindannyian eltérő ízlésűek vagyunk, de csak akkor tudunk igazán jól együttműködni egymással, ha az intim együttlétek során is betartunk bizonyos viselkedési és illemszabályokat. Lássuk, melyek ezek.

1. Biztonságos élvezetek

Az első szexuális együttlét egy új partnerrel mindig izgalommal teli, ilyenkor kérdések tucatjai záporoznak a fejünkben, hogy milyen ruhát vegyünk fel, mit mondjunk, szükséges-e szerepet játszanunk, stb. Egy kapcsolat elején mindannyian szeretnénk jó benyomást kelteni, azt sugallva, hogy ez még csak a kezdet, ám megfelelő etikett nélkül könnyen elveszíthetjük az ígéretesnek tűnő lehetőséget. Soha nem lehetünk elég óvatosak, ezért az első és legfontosabb kérdés az óvszer, amely biztonságot nyújt a nemi úton terjedő betegségek és a nem várt terhesség ellen. Csak akkor válhat igazán élvezetessé az együttlét, ha előre lefektetjük a játékszabályokat, és udvariasan ragaszkodunk az óvszerhasználathoz, hiszen csak így gondoskodhatunk önmagunk és partnerünk biztonságáról.

Thinkstock

Kata, asszisztens (31)
"Három hónapja randizgattam egy sráccal, és mielőtt a kapcsolatunk szexuális téren is beindult volna, tájékoztattam arról, hogy nem szedek fogamzásgátlót, ezért nálam csak az óvszer jöhet szóba. Az illető megvádolt azzal, hogy én azt feltételezem róla, valami nemi baja van, és ezen a ponton véget is ért bimbózó románcunk. Nemrég megismerkedtem valakivel, aki nagyon tetszik, és vele óvszerben szeretkezünk, de nem tűnik ideális módszernek, mert már többször elmondta, hogy neki az kényelmetlen. Én megértem, hogy a férfiak gumiban képtelenek élvezni a szexet, de amikor javasoltam, hogy csináltassunk közösen AIDS-tesztet, ő is totál kiakadt, és azt mondta, hogy csak azért juthat ilyesmi eszembe, mert biztosan sok férfival feküdtem le. Ezek után mit gondoljak? Csak akkor lesz párkapcsolatom, ha fogamzásgátlóval mérgezem magam, vagy bevállalom óvszer nélkül?"

2. A csúszda is jobb vizesen

Sokan nem tulajdonítanak fontos szerepet az előjátéknak, ám ahhoz, hogy a felek számára kölcsönösen kielégítő legyen az együttlét, mindennek tökéletesen szinkronban kell lennie. A simogatás, a csókolózás és az erogén zónák feltérképezése olyan romantikus légkört teremt, ahol a gátlások felszabadulnak, és hosszúra nyúlhat az élvezeti idő. Minden típusú szexuális kapcsolat igényel extra fűszerezést, és az előjátékra vonatkozó illemszabályok nem arról szólnak, hogy bizonyos sorrendben végignyomkodunk bizonyos gombokat. Ne legyünk önzőek, és mindig kérjünk visszajelzést partnerünktől, hiszen kölcsönösen profitálhatunk a jó szexuális kommunikációból.

3. Mutassunk tiszteletet!

A legnagyobb illemhiba, amit a szeretkezés során elkövethetünk, ha az összehasonlítás csapdájába esünk, és partnerünk ágybéli teljesítményét öntudatlanul is az exéhez mérjük. A túlzott nyitottság sem célravezető, és nagyfokú udvariatlanságról árulkodik, amikor azt ecseteljük a másiknak, hogyan tudtunk elérni többszörös orgazmust a legutóbbi alkalommal. A szexualitással kapcsolatban sok sztereotípia él a fejünkben, aminek kevés köze van a valósághoz, és hiába vagyunk tapasztalt szeretők, nem biztos, hogy a jól bevált rutindolgok egy új partner esetén is működnek. Legyünk az ágyban is diplomatikusak, ne tegyünk tapintatlan megjegyzéseket a szexuális együttlét minőségére, és a negatív megnyilvánulások helyett igyekezzünk ízléses szóhasználattal a másik tudtára adni, mi az, ami igazán felkelti a vágyunkat.

