Nem könnyű nőként, egy válással a hátunk mögött újra felépíteni az önbecsülésünket. De mi van akkor, ha már a testvér volt pasija se szent? Laura a Life.huszakértőjétől, Győri Szilviátólkért tanácsot a kérdésben.

"Kedves Szakértő!

Azért fordulok hozzád, mert nem tudok szó nélkül elmenni a húgom viselkedése mellett. 6 év házasság után egyszer csak úgy érezte, fogja a 3 éves kislányát, összepakol és elhagyja a férjét. A körülményeket ismerve ezt még el is tudtam fogadni, segítettem és támogattam, amiben csak tudtam. Független nőként azonban kezd elszaladni vele a ló. Próbálja meggyászolni a házasságot, és ismét felépíteni önmagát. Ismerkedik, pasizik, amivel nem lenne gond, kivéve, hogy lefeküdt az egyik korábbi párommal is...

Szerelemben és háborúban mindent szabad - tartja a mondás -, de kérdem én: tényleg semmi se szent? Négy évig éltem együtt az említett úriemberrel (kb. két éve szakítottunk), és természetesen bemutattam őket egymásnak. Most, hogy mindketten szinglik, rendszeresen találkozgatnak.

A kérdésem, hogy tolerálnom kell-e ezt az egészet azért, mert nehéz időket él át a testvérem, vagy nyíltan megmondhatom neki, hogy azért mindennek van határa?

Köszönettel,

Laura"

Forrás: Thinkstock

Kedves Laura!

Valóban összetett a probléma, amivel hozzám fordultál, de nem egyedi eset. Teljesen rendben van, hogy a húgod független nőként ismét férfiakkal ismerkedik. Felnőtt ember, hadd döntse el, mit szeretne kezdeni a magánéletével. Feltehetően most maximálisan próbálja élvezni az új keletű szabadságot, és még ha olykor túlzásba is esik, megéli, hogy elvált anyukaként vonzó nő a férfiak szemében, ami számára nagyon fontos most. Mindez egy idő után jó eséllyel le fog csengeni, és megállapodik valaki mellett.

A kérdés, ki lesz az a férfi? Mert igen, kellemetlen, hogy lefeküdt egy pár alkalommal a volt kedveseddel, de hidd el, idővel szemet lehet hunyni fölötte. Mindenki emberből van, követhet el hibákat. Vannak olyan élethelyzetek, amikor nem az az első, hogy mások érzelmeire tekintettel legyünk. Ilyen például egy krízishelyzet, és a te testvéred most egy elég nagy krízisből lábal kifelé.

Ha úgy érzed, hogy hosszú távon nem tudnád feldolgozni és elviselni, hogy belőlük egy pár legyen, akkor ezt nyugodtan jelezd neki, de semmiképp se haraggal. Érthető, hogy csalódott vagy, de okosan kell beszélned vele, semmiképp se indulatból. Keress egy megfelelő alkalmat, ültesd le magad mellé, és kérd meg, hogy figyeljen rád, mert valami fontosat szeretnél közölni vele. Ekkor higgadtan mondd el neki, hogy megérted, hogy neki sem könnyű most a helyzete, de ami épp közte és a volt partnered között történik, az rosszulesik neked, és indokold meg, hogy miért. De ne vágd a fejéhez, hogy tisztességtelen, amit csinál, mert az csak mélyíteni fogja a köztetek lévő konfliktust. Kérdezd meg, hogy valóban kötődik-e az exedhez, tényleg olyan fontos-e számára, hogy hosszú távra tervezzen vele, vagy csak a testiségről szól minden, és egymás karjaiban vigasztalódnak. Az elhangzottak alapján te is pontosabban fogod látni, hogy mire számíthatsz a jövőben, és tudnotok kell érett módon átbeszélni, hogy ki mit gondol erről, majd kompromisszumra kell jutnotok, még akkor is, ha ez fájdalmas mindkettőtök számára.

Bennem is felmerült néhány kérdés: vajon két éve te szakítottál, vagy a partnered szeretett volna véget vetni a kapcsolatnak? Tartjátok a kapcsolatot, vagy haraggal gondoltok a másikra? Esetleg bánod-e, hogy nem vagytok együtt?

Nem vagy könnyű helyzetben, de amit te meg tudsz tenni a saját magad érdekében, azt lépd meg, de intelligens formában. Ez esetben akárhogy is alakulnak a dolgok, később nem fogod bánni, hogy tehettél volna valamit, mégsem csináltál semmit. A többi pedig nem rajtad múlik.

Ne feledd: az ember rengeteg körülményhez tud alkalmazkodni, ha muszáj. Ha hosszú távon mégis együtt maradnak, idővel neked is el kell tudni fogadni a helyzetet, és még inkább tudnod kell továbblépni. Ezt akár szakember segítségével is megteheted.

Bátorságot, türelmet és kitartást kívánok!

Üdvözlettel: Győri Szilvia

Fotó: Terry RichardsonKövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!Ex-szex mérce: a volt pasimmal jobb volthttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130823-szex-szerelem-parkapcsolat-amikor-az-exszex-a-merce-szeretlek.html Segítség! Vonzódom a barátom párjáhozhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130822-szerelem-parkapcsolat-segitseg-vonzodom-a-baratom-parjahoz.html A szakítás hétpróbájahttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130816-szerelem-parkapcsolat-a-szakitas-hetprobaja.html Kedvenc sportja elárulja, mire számíts tőlehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130724-szex-szerelem-parkapcsolat-mi-a-kedvenc-sportja-megmondjuk-mire.html Ezt gyűlölik a pasik a közösségi oldalakonhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20111122-szerelem-parkapcsolat-7-dolog-amit-a-pasik-gyulolnek-a.html 7 tipp, ha nyaraláson kezdesz kalandbahttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130715-szex-szerelem-parkapcsolat-7-tipp-ha-nyaralason-kezdesz-kalandba.html