Az egész világ megdöbbent, amikor A nagy Gatsby gyönyörű sztárja, Carey Mulligan elárulta, hogy nincs megelégedve az alakjával, és 10 évig nem látta magát meztelenül. A színésznőhöz hasonlóan sok nő negatívan ítéli meg a saját testét, és az ágyban jobban elfogadja a kritikákat, mint a bókokat. A Life.hu most arra volt kíváncsi, vajon mit gondolnak a férfiak a női test (feltételezett) hibáiról és arról, ha kedvesük nem szívesen mutatkozik pőrén előttük.

Csodadiéták és fotoshoppolt modellek: a fő mumusaink

A fogyasztói társadalom korában felértékelődik a női test szerepe: a tömegmédia elérhetetlen ideálképeket közvetít, a többmillió dolláros szépségipar pedig azt sugallja, hogy azok a nők, akik nem felelnek meg a mai szépségeszménynek, nem lehetnek boldogok és sikeresek. Mindez bizonytalanságot és frusztrációt okoz a gyengébbik nem tagjaiban, amit alátámaszt az a tanulmány, mely szerint a nőknek átlagosan napi 16-szor van negatív gondolatuk a testükről. Önmagadról alkotott véleményed azért is különösen fontos, mert meghatározza, hogyan reagálsz egy-egy élethelyzetben, és önbecsülésed jelentős szerepet játszik abban, hogy szoros kapcsolatot építs ki másokkal, illetve szabadon megéld a szexualitásodat. Ha elégedetlen vagy a külsőddel, és emiatt nem szívesen vetkőzöl le a partnered előtt, a gátlásosság idővel rányomja a bélyegét a párkapcsolat hangulatára, sőt, komoly szexuális problémák is jelentkezhetnek.

Thinkstock

A férfiak vizuális optimisták (- más szemmel néznek rád)

A férfiak szemében a meztelen női test valójában egy varázslatos műalkotás, és izgalommal tölti el őket a gondolat, hogy ez a kívánatos forma elérhető számukra. A férfiak sokszor gondolatban átugorják a kevésbé tökéletes részeket, és csak arra emlékeznek, milyen fantasztikus volt veled az utolsó együttlét. Ha figyelembe veszed ezeket a tényeket, és a sötétben tapogatózás helyett láttatni engeded a testedet, teljesebbé és örömtelibbé válhat a szexuális életed. Ha eleinte nehezen megy a partnered előtt kitárulkozni, kapcsold le a villanyt és gyújts mécseseket a hálószobában, ami tökéletes hangulatteremtő, és segít a gátlások oldásában.

Ivett, külkereskedelmi ügyintéző (36)
"A külsőmmel alapvetően nincs bajom, de egy dolgot nagyon utálok. Hátul a derekamon van egy kb. 10 centis anyajegy, és ez sokáig megnehezítette a szexuális életemet. Amikor először voltam egy pasival, és arra kért, hogy forduljak meg, mindig tiltakoztam, és olyan béna kifogásokkal hárítottam, hogy én nem szeretem abban a pózban, vagy csak úgy voltam hajlandó hátulról csinálni, ha lekapcsoltam a villanyt. Szinte rettegtem attól, hogy emiatt gusztustalannak fogják tartani a testemet, és sokáig úgy próbáltam rejtegetni a 'szégyenfoltomat', hogy ragtapaszt nyomtam rá. Ma sem szeretem az anyajegyemet, de nem tulajdonítok nagy jelentőséget neki, inkább igyekszem azoknak az adottságaimnak örülni, amikre tényleg büszke vagyok."

Utálom a narancsbőrömet!

Vannak olyan testrészek, amiket a férfiak különösen vonzónak találnak, ezek jellemzően a keblek, a lábak, a fenék és természetesen az arc. Ám legyen szó akár a melleden lévő anyajegyről, a narancsbőrös combodról vagy egy kiskorban szerzett sebhelyről, a férfiakat az ágyban nem érdeklik ezek a szépséghibák, és sokkal kevésbé törődnek vélt "rendellenességeiddel", mint gondolnád. Ha te nem említed meg ezeket, a párod talán észre sem veszi, vagy ha mégis, tested legszexisebb pontjának fogja tartani. Az önbizalom a legvonzóbb tulajdonság egy nőben, és ha büszke vagy minden egyes porcikádra, hihetetlen szexuális vonzerőt árasztasz magadból.

Thinkstock

Szexi felsőben vagy kinyúlt pólóban: a női mellek mágnesként vonzzák a tekintetet

A férfiak lenyűgözőnek tartják a melleket, függetlenül attól, hogy közepesek, nagyok vagy kicsik és sportosak, hisz látványuk és érintésük számukra a legerotikusabb pillanat. A férfiak szemmel akarják kísérni az eseményeket, és a vizuális stimulációkra támaszkodnak, hogy az ágyban felfokozott izgalmi állapotba kerülhessenek. Semmi sem lehet csábítóbb, mint a magabiztosság, ezért ne hagyd, hogy a párod azt érezze, gátlásos vagy szexuális téren, mert úgy fogja értelmezni, hogy nem kívánod őt, vagy nem szereted eléggé. Ha elfogadod a "tökéletlenségeidet", képes leszel koncentrálni az intim együttlétre, és minél inkább ellazulsz, annál könnyebb lesz elérned a csúcsot.

