Egyre többen használják ismerkedésre, társkeresésre is az internetet, de ami elsőre praktikus és könnyebb megoldásnak tűnik, az gyakran nehezebb - legalábbis bizonyos vonatkozásait illetően. A Life.hu most férfiakat kérdezett arról: ők hogy állnak a netes randikkal.

1. A nagy számok törvénye

Laci, középvezető (37)
"Rutinos netes randizónak mondhatom magam, kábé tíz éve találkozgatok így lányokkal. Lett már belőle hosszabb kapcsolat, több kaland, sőt egyikből még barátság is. Én azért választottam ezt az ismerkedési formát, mert a munkám miatt nagyon kevés a szabadidőm, ráadásul nem nagyon járok szórakozóhelyekre, így nehéz lenne máshol összejönnöm az ellenkező nemmel. Nekem jól működik ez így, igaz, a nagy számok törvénye azért érvényes: minimum 4-5, de inkább 9-10 netes társkeresőről megbeszélt randevúból lesz 1 olyan, aki tényleg megfog élőben is."


Forrás: Thinkstock

2. Új lehetőségek az idősebbeknek

József, mérnök (59)
"A kortársaim nagy része szidja az internetet meg a technikai újdonságokat, mondván beszűkítik az emberek életét, a fiatalok már egész nap csak a gép előtt ülnek, satöbbi. Én áldom a netet és a vele járó lehetőségeket, új világot nyitottak meg előttem, mióta néhány éve aktívan is használom. Az ötvenes éveim elején elváltam, és pár évtizeddel ezelőtt ez még a véget jelentette volna számomra a társkeresés terén, vagy legalábbis nagyon nagy szerencse kellett volna hozzá, hogy véletlenül belefussak olyasvalakibe, akivel kölcsönösen érdekeljük egymást, pláne itt vidéken. Ma pedig csak felmegyek valamelyik netes társkeresőre, és máris ott van egy csomó olyan hölgy, aki hasonló cipőben jár, mint én. Nem mindig pont az én városomban, de gyakran nem is messze, ennyi idősen pedig egy távkapcsolat néha még jobb is, mindenkinek megmarad a saját, kialakult élete is mellette."

3. Élőben jobb

Dénes, grafikus (32)
"Életemben háromszor randiztam netről, de köszönöm, elég is volt. Társkeresőre épp ezért nem is regisztráltam sose, csak egy időben chateltem néha nyilvános oldalakon, és akadt olyan, aki szimpatikusnak tűnt a dumája meg a fotója alapján, és gondoltam, miért ne érne meg egy próbát? Hát, nem érte meg, élőben teljesen mások voltak, mint amilyennek elképzeltem őket. Kettő még csak szimpatikus se volt így személyesen, a harmadikkal meg a fizikai vonzalom nem volt meg. De hát miért is lett volna, az utcán is a szembejövő száz nőből egy-kettő tetszik meg úgy igazán, neten is valószínűleg ez az arány, és mi az esélye, hogy pont azzal beszélek le randit? És hogy utána még jó fejnek is találjuk-e egymást? Én ezentúl csak élőben csajozok, ott minden ilyesmi kiderül percek alatt."

4. A sors és az internet keze

Csaba, kertész (29)
"A menyasszonyommal interneten keresztül ismertük meg egymást, szóval igazán nem szólhatok egy rossz szót sem erre az ismerkedési formára. De azt megállapítottuk, hogy nagy szerencsénk volt, mert előtte már mindkettőnknek elég sok rossz tapasztalata összegyűlt az ilyen 'vakrandikról'. Sőt, éppen abba akartuk hagyni mindketten, mert már nem láttuk értelmét. Aztán jött a szerencse, és megtaláltuk életünk szerelmét egymásban... Hogy találkoztunk volna-e amúgy is? Biztosan nem, annyira eltérő közegben mozogtunk."

 

Forrás: Thinkstock

5. Online szexvadászat

Róbert, szakács (26)
"Nem igazán hiszek az örök szerelemben, sőt a jelenlegi életformám mellett a tartós párkapcsolatban sem. Viszont szexpartnert találni mindennél könnyebb a neten, főleg ha az embernek van már egy kis rutinja is, meg persze jól néz ki a fotóin, és aztán az életben sem kelt csalódást. Rengeteg csajjal találkoztam már így, és sose kínáltam zsákbamacskát, nem ígértem szerelmet, csak élvezetet. Ez pedig sokaknak bejön, még párkapcsolatban élőknek is, rengetegen nem kapják meg otthon azt a szexmennyiséget sem, ami a minimum lenne. És hogy akartam-e bármelyik nő mellett is tartósan lehorgonyozni? Nem, miért tenném? Csak belépek valamelyik oldalra, és ott várnak az újabb lehetőségek, mindegyik lehet még jobb..."


6. Arany középút

Zoli, informatikus (30)
"Szerintem a netes ismerkedés is ugyanolyan, mint az összes többi formája ennek a dolognak: okosan kell használni, és akkor jól működhet. Azt látom az ismerőseimen, hogy könnyen rá lehet kattanni, egy csomóan már szinte függők, félóránként nézik az új leveleiket, és szerintem azért nem szednek össze végül senkit komolyabban, mert akkor a társkeresőzést abba kéne hagyniuk. De azt is hülyeségnek tartom, ha valaki elvből elutasítja: ha a nagy Őt épp a neten ismerjük meg, csak azért dobjuk el a lehetőséget, mert onnan nem randizunk?"

 

Forrás: Thinkstock

7. A virtuális Én

András, nyelvtanár (35)
"Próbáltam és felhagytam vele, nem hiszek az internetes társkeresésben. Mégpedig azért nem, mert szerintem az emberek személyisége más élőben, mint amit virtuálisan érzékelünk belőlük, sőt még a saját virtuális énünk is más, még a legjobb szándékkal is egy picit mást mutatunk, mint akik a valóságban vagyunk. Ez pedig aztán élőben kiderül, és annyi. Az pedig szinte lehetetlen, hogy valakinek bejöjjön a 'virtuális' meg a valóságos énje is. És különben is: akkor meg miért ne egyből a valóságossal kezdjük?"

 

Piacról a címlapra: egy svéd herceg szerelmehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130827-egy-modern-tundermese-lilian-may-davies-es-bertil-sved.html Ex-szex mérce: a volt pasimmal jobb volthttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130823-szex-szerelem-parkapcsolat-amikor-az-exszex-a-merce-szeretlek.html 10 hiba az első randin - így látja a pasihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20111201-szerelem-parkapcsolat-10-tipikus-noi-hiba-az-elso-randin-.html Segítség! Vonzódom a barátom párjáhozhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130822-szerelem-parkapcsolat-segitseg-vonzodom-a-baratom-parjahoz.html A szakítás hétpróbájahttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130816-szerelem-parkapcsolat-a-szakitas-hetprobaja.html Sztárszerelmek: amíg a halál el nem választhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130814-pierce-brosnan-es-cassandra-harris-paul-mccartney-es-linda-mccartney.html Kedvenc sportja elárulja, mire számíts tőlehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130724-szex-szerelem-parkapcsolat-mi-a-kedvenc-sportja-megmondjuk-mire.html