Thinkstock

4. Számoljuk fel a háló-káoszt!

A romantikus részletek és a bensőséges hangulat nagymértékben hozzájárul a szenvedély felkorbácsolásához, és a meghitt környezet létrehozása döntő fontosságú lehet - különösen egy kapcsolat elején. Előfordulhat, hogy a reggeli kapkodásban nem jutott idő a rendrakásra, de az intim pillanatokat nem könnyű megélni egy disznóólban, koszos zoknik, szétcincált pizzásdobozok és elhasznált papír zsebkendők között. A hálószoba nem csupán egy alvásra szolgáló helyiség, hanem az intim együttlétek színtere, ezért szeretkezés előtt szánjunk pár percet a katasztrofális állapot megszüntetésére. Ez nem csupán a komfortérzet miatt praktikus, hanem azt is jelzi, hogy odafigyelünk a másikra, és ezzel is megtiszteljük az alkalmat.

5. Jó illat, vonzó megjelenés

A spontán szeretkezésnek is megvan a maga szépsége, ám a pillanat hevében ugyanolyan alapkövetelmény a személyes higiénia, mely sok mindent elárul jellemünkről, életmódunkról. A kellemetlen illatok tönkretehetik az intim együttlétet, és a testszőrzetre sem árt odafigyelni, bár e tekintetben nincsenek kötelező érvényű illemszabályok, hiszen a kívánatos "mennyiség" egyéni preferencia kérdése. Az esztétikus megjelenéshez hozzátartozik az alkalomhoz illő öltözet, és ügyeljünk arra is, hogy a kiválasztott szerelés összehangolt és ízléses legyen. Partnerünket sokkal könnyebben izgathatjuk vizuális ingerekkel, ám vágyölő hatást kelthet a szakadt mackónadrág, a maszatos póló, akárcsak a kitérdelt farmer. Az ápolatlan külső nagyfokú igénytelenségről és tiszteletlenségről tesz tanúbizonyságot, amit egy tartós párkapcsolat ellenére sem engedhetünk meg maguknak.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadós szakpszichológus véleménye :
"Amikor szeretkezésre kerül a sor, nincs végtelen sok etikettszabály, amit be kell tartani, hiszen az intim együttlétnek pont az a lényege, hogy a résztvevők ellazuljanak, és jól érezzék magukat egymás társaságában. Ugyanakkor bármilyen típusú szexuális kapcsolatban megengedhetetlen az erőszakos magatartás, és tiszteletben kell tartani a partnert, amikor nemet mond. A szexuális intimitás nyilvános kifejezése zavarba hozhat és érzékenyen érinthet másokat, a szexuális hódításokkal való kérkedés nem illő, ami partnerünk számára visszataszító lehet vagy fájdalmat okozhat. Egy párkapcsolatban mindkét félnek felelősséget kell vállalni a tetteiért, és közösülés előtt gondolniuk kell a nemi érintkezés esetleges következményeire."

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!


"Robbanásszerű orgazmust éltem át" (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130812-szex-szerelem-parkapcsolat-robbanasszeru-orgazmust-eltem-at-18.html Így adj a pasidnak erotikus kéjpont-masszázst (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130809-szex-szerelem-parkapcsolat-igy-adj-erotikus-prosztatamasszazst-pmasszazst-a.html Csúnya, de szexi - Mire gerjed a pasi?http://www.life.hu/szeress/szex/20111125-csunya-de-szexi-mire-gerjed-a-pasi.html "Úgy éreztem, felrobbanok a vágytól" (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130809-szex-szerelem-parkapcsolat-ugy-ereztem-felrobbanok-a-vagytol-18.html Ismerd meg a pasid 5 titkos örömzónáját (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130808-szex-szerelem-parkapcsolat-ismerd-meg-parod-erzeki-terkepet-a.html