Élvezd a természetes állapotot

Nem könnyű megbarátkozni egy életnagyságú tükörrel, de minél többet állsz előtte, annál kevésbé leszel stresszes a látványtól. Ha eleged van az önbizalomhiányból, itt az ideje, hogy szembenézz a félelmeiddel, és elfogadd a saját tested olyannak, amilyen. Azzal, hogy elkerülöd a párod érintését bizonyos helyeken, attól félve, hogy kiábrándítónak fogja tartani, nem megfelelő üzeneteket közvetítesz felé, és a legkisebb negatív gondolat is tönkreteheti a hangulatot. Ha túlzottan eluralkodnak a fejedben a kellemetlen gondolatok, képzelj magad elé egy hatalmas STOP-táblát, és az önostorozás helyett gyakorold a pozitív gondolatokat, pl. "gyönyörű bőröm van", "szépnek látom a melleimet", stb.

Tudtad?
Egy tanulmányban a kutatók a párválasztás optikai kritériumait vizsgálták, és arra voltak kíváncsiak, hogy a férfiak a szexi alakot vagy a vonzó arcot értékelik-e jobban. A vizsgálati alanyok fotót kaptak a potenciális szexuális partnerről, akinek az arcát és a testét kitakarták, majd el kellett dönteniük, hogy melyiket akarják látni elsőként. A válaszokból kiderült, hogy a hosszú távú kapcsolatot kereső férfiak 66%-a a nő arcát választotta, míg azok a férfiak, akik csupán alkalmi kalandra vágytak, inkább a nő testére szavaztak.

Amitől leginkább bekapcsol a szexuális radarjuk

Meglepően sok nő szégyelli a virgácsait, és az ágyban nem szívesen mutogatja őket, mert túl vastagnak, túl vékonynak vagy túl rövidnek érzi őket. Abban a pillanatban, hogy leveszed a ruhádat, a párod csak arra összpontosít, hogy mit akar tenni veled. A szexuális aktusban a meztelen lábaid fontos szerepet kapnak, hiszen izgató játékokat lehet folytatni velük, akár az előjáték során. Egy jó talpmasszázs remek lehetőséget kínál az ellazulásra, ráadásul a hangulatot is felforrósítja, ám mindig ügyelj arra, hogy a lábaid puhák, simák és ápoltak legyenek. Fesd ki a körmeidet a kedvenc árnyalatoddal, és fűszerezd a látványt csábító kiegészítőkkel (pl. harisnyával, bokalánccal, hennatetoválással), amitől la ábaid még kívánatosabbak, szexisebbek lesznek. 

Thinkstock

A leggyönyörűbb punci: a tiéd!

Minél inkább vonzódik hozzád a pasi, annál kevésbé valószínű, hogy törődik a puncid kinézetével. A férfiak alapvetően változatosságot keresnek a nőben, és egyöntetű véleményük, ha mindannyiunk ugyanúgy nézne ki alulnézetből, a világ nagyon unalmas lenne. Minden punci más és különleges, és mielőtt irracionális okokból eszedbe jutna a plasztikai műtét, tudd, a tiéd úgy ahogy van, tökéletes. Lehet a puncid világos vagy sötétebb színű, szeméremajkaid az átlagnál nagyobb méretűek, a férfiaknak mindenhogy tetszik, lényeg, hogy ápolt és higiénikus legyen.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye :
"A férfiak gondolatai a női test hibáiról egyénfüggőek. Vannak olyanok, akik elvárják, hogy párjuk úgy nézzen ki, mint egy istennő, ám a többség partnerválasztási szempontjait nem az vezérli, hogy az illető hölgy teste hibátlan legyen. A férfiak sokkal vonzóbbnak látják azokat a nőket, akik ismerik és szeretik a saját testüket, valamint tisztában vannak a szexuális vonzerejükkel. Ha elégedetlen vagy az alakoddal, tegyél a változásért! Mozogj rendszeresen, táplálkozz tudatosan, és figyelj oda arra is, hogy az alkatodnak és stílusodnak megfelelő ruhákat válassz. Ezen felül meg kell tanulnod elfogadni és a partnered előtt vállalni a testedet, hiszen a meztelenség az intimitás része, az pedig fontos, hogy gátlások nélkül és felszabadultan élvezd a szexet."


Így jártam a netes randikkal - pasik vallomásaihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130828-szex-szerelem-parkapcsolat-igy-jartam-a-netes-randikkal-.html Piacról a címlapra: egy svéd herceg szerelmehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130827-egy-modern-tundermese-lilian-may-davies-es-bertil-sved.html Ex-szex mérce: a volt pasimmal jobb volthttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130823-szex-szerelem-parkapcsolat-amikor-az-exszex-a-merce-szeretlek.html 10 hiba az első randin - így látja a pasihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20111201-szerelem-parkapcsolat-10-tipikus-noi-hiba-az-elso-randin-.html Segítség! Vonzódom a barátom párjáhozhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130822-szerelem-parkapcsolat-segitseg-vonzodom-a-baratom-parjahoz